Sanna Marinin kohtalon hetket ovat käsillä

Sanna Marinin kuherruskuukaudet maan johtajana ovat ohi.  Nyt kaikki käyvät päälle,  oppositio, media, muut hallituspuolueet.  Puoluetoverit, jotka haluavat tehdä tilaa omalle nousulleen kohti politiikan huippua, käyvät jo malttamattomiksi ja alkavat pian puukottamaan selkään.  

Kukaan politiikan piirissä ei halua että Santa Maria jäisi pysyvämmäksi ilmiöksi ja estäisi pitemmäksi aikaa muiden puolueiden ja poliitikkojen nousun kukkulan kuninkaaksi. Halua saada Sanna Marin pois pelistä lisää se että Sanna Marin on nuori, hänen valtakautensa voi olla pitkä, eivätkä poliitikot jaksa odottaa.  Niillä jotka ovat jo vanhoja ei ole aikaa odottaa ja nuoremmat eivät jaksa odottaa omaa vuoroaan niin pitkään.  Sanna Marin pitää siis saada pois pelistä ja mahdollisimman nopsaan.

Medialla on omat intressinsä.  Aluksi ihmiset halusivat kuulla vain hyviä juttuja Sanna Marinista.  Ihmiset pitivät siitä kun Suomen pääministeri keikisteli kansainvälisten lehtien kansikuvissa ja sisäsivuilla hänestä kirjoitettiin laajasti.  Jopa oppositiossa osattiin olla kansallismielisesti ylpeitä Suomen näyttävästä pääministeristä.  Nämä jutut myivät silloin hyvin.


Nyt on asia toisin,  kuherruskuukausi on ohi.  Jostain syystä ihmiset haluavat lukea Sanna Marinista nyt ilkeitä juttuja.  Ne ilkeät jutut myyvät nyt hyvin ja siksi niitä nyt julkaistaan.

Tässä ei ole mitään erikoista eikä ihmeellistä,   näin on käynyt kaikille pääministereille.  Aluksi tehdään kilttejä ja ylistäviä juttuja, koska kansa tykkää niistä,  myöhemmin, kun ylistykseen on kyllästytty,  tulee ilkeämielisten juttujen aika ja etsitään paljastuksia.


Mitä minuun tulee niin olen tähän ilmiöön niin väsynyt ja kyllästynyt että toivoisi että joku pääministeri joskus selviäisi tästä kriisivaiheesta ja pystyisi jatkamaan ja tuomaan jatkuvuutta politiikkaan.   Ennenkaikkea olisin toivonut tätä Sipilän kohdalla,  mutta kyllä Sanna Marininkin onnistuminen minulle kelpaa.  Ehkä toivon kuitenkin enemmän parjauskamppanjan epäonnistumista kuin Sanna Marinin onnistumista parjauskamppanjan päihittämisessä.


Jokaisen pääministerin kaudella on hallinnossa tehty  virheitä, läheskään kaikki virheet eivät ole olleet pääministerin syitä, mutta osa virheistä on tietenkin myös pääministerien vikoja ja pääministerihän vastaa kaikesta.

Ei ole kuitenkaan mitään järkeä siinä että keskitytään vain ruotimaan virheitä.  Toki virheet pitää ottaa esille ja ne pitää ruotia,  mutta pääpaino pitäisi olla siinä että mietitään vaihtoehtoisia jatkotoimia.  Paras mahdollinen jatkotoimi ei välttämättä ole pääministerin vaihtaminen, koska se uusikin tekee luultavasti taas virheitä ja ehkä samat virheet kuin entinen pääministeri, koska hänellä ei ole vielä ollut tilaisuutta oppia niistä,  kuten sillä entisellä on ollut.

En ole ollenkaan varma siitä että Sanna Marin olisi paras vaihtoehto pääministeriksi.  Luultavasti Juha Sipilä, tai Matti Vanhanen olisivat parempia vaihtoehtoja,  mutta viimeksi mainitut ovat jo omat kiirastulensa läpikäyneitä, eikä heillä näytä olevan kiinnostusta mennä sinne helvetin tuleen enää uudestaan.  


Marinin kiirastuliaika on vasta alkamassa. Toivottavasti hänellä riittää kestävyyttä tässä tulikokeessa ja sellaista johtajuutta että hän saisi aikaan ne tarvittavat rakennemuutokset jotka Vanhaselta,  Sipilältä ja muilta entisiltä pääministereiltä jäivät toteuttamatta.  Se on hatara toivo, mutta toivon silti, koska mitään sen vahvempaa toivoa kuin Sanna Marin ei ole näköpiirissä.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu