Sallitut puheet ja ajatukset ja kansallisen itsekkyyden trendi

Eri aikoina ovat muodissa erilaiset ajatukset ja puheet.

Muistan vielä ajan jolloin Four Cats lauloi radiossa että ……..

 

“Mä lehden luin

viesti kertoo Afrikasta

nälkään miljoona on lasta

kuollut neekerin”


Tällaiset uutiset herättivät meissä jo silloin olemassa olleissa ihmisissä myötätuntoa Afrikassa nälkää näkeviä ja nälkään kuolevia lapsia kohtaan, vaikkei meidän omakaan elämämme ja elintasomme silloin vielä niin hääppöistä ollut.  Nälkää ei nähty,  mutta sadat tuhannet suomalaiset lähtivät etsimään parempaa elämää Ruotsista, USA:sta,  Kanadasta, Australiasta ja muualta.

Siitä huolimatta että meillä Suomeen jääneillä suomalaisilla oli itsellämmekin tiukkaa, tunnettiin myötätuntoa nälkää näkeviä afrikkalaisia lapsia kohtaan ja haluttiin auttaa.  Suorastaan vaadittiin että kehitysapua pitää antaa ja oltiin valmiita pihistämään sen takia omasta niukasta toimeentulosta.


Tuntuu oudolta kun nyt,  elintasomme ollessa paljon parempi,  melkein yhtä hyvä kuin ruotsalaisilla, kansanedustaja ja persujen puheenjohtajaksi pyrkivä Riikka Purra vaatii TV:ssä että kehitysapu on lopetettava, jotta suomalaisten elintasoa saadaan parannettua ja se on myös perussuomalaisten vaalilupaus.


Aikoinaan köyhät suomalaiset olivat epäitsekkäästi sitä mieltä että myös muut ihmiset kuin suomalaiset ovat ihmisiä ja heitä kohtaan tulee tuntea inhimillistä myötätuntoa, jota pitää osoittaa myös jollain konkreettisella tavalla.

Tänä päivänä, kansallisen itsekkyyden trendin nostaessa päätään,  kansainvälisyyttä ja kansainvälistä solidaarisuutta pidetään pahana asiana  ja kaikki panokset pitää tämän uuden trendin mukaan  laittaa vain hyvän tuottamiseen omille kansalaisille.


Mutta aika aikaa kutakin.  Tänä päivänä haetaan poliittista valtaa näillä kansallisen itsekkyyden teemoilla,  Riikka Purran tapaan.  

Se kestää aikansa,  mutta nykypäivänä suomalainen ihminen ei oikeasti ole sen pahempi,  julmempi ja itsekkäämpi kuin silloin kun kehitysavusta joskus on päätetty

Nyt on hetken vallalla tämä kansallisen itsekkyyden trendi ja sillä voi kahmia valtaa itselleen ne jotka valtaa himoitsevat, mutta tulee aika jolloin valtaa taas saadaan kahmittua myös inhimillisemmällä politiikalla,  kuten ennenkin on tapahtunut.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu