Sananvapaus

Sananvapaus on siitä kummallinen asia että ainakin Suomessa ne jotka kaikkein eniten puoltavat sananvapautta, (vaikka se tarkoittaakin heille vihapuheiden ja kiihottamisen kansanryhmää vastaan sallimista) vastustavat kuitenkin sellaisten medioiden kuten YLE, Hesari ja maikkari sananvapautta, haluaisivat vaientaa tai vaihtaa ne toimittajat jotka siellä toimittelevat erityisesti jotain persu- vastaisia mielipiteitä.

On aivan ilmeistä että mikäli persut saisivat suomessa enemmän valtaa, se merkitsisi paitsi vihapuheiden sallimista ja kiihottamisen kansanryhmää vastaan sallimista, ainakin sellaisten toimittajien ja blogistien sananvapauden rajoittamista jotka ovat näistä asioista ja muista asioista persujen kanssa eri mieltä.

Se on vain niin kummallista etteivät ne jotka ovat eri mieltä kuin persut, kuitenkaan halua vastustaa persujen sananvapautta, vaikka persut haluavat rajoittaa heidän sananvapauttaan.

Siinä on sama asetelma kuin aseistakieltäytyjien ja aseharrastajien mielipiteidenvaihdossa.  Aseistakieltäytyjät on kovin helppo vaientaa asein, mutta millä aseistakieltäytyjät saisivat vaimennettua nämä ase-intoilijat.  Vaikka tahtoa olisikin, keinot puuttuu. 


Mutta mitäpäs siitä.  Sananvapaus Suomessa loppuu, jos se on kansan tahto.  Kansa kaikkivaltiashan siitä päättää. 

Siinä vain on se ongelma että kun kansalta on kerran riistetty sananvapaus, sitä on pirun vaikea saada takaisin. 

Vaikka kansa muuttaisi mielipidettään sen sananvapauden suhteen, ei siinä sitten enää kansalaisten mielipidettä kysellä, eikä sillä kansalaisten mielipiteellä ole sitten enää mitään merkitystä, kun vain valtiaiden hyväksymät mielipiteet ovat sallittuja ja laillisia, vääristä mielipiteistä joutuu linnaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu