Saksan liittopäivävaalit

Saksan liittopäivävaalit on samalla hyvästit Angela Merkelille,  EU:n matriarkalle ja äiti-hahmolle.

Valitettavasti vain saksalaiset voivat osallistua Merkelin seuraajan vaaliin, koska Merkelin seuraaja on EU:n ja sen jäsenvaltioiden osalta merkittävämpi tekijä kuin EU:n omissa vaaleissa valitut tai muulla tavalla valitut EU:n vaikuttajat.

Mitä Merkelin seuraaja-ehdokkaisiin tulee, niin merkittävimmät ehdokkaat eivät tällä hetkellä näytä kovin huonoilta.  Demariehdokas, joka on vahvin tällä hetkellä, tuntuu suorastaan  haluavan tulla noteeratuksi Merkelin linjan jatkajana. Kristillisdemokraattinen ehdokas yrittää luonnollisesti olla myös Merkelin linjan jatkaja, mutta kansalaiset tuntuvat tällä hetkellä luottavan enemmän demariin. Vihreiden kannatus ei ole kovin paljon pienempi kuin demarien tai kristillisdemokraattien, sekin liikkuu 20%:n tuntumassa.

Saksalainen äärioikeisto, saksan natsit,  AfD, Putinin tukema Vaihtoehto Saksalle, ei näytä saaneen lisää suosiota, se on Saksassa pienempi puolue kuin vastaava suomalainen puolue, perussuomalaiset.

Saksan vaalit eivät varmaankaan tuo suurempia muutoksia Saksan tai EU;n politiikkaan, elleivät vihreät yllätä.  Edellisen kerran vallan kahvoissa ollessaan Saksan demarit saivat aikaan talouden rakennemuutoksia, jotka silloin oikaisivat Saksan talouden suunnan.  Sellaisia uudistuksia nyt ei taida olla näköpiirissä, vaikka demarit voittaisivat.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu