Säätövoimaa tulossa,  sitähän tässä juuri tarvitaankin

Kun tuuli puhaltaa ja sähkön hinta on sentin kilowattitunnilta,  eikä kaikelle tuotetulle sähkölle millään meinaa löytyä käyttöä, on aika laittaa säätövoimalan koneet käyntiin ja varastoida sähköä tulevien aikojen varalle, aikoihin  kun tuulet eivät puhalla.  Silloin sähkö sitten tuotetaan sillä varastoidulla säätövoimalla.

Säätövoima tarkoittaa tietenkin myös sitä että sentin sähkölle voidaan kai sitten sanoa kaihoisat hyvästit tulevaisuudessa, mutt myöskään niitä sähkön kalleimpia piikkejä ei enää samalla tavalla ole.

Kemijoki oy on palaamassa vesivoimalaitosrakentajaksi, eikä kyse ole Sierilästä. Jokiyhtiö aikoo rakentaa Kemijoen vesistöön viisi 200–600 megawatin (MW) pumppuvoimalaa, jotka tuottavat lähes 2 000 MW lisää säätövoimaa ja lisäävät maamme vesivoiman säätökykyä jopa 4 000 MW:lla (LK 27.4.).

Se olisi enemmän kuin yhtiön kaikkien 20 vesivoimalaitoksen yhteen laskettu nimellisteho (1 166 MW). Jätti-investoinnin hinta on huimat 2–3 miljardia euroa.

Näin siis tapahtuu, mikäli vihreää siirtymää vastustavat persut eivät pysty hanketta estämään.  Voi olla että persujen lisäksi myös vihreillä on jotain tätä hanketta vastaan, minulla ei ole asiasta mitään tietoa.  Eivät vihreät kuitenkaan oppositiosta käsin tätä hanketta pysty kaatamaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu