Se Ennallistamisasetus

Olen tietenkin seurannut keskustelua nyt hyväksytystä ennallistamisasetuksesta, mutta on myönnettävä että en ole ollut siitä riittävän kiinnostunut pohtiakseni asiaa sen enempää, mutta jotain hajamietteitä minullakin asiasta on.


Näyttää siltä että kansallinen keskustelu ei ole perustunut muuhun kuin ideologisiin näkökohtiin.  

Toiset pitävät alkuperäistä luontoa, sen säilyttämistä ja ennallistamista tärkeämpänä kuin kuluttamista, sitä meidän tavallista rahankäyttöämme.  Toiset taas pitävät kuluttamista tärkeämpänä kuin alkuperäistä tai ennallistettua luontoa.

Ennallistaminen maksaa rahaa ja se ei käy niille jotka pitävät rahaa ja kuluttamista tärkeämpänä kuin luontoa.


Itse en niin kovin paljon ymmärrä siitä alkuperäisestä luonnosta, sen tärkeydestä. Itse pidän kovasti ihmisen muokkaamista maisemista.  Hiljattain ajelin taas eteläisessä Suomessa, mm. Hyrsylän mutkan suunnalla ja kuten aina, nautin suunnattomasti siitä hienosta viljelymaisemasta.  En oikein ymmärrä mitä nautintoa on sellaisessa hoitamattomassa risukossa joita itäisen Suomen metsät ja kansallispuistot muualla Suomessa edustavat.


Tietenkin ymmärrän huolen itämeren saastumisesta muidenkin vesien saastumisesta ja yleisesti luonnon puhtaudesta,  liito-oravistakin, mutta muuten en nauti siitä alkuperäisestä luonnosta, enkä ymmärrä miksi se suo tai hoitamaton risukko olisi parempi kuin hoidettu metsä ja muutenkin huoliteltu ympäristö, sellainen kuin eteläisen Suomen kulttuurimaisema.


Mitä niihin ennallistamiskuluihin tulee, niin luulen että suurimmalla osalla suomalaisista olisi varaa sekä henkilökohtaisiin menoihinsa, että tarpeellisiin veroihin, niin ettei valtion tarvitsisi velaksi hoitaa välttämättömiä yleisiä ja yhteisiä asioita ja  kyllä näihin ennallistamistoimiinkin rahaa vielä riittää.


Puolueet, jotka ovat vastuussa valtiontalouden hoidosta, eivät vain uskalla verottaa ihmisiä, koska se vaikuttaa heidän kansansuosioonsa ja menestymiseen vaaleissa, sekä johtajien hillotolppapaikkoihin.


Itse en siis perusta niistä soista, enkä risukoista, mutta uskon mitä asiantuntijat sanovat, eli jos niitä pitää säilyttää ja ennallistaa, niin säilytettäköön ja ennallistettakoon.


Siitä vain olen huolissani että jospa nämä sinimustat, jotka meitä nyt hallitsevat, laittavat kaikki nämä ennallistamiskustannukset taas niille joilla ei mihinkään lisäkustannuksiin olisi mitään mahdollisuuksia, niille joiden varat ja rahat riittävät tuskin jokapäiväisiin välttämättömiin menoihin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu