Sepitteellinen politiikka
Toisin kuin journalismi, politiikka on aina sepitteellistä.
Journalismissa on olemassa säännöt, joita säännöllisesti rikotaan. Sepitteet rikkovat journalismin sääntöjä.
Politiikassa ei sääntöjä ole, jos ei säännöksi lueta sellaista faktaa jonka mukaan äänestäjät eivät pidä faktoista, vaan heille pitää keksiä erilaisia fantasioita, sepitteitä, jotta puolueilla olisi mahdollisuuksia saada äänestäjiltä hyväksyntää, ääniä vaaleissa ja sitä kautta poliittista valtaa.
Koska fantasioiden toteuttaminen käytännössä on mahdotonta, fantasioiden perusteella valtaan nousseet puolueet joutuvat sitten vallassa ollessaan tekemään vaikeita valintoja.
Kaikkien äänestäjien fantasioita ei voida toteuttaa mutta joidenkin äänestäjien fantasiat voidaan toteuttaa osittain, toisten äänestäjien kustannuksella.
Tämä hallitus nyt luonnollisesti toteuttaa rikkaiden äänestäjien fantasioita köyhien äänestäjien ja duunareiden kustannuksella.
Eikä siinä mitään, tällä hallituksella on siihen oikeus ja sillä on eduskunnan luottamus. Äänestäjät ovat tällaisen valinnan vaaliuurnilla tehneet.
Onneksi olkoon kaikki rikkaat.
Sorry vaan köyhät ja duunarit.
Aivan totta, pelkkä fakta on puuduttavaa, uutisessa pitää siis olla tunteita herättävää väriä esim: ”Raatajavanhus hukkui riistäjäporvarin avantoon”.
Ilmoita asiaton viesti
”Raatajavanhus hukkui riistäjäporvarin avantoon”.
Todella mainio esimerkki.
Toki tämän nykyhallituksen toimia kannattavien mediahenkilöiden retoriikka taitaa olla vähän toisensuuntaista.
Duunarit ja vanhuksethan ovat oikasti niitä jotka riistävät porvareilta. duunarit riistävät palkan muodossa ja vanhukset sitten muuten vain elelevät toisten tienisteillä.
Eli raatajavanhuksesta tulee siinä retoriikassa riistäjävanhus ja riistäjäporvarista tulee kaikkensa muiden hyväksi uhraava raataja.
No, aikanaan me olemme kaikki riistäjiä joko riistäjäduunareita, tai riistäjäporvareita, sitten joskus meistä tulee vanhuksia, joista pitää joko huolehtia, tai päästä eroon. Vanhukset on kaikki riistäjiä, riistävät sekä porvaria että duunaria.
Näin vanhana sitä jo toivoisi etteivät nuo duunarit ja porvarit, joita vanhukset riistää, tappelisi keskenään ja duunarit tekisivät töitä, että olisi sitä riistettävää.
Ilmoita asiaton viesti
Se mitä toivoisin, olisi että Suomessa päätöksiä tehtäisiin enemmän järjellä kuin tunteella. Järkisyitä voidaan saada faktoista, mutta kiistaa voi tulla siitä mikä on faktaa.
Luulisi että faktana pidettäisiin esim. Suomen valtion velan määrää ja luulisi että sekin on faktaa, että sitä on nyt enemmän kuin ennen. Sekin on faktaa, että EU:ssa pidetään velan ylärajana 60% BKT:sta. Suomessa velkaa on n. 80%/BKT kun esim. Ruotsissa alle 30%.
Luulisi, että siitä oltaisiin yksimielisiä että julkisen vallan taloudellinen tila on surkea ja että sitä pitäisi tervehdyttää.
Mutta ei, rahaa on mutta se on väärässä paikassa. Meillä ei ole vielä hätää, joillakin valtioilla on vielä enemmän velkaa. Sekin on faktaa.
Rahaa on rikkailla ja se pitäisi saada valtiolle, niin että lypsettävät pysyisivät lypsykuntoisina. Lypsävää lehmää ei pidä tappaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jossakin kohtaa tulee se raja, että maitoa tarvitaan enemmän kuin lehmistä voidaan lypsää. Jos maidon kulutusta ei voi vähentää, seuraa katastrofi.
Ilmoita asiaton viesti
”Jossakin kohtaa tulee se raja, että maitoa tarvitaan enemmän kuin lehmistä voidaan lypsää. Jos maidon kulutusta ei voi vähentää, seuraa katastrofi.”
Kuten jo sanoin, lypsylehmiä eivät ole yritykset, vaan niissä työskentelevät duunarit, toimareista siivoojiin.
Jos maitoa ei näistä lehmistä tule tarpeeksi, mikä ilmeisesti on tämän päivän realiteetti Suomessa, kun rikkaita ei voi verottaa ja rikkailla on hallussaan maan hallitus ja hallituksella eduskunnan luottamus, niin tilanne on paha.
Mutta jos maitotuotantoa halutaan lisää, ilman että rikkaita lypsetään enemmän, silloin ainut keino on lisätä lehmien määrää. Niitä lypsettäviä ei Suomesta enää lisää löydy, joten ainut keino on lypsylehmien tuonti ulkomailta.
Se tarkoittaa sitä että Suomeen pitää saada lisää investointeja ja yrityksiä, joissa ne uudet ulkomaalaiset lypsylehmät voisivat sitten laiduntaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Rahaa on rikkailla ja se pitäisi saada valtiolle, niin että lypsettävät pysyisivät lypsykuntoisina. Lypsävää lehmää ei pidä tappaa.”
Niin, siinähän sitä järkeä olisi. Pitäisi vain miettiä sitä miten lypsyn voisi suorittaa tappamatta sitä lehmää,
Lisäksi, jos halutaan Suomeen investointeja, eli työpaikkoja, sitä lehmää pitäisi pikemminkin ruokkia kuin lypsää.
Lypsykarjaa ovat sitten ne ihmiset joita se yritys käyttää hyväkseen tehdäkseen voittoja, jotka sitten menevät globaliin sijoitustoimintaan, ympäri maallmaa.
Lypsykarjaa ovat kaikki duunarit, toimarista putkimieheen ja siivoojaan. Sieltä sen valtion pitää lypsää ne rahat joilla valtion menot katetaan.
On turhaa miettiä niitä rahoja joita se kansainvälinen yritys hankkii sillä yritystoiminnalla, siitä ei ole Suomen valtion kassan pelastajaksi, mutta lohtuna on että niillä kansainvälisillä yrittäjillä kyllä kassaa piisaa ja vaikka Suomessa toimiva yritys veisi voittonsa muualle, niin jos vain Suomi tarjoaa yrittäjille turvallisen ja tuottavan investointialustan, kansainvälisiä investoijia riittää ja sieltä löytyy kyllä rahaa investointeihin myös Suomessa, kunhan edellytykset ovat kunnossa ja niihin edellytyksiin kuuluu myös riittävä työvoima, sellainen joka kelpaa yrittäjälle. Jos sitä ei Suomesta löydy, silloin pitää maa olla vapaa ulkomaisille osaajille, tulla ja mennä, yritysten tarpeiden mukaan.
Se rikkaiden paijaaminen verohelpotuksin mitä tämä hallitus harrastaa, ei tarkoita muuta kuin sitä että hallitusherrat haluavat että rikkaat äänestävät heitä myös seuraavissa vaaleissa. Verohelpotuksia pitäisi antaa nimenomaan yritystoiminnoille ja erityisesti kansainvälisille investoijille.
Tämä Suomihan on nykyisin tällainen vanhusten reservaatti, eli jonkinlainen hoitokoti, jossa ei omalla työvoimalla pärjätä.
Pohjoismaisissa vertailukohteissa tilanne on toinen, siellä on paljon ulkomaista työvoimaa, eikä sitä sieltä pois ajeta, populismista ja rasismista huolimatta, populistien uhosta huolimatta.
Lisäksi pitää vielä mainita että Suomen valtion velasta on puolet samanlaista velkaa kuin vaikkapa Japanin valtion velka, tai jenkkilän valtion velka, eli sitä ei käytännössä koskaan tarvitse maksaa pois ja siitä maksettavat korotkin palautuvat takaisin valtiolle.
Pohjoismaissahan on omat valuuttansa ja omat keskuspankkinsa, mutta en tiedä miten paljon siellä valtiot painavat rahaa keskuspankkiensa avulla valtion menojen kattamiseksi. Mutta jos niissä maissa kaikki velka on sitä sellaista ns. oikeaa velkaa, joka on oikeasti jonkun muun rahaa, eikä vain keskuspankin painamia seteleitä, niin tilanne on silloin siellä velan osalta suurinpiirtein sama kuin meillä Suomessa, siis saman verran pois maksettavia velkoja kuin Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Lypsykarjaa ovat kaikki duunarit, toimarista putkimieheen ja siivoojaan.”
Ja nimenomaan ne rikkaat. Ay rotuiset lehmät ne vasta kunnon karjaa ovatkin vaikka niitä johtajasonneja ei voikaan lypsää mutta huolehtivat kuitenkin että lypsykarja lisääntyy.
Ilmoita asiaton viesti
”Ay rotuiset lehmät ne vasta kunnon karjaa ovatkin.”
Parhaat lypsävät tosiaan ihan hyvin, se on tosiaan kiinni siitä rodusta, ne jotka eivät kuulu siihen AY- rotuun lypsävät huonommin.
Mutta lypsytulos ei riipu ainoastaan lehmäsä, tarvitaan myös hyviä lypsäjiä ja niitä ei oikein tahdo löytyä, ei oikeistosta eikä vasemmistosta. Se hohtunee siitä että tällä lypsykarjalla on äänioikeus, eikä se pidä lypsäjistä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaakko Tepon kappaleessa ”Hilma ja Onni” kerrottiin että kantturat piti totuttaa konelypsyyn. Miksei siis verojakin voisi konelypsää, mutta niinhan se valtaosin taitaa mennäkin. Vain hankalimmat kantturat pitää lypsää käsin..
Ilmoita asiaton viesti
”Vain hankalimmat kantturat pitää lypsää käsin.”
Se voi tuntua mukavammalta, se käsinlypsy, varsinkin jos kyse on kylän parhaasta lypsäjästä.
Jotkut kantturat kuulemma tykkäävät jos niille soittaa musiikkia, en tiedä mikä on parasta musiikkia niiden mielestä, klassinenko, vaiko rokki, vaiko poppi, jazzi, vaiko Jaakko ja Teppo.
Ilmoita asiaton viesti
Uskoisin, että kaikki jakavat huolen valtion velan suuruudesta – kaikki muut paitsi nykyhallitus. Koska nykyhallitus tuntuu ajavan Suomea entistä pahempaan velkasuohon – kas kun valtio saa tulonsa veroista ja verot taas tulevat siitä, että suomalaiset saavat palkkaa, josta maksetaan verot ja joka on sitä suurempi suhteessa mitä suurempi palkka ja heillä on ostovoimaa, josta maksetaan alv – ja nämähän kattavat suurimman osan verotuloista valtiolle – pääomaverot ja yhteisöverot ovat tippa meressä. ALV:sta saatavat verotulot kasvavat (ja pienenevät myös) parhaiten pieni- ja keskituloisten suomalaisten saadessa käyttöönsä enemmän (tai vähemmän) rahaa – rikkaiden tuloista ei kaikki mene kulutukseen ja sitä kautta ALV-tuloiksi – mitä enemmän rikkaat rikastuvat, sitä vähemmän rikkauksilla on vaikutusta ALV-tuloihin.
Suomi ei elä pelkästä viennistä – oikeammin se kattaa vain alle puolet BKT:stä (viimeisin arvo näyttää olevan 40% ja se on vain EU:n keskitasoa). Loput – siis suurempi osa markkinoista, on kotimarkkinoita.
Hallituksen ehdotukset eivät myöskään lisää työpaikkoja – ainoastaan heikentävät työntekijöiden asemaa. Yhtään työpaikkaa ei tule lisää sillä, että alennetaan työttömyyskorvauksia, vaan yritykset ne työpaikat määrittävät (no toki ymmärrän, että tavoite on saada palkat alas sillä että pakotetaan ihmiset ottamaan töitä vastaan pienemmällä palkalla – mutta se taas ei lisää valtion verotuloja vaan vähentää niitä eikä se myöskään lisää yhtään työpaikkaa, koska yritykset palkkaavat sen määrän työntekijöitä kuin niitä pakosta tarvitaan ja mielellään vähän vähemmän kuin mitä tarvitaan oikeasti). Ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus johtaa mitä todennäköisemmin lisääntyviin sairauspoissaoloihin kun työntekijät tulevat töihin tartuttamaan muutkin työntekijät, jne.
Ja kun työnantajille tulee entistä helpommaksi maksaa ulkomaalaisille työntekijöille entistä huonompaa palkkaa (alle tes-tason), sitä vähemmän suomalaisia työntekijöitä palkataan – koska nykyisinkin heidän työolonsa ovat usein kaikkea muuta kuin tessin mukaiset, jatkossa vielä helpommin kun siitä tulee entistä laillisempaa toimia niin. Ja se tulee heikentämään (ei suinkaan parantamaan) entisestään rehellisten suomalaisten yrittäjien asemaa. Niin ja vähentää myös valtion verotuloja, jos palkat maksetaan joko ulkomaalaisille tai pimeästi.
Joo – työttömät eivät hae töihin… taitaa olla ennemminkin niinpäin että työttömät eivät kelpaa työnantajille – koska heillä joko ei ole sopivaa koulutusta tai vaatimukset ovat muuten liian utopistisia. Ei kouluttamaton duunari voi toimia lääkärinä – ei myöskään insinööri jne. Ja kun lisäksi työnantajat odottavat että he saavat tietyn alan erikoisosaajan käyttöönsä aina kun he sitä tarvitsevat (usein lisäksi murto-osien palkoilla verrattuna muiden maiden palkkatasoon) – ei tietyn alan erityisosaajia kasva puissa, siksihän he ovat erityisosaajia.
Ilmoita asiaton viesti
”Uskoisin, että kaikki jakavat huolen valtion velan suuruudesta – kaikki muut paitsi nykyhallitus. Koska nykyhallitus tuntuu ajavan Suomea entistä pahempaan velkasuohon –”
Jep, minäkin huolehdin valtion velan suuruudesta ja siitä kun tämä hallitus vain kasvattaa sitä velkaa, aina vain lisää ja lisää velkaa, kun taas rikkaille jaetaan lisää rahaa tuhlattavaksi ja sijoitettavaksi, minne lie, jonnekin maailmalle ja erilaisiin veroparatiiseihin säilöttäviksi.
Tämä hallitus on huonoin hallitus mitä koskaan on maassamme ollut ja se on niin huono kuin hallitus vain voi olla huono. Hallituys kyllä varmaan haluaisi olla vieläkin huonompi, mutta ei millään voi, kun sille huonoudellekin on omat rajansa olemassa.
Mutta tätä nyt sitten jatkunee vielä kolme vuotta ja sitten äänestäjillä on valta taas huonontaa lisää hallituksen kokoonpanoa, sillä en kyllä enää millään voi uskoa suomalaisiin äänestäjiin, että ne sen parempaan pystyisivät, usko on jo mennyt ja toivo siinä samalla.
Ilmoita asiaton viesti
”Salama tappoi köyhän lesken ainoan lehmän” on eräs ei-poliittinen otsikko.
Ilmoita asiaton viesti
”Herra poltti huoneensa” – otsikko puolestaan johti takavuosina toimittajan potkuihin kun salama oli iskenyt kirkkoon tuhoisin seurauksin.
Ilmoita asiaton viesti
Tosi on. Semmoinen otsikko löytyy kansalliskirjaston aarreaitasta: https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/1177189?term=Herra%20poltti%20huoneensa&page=6
Sosialisti vuodelta 1911.
Myöhemmin taisi olla vielä toinenkin, josta tuli syyte ja tuomio.
Ilmoita asiaton viesti
Minulle sepitteellinen politiikka tarkoittaa ihmisten huijaamista uskomaan johonkin haaveeseen mitä ei ole todellisuudessa olemassakaan.
Esimerkiksi Suomen sosialistit ovat huijanneet kansan uskomaan siihen, että sosialistinen valtio voi hoitaa ihmiset kehdosta hautaan ”ykkösluokassa”, ilman omaa riskiä ja vastuuta.
Nyt on paljastunut, että armottoman reaalimaailman paineessa Suomen sosialistinen talouskokeilu on epäonnistunut, samoin kuin kaikkialla muuallakin.
Valtion rahat loppuivat ja olemme ajautuneet toivottomaan velka-ansaan! Kansan on nyt pakko siirtyä ”turistiluokkaan” ja ottaa vastuu omasta elämästään.
Sosialistit ja täyskorruptoituneet ay-politrukit kuitenkin jatkavat huijausta ja koettavat paniikinomaisesti pelastaa saavutetut etunsa ja valtansa.
Ovat Suomen edun vastaisesti masinoineet hirmuisen, taloustodellisuudesta irrallaan olevan lakkorytäkän, joka mukamas pelastaa köyhän kansan kapitalistien hirveältä ryöstö-politiikalta.
Nyt pitää pelastaa huijattu Suomen kansa, joka on valehtelemalla aivopesty emotionaalisesti uskomaan väärään sosialistiseen talouskokeiluun!
Suomen kansa ansaitsee siirtymisen taloustodellisuuden piiriin! Se on markkinatalous, joka on todistetusti antanut miljardeille hyvinvoinnin ja pelastanut miljoonat nälältä.
Siirtyminen menee näin:
Suomen kansan luopuminen sosialistisesta talouskokeilusta käy parhaiten freudilaisella surutyö-prosessilla.
Kansan on sanottava hyvästit ”monivammaisesti sairaalle” ja toimimattomalle sosialismille, jonka mukaiset ideat ja toiminta pitää hylätä. Aikaisemmat sosialisitiset elämänvaiheet ja väärät uskomukset tulevat näin päätökseensä.
Sitten tuskallinen surutyö voi alkaa. Sinun on tehtävä se ihan itse.
Freudin suruprosessissa on viisi eri vaihetta – kieltäminen, viha, kaupankäynti, masennus ja hyväksyminen.
Kun vihdoin alat kurkkia ulos surun peiton alta, näet aivan toisenlaisen maailman, ihan oikeasti toimivan ja stimuloivan markkinatalouden!
”Psykiatri” Seppo Korppoo, joka on huolissaan isänmaansa tulevaisuudesta, sen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ja tämähän on vasta alkusoittoa – kunhan ensin saadaan työrauha hallitukselle, sitten vasta alkaakin se todellisuus näkyä – mutta jossain vaiheessa luulisi tulevan aika, jolloin hallitus ei enää voi syyttää vain muita kaikesta kuten tähän asti on tehnyt. Esimerkkinä vaikkapa paikallinen sopiminen, josta ei päästy sopuun – ja josta syytetään AY-liikettä – en tiennyt että Suomen Yrittäjät on ammattiyhdistys, hehän sen edellisen paikallisen sopimisen sovun estivät toteutumasta. Tai kuinka hallitus ajaa ruotsin mallia – joo, sitä osuutta joka on työnantajille mieluisaa mutta ei sitä puolta, joka on se olennaisin ruotsin mallissa – eli käytännössä ajavat Suomea päinvastaiseen suuntaan kuin ruotsin malli. Tai no joo – ottavat kaikista maista ne työnantajille mieluisimmat osuudet mutta vain ne. Suomesta on tulossa kovaa vauhtia orjavaltio – ei todellakaan hyvinvointivaltiota – hyvinvointiin kun kuuluu hyvinvointikin – myös muille kuin rikkaille sijoittajille.
Kuinkahan moni äänestäjä on äänestänyt nykypolitiikan puolesta – vaalilupaukset kun olivat jotain ihan muuta kuin mitä nyt toteutetaan. Minä voin valittaa – en ole äänestänyt tämän politiikan puolesta. Vaikka lupaukset olivat jotain ihan muuta, niin todellisuus on ollut selvää jo paljon ennen vaalimainontaa…
Ilmoita asiaton viesti
Blogissa ilmaistu näkökulma tuli mieleen, kun eilen aloitin lukemaan kirjaa: Berliini:
https://kirja.fi/collections/sinclair-mckay/products/berliini-elaa-ja-kuolla-maailmanhistorian-pyorteissa-9789523756441
Kun tilanne oli paljolti down, päädyttiin elämään tosi kuvitteellisia totena.
Ei voi sanoa, etteikö tavoiteeksi otetulla kuvitelmalla, olisi todellisuuskorrelaatiota.
Liukuma on minusta samaa, mitä on mm Myllylän tapaus: https://www.youtube.com/watch?v=R90fvnY-lfc
Linkistä katsonut vain alkua, tosin dokkarityypin leffa tuli joskus katsottua elokuvateatterissa, Lahden seikkailuista.
Uskonnot antavat minusta kuvitteellispohjaista toimintaa, ja jotta konkretiaa riittää… malliksi käy se, mitä Putin tekee, viholliskuvien kautta.
Samaa se oli 1.9t luvun Saksassa, kun epäkohdat sai ihmiset tarkastelemaan automaattisesti nimenomaan hiertäviä kohtia.
Ei ole tavatonta, että ihminen kun on stressaantunut ja ahdistunut… tähän liittyviä tapahtumia triggeröityy paljon pienemmällä kynnyksellä.
Se oli yhtä ajautumaa minusta, WWx -Saksassa, mutta tyypillistä sellaista. Vaikea kuvitella, mikä olisi tämän klassisempaa, ja koskee tosiaan myös yksilökulkuja.
Millä tavoin mielensisäinen todellisuus, ja todellisuus vallitsevana tulevat otetuksi.
Vaikka vastaus on reaalitodellisuuden hyväksi… jos on kyseessä letaalit, kukahan ehdottaa letaalinmukaista, vaikka edes jonkin epätoivoisen tulevaisuuskuvan sijaan.
Näistä on paljon kerrontaa ja mallia, mikä ei toimintaa tarkastelemalla todellakaan vahvistu.
Kerronta helposti yhtä moskaa, tekemiseen jos tulisi yrittää liittää kuvaavana.
Yllätyksellistä itselleni oli se, miten helposti WWx-saksan tilanne on selitettävissä. Ei ole tosi syvyyspsykologista tuntemusta vaativaa.
Se, että WWx- tapahtumista on niin paljon kerrontaa… muodostaa tilanteen, jossa huomiota tulee tosiaan osata kohdentaa oleelliseen.
Talouden kohdalla on samaa sekoomusta, joten ehdottoman relevantiksi tulee tämän tyyppinen näkökulma, automaattisotkujen toistumisvaiheiden asettamiseen paikoillensa:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/esko-karinen/millainen-ay-liike-sellainen-rasva/#comment-4107054
Ilmoita asiaton viesti
Tämä pitää pitkälle paikkaansa. Jos fantasioinnin eli kuvitteellisuuden kriteeriksi otetaan, onko jotain asia konkreettisesti olemassa fyysisessä maailmassa vai ei, niin yllättävän harvat asiat yhteiskunnassa ovat olemassa muuten kuin vain ihmisten kuvitelmissa.
Siten hallitus toteuttaa fantasioitaan, ja oppositio vastaa samalla mitalla hallusinoiduilla syytöksillä, joiden mukaan hallitus ottaisi köyhiltä ja antaisi rikkaille. Verottajan ja Kelan kautta kulkevien rahavirtojen suuntaa tarkastelemalla voi yrittää todentaa, onko asia todella näin vai ei.
Mutta kun tarkastellaan tarkemmin tätä rikkaiden, verottajan, kelan ja köyhien muodostaman ketjun välillä siirtyvää rahaa — mitä se raha todella on? Onko sitä oikeasti olemassa? Onko kukaan nähnyt näitä rahoja ja jos on, missä paikassa ja minkälaisessa muodossa? Vai ovatko nämä kaikki fantastiset rahavirrat olemassa vain ihmisten kollektiivisissa kuvitelmissa?
Ilmoita asiaton viesti
”ovatko nämä kaikki fantastiset rahavirrat olemassa vain ihmisten kollektiivisissa kuvitelmissa?”
Kyllä se rahavirta on konkretiaa ainakin niille joilla ei mitään tuloja ole, eikä mitään mahdollisuuksia tulojen hankkimiseksi. Jos se rahavirta loppuu, ja hallitushan on nyt sitä konkreettisesti patoamassa, niin kyllä se ihan varmasti on hyvin konkreettista niille jotka ovat siitä rahasta riippuvaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Osa porukasta on ainakin saatu uskomaan, ettei heillä olisi mitään mahdollisuuksia hankkia tuloja, vaikka olisi järkeä päässä ja kaksi liikkuvaa kättä. Ja tämä sen takia, että jossain on kirjoitettu paperille sanoja, joita lukien käy tavattoman monimutkaiseksi tarjota hänelle tulonlähdettä. Näitä papereita kirjoittavat puhuvat yhteisestä edusta ja kaikkien pitämisestä mukana, millä tarkoittavat oman porukkansa etua ja muiden pitämistä ulkopuolella.
Papereille voitaisiin kirjoittaa myös hieman erilaisia sanoja, jotta entistä useampi löytäisi tulonlähteen, mutta se ei käy alkuperäisille kirjoittajille. Lakkoon menevät.
Ilmoita asiaton viesti
”Papereille voitaisiin kirjoittaa myös hieman erilaisia sanoja, jotta entistä useampi löytäisi tulonlähteen, mutta se ei käy alkuperäisille kirjoittajille. Lakkoon menevät.”
Olen samaa mieltä että paperille voitaisiin kirjoittaa erilaisia sanoja, sellaisia jotka edistävät sitä että useammalla ihmisellä olisi mahdollisuuksia työllistyä ja voi olla että AY- liikkeellä olisi niihinkin sanoihin jotain mielipiteitä, mutta en usko että nämä lakot siitä johtuvat.
En itseasiassa usko että tämä hallitus edes yrittäisi kirjoittaa paperiin sellaisia sanoja.
Tämä hallitus on huono, kaikkien aikojen huonoin, niin huono kuin voi olla. Hallitus varmaan haluaisi olla vieläkin huonompi kun mitä hallitus voi olla, muttei voi, kun se on mahdotonta.
Ilmoita asiaton viesti
Eduskunnassa on sääntönä, että valehtelevaa kansanedustajaa ei toinen kansanedustaja saa kutsua valehtelijaksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Eduskunnassa on sääntönä, että valehtelevaa kansanedustajaa ei toinen kansanedustaja saa kutsua valehtelijaksi.”
Joo, ja se tekee valehtelemisest niille niin kovin helppoa.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä hallitus on ollut minullekin pettymys. Monessa kohtaa olen miettinyt, että mikä järki tässä oli tai mitä tavoiteltiin. Perusteluja on esitetty aika vähän. Vaikka täytyy sanoa, ettei niiden perään ole toimittajatkaan kauheasti kyselleet. Paitsi joidenkin työllisyysvaikutusten perään.
Mutta, sepitteellisyydestä. Joitakin poimintoja tästä viestiketjusta. Ja jätän ton lehmäosion sivuun, kun en jaksanut lypsykarjaan perehtyä riittävällä panostuksella. Ajatteletteko ihan oikeasti noin kun sanotte, vai onko nämäkin sepitettä – tai olkiukkoilua (eli vastapuolen argumenttien liioittelua/vääristelyä, jota sitten kauhistellaan)?
– ”hallitus toteuttaa rikkaiden äänestäjien fantasioita”
– ”valtionvelasta maksettavat korot palautuvat takaisin valtiolle”
– ”nykyhallitus ei jaa huolta valtionvelasta – kuten kaikki muut”
– ”hallituksen tavoite on saada palkat alas sillä että pakotetaan ihmiset ottamaan töitä vastaan pienemmällä palkalla”
– ”työnantajille tulee entistä helpommaksi maksaa ulkomaalaisille työntekijöille entistä huonompaa palkkaa (alle tes-tason)”
– ”rikkaille jaetaan lisää rahaa tuhlattavaksi ja sijoitettavaksi”
– ”Suomesta on tulossa kovaa vauhtia orjavaltio”
Ilmoita asiaton viesti
– ”hallitus toteuttaa rikkaiden äänestäjien fantasioita”
– ”valtionvelasta maksettavat korot palautuvat takaisin valtiolle”
– ”nykyhallitus ei jaa huolta valtionvelasta – kuten kaikki muut”
– ”hallituksen tavoite on saada palkat alas sillä että pakotetaan ihmiset ottamaan töitä vastaan pienemmällä palkalla”
– ”työnantajille tulee entistä helpommaksi maksaa ulkomaalaisille työntekijöille entistä huonompaa palkkaa (alle tes-tason)”
– ”rikkaille jaetaan lisää rahaa tuhlattavaksi ja sijoitettavaksi”
– ”Suomesta on tulossa kovaa vauhtia orjavaltio”
*******************************
Noinhan se suurinpiirtein näyttäisi olevan, kun asioita tarkastellaan realistisesti, eikä väiltetä politikkojen esittämistä fantasioista, joihin ihmiset näyttävät kuitenkin kovin mielellään uskovan.
Se että Suomen valtionvelasta on puolet omaa velkaa, eli se on käytännössä EKP:n painamaa setelirahaa, tai digirahaa, jolla rahalla on hoidettu osa valtion menoista, on kovaa faktaa. Se on myös osa EKP:n finanssipolitiikkaa, jonka avulla on lisätty markkinoilla olevan rahan määrää, mikä tietenkin selittää myös viimeaikona esiintyneen inflaation.
Se raha minkä EKP on painanut ja jolla on ostettu Suomen valtion velkakirjoja maailmalta ei ole kenenkään rahaa, toisin kuin se raha minkä Suomi alunperin lainasi, se raha oli oikeasti jonkin rahaa ja se olisi pitänyt maksaa takaisin.
Kun alkoi näyttämään siltä että pankeilta ja muilta rahan lainaajilta alkoivat rahat loppumaan ja valtioiden rahoitus oli siis vaarassa, kun velkaa ei ehkä olisi enää saatu lisää markkinoilta, EKP päätti tehdä tämän tempun ja alkoi painamaan rahaa ja alkoi ostamaan siltä rahalla valtioiden lainoittajilta valtioiden lainapapereita, näin rahoituskriisi saatiin ratkaistuksi, mutta siitä oli siis seurauksena tämä inflaatiokriisi.
Kun Suomen Valtion velasta puolet on velkaa Suomen Pankille. se tarkoittaa sitä että Suomen Valtio on velkaa itselleen ja kun se maksaa velasta korkoa, se maksaa sitä korkoa itselleen.
Asiasta on kirjoitettu monessa paikassa, joten se on faktaa, mutta linkkaan tähän yhden linkin missä se asia on esitetty mielestäni aika havainnollisella tavalla.
https://www.ku.fi/artikkeli/4774066-noin-puolet-suomen-valtionvelasta-on-suomen-pankille-onko-suomi-velkaantunut-itselleen-ja-nelja-muuta-kysymysta-aiheesta
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos selvennyksestä lainan korkojen osalta. Pitää perehtyä. Mut mites noi muut sepitteet, jotka esiintyi tässä sepite-keskustelussa? Onko noi sun mielestä faktaa?
Ilmoita asiaton viesti
En minä ole mikään faktantarkastaja enkä pysty mitään asiaa faktaksi todistamaan.
Voin vain sanoa sen että kyllä nämä asiat mitä tuossa olet esittänyt vaikuttavat enemmän faktoilta kuin Orpon hallituksen esittämät fantasiat.
Ilmoita asiaton viesti
Missä sepitteen ja todellisuuden raja kulkee?
Ilmoita asiaton viesti
”Missä sepitteen ja todellisuuden raja kulkee?”
Joskus se raja on selvästi havaittavissa, joskus se on taas tulkinnanvaraisempi asia.
Mutta toki sellainen väite että rikkaiden verohelpotukset lisäävät valtion tuloja on selvääkin selvemmin fantasiaa, samoin kuin se että ihmisen sydän sijaitsee oikealla puolen rintaa, eikä keskellä, mikä lienee jokatapauksessa ainakin enemmän totta.
Ilmoita asiaton viesti
On helpompi puhua faktoista kuin totuudesta. Onko evidenssiä väitteen taakse?
Ilmoita asiaton viesti
Hmmm. Oletin että tässä keskustelun aiheena olisi argumenttien sepittäminen politiikassa. Mutta ilmeisesti kuitenkin oli tarkoitus vain kritisoida hallituksen toimintaa ja hämmentävästi se tapahtui (ainakin suurelta osin) sepitteiden avulla.
Yleisesti mua on pohdituttanut se, että vasemmistoaate nojaa niin vahvasti, jopa perustavanlaatuisesti, yhteiskunnan kahtiajakoon. Eikö tästä ajattelusta nimenomaan seuraa poliittinen polarisaatio? Ei puhuta meistä, ei olla samassa veneessä. Puhutaan meistä ja noista toisista. Ja ne toiset on pahoja. Tää selittäisi argumenttien biasoitumisen sillä tavalla, että haetaan pahaa sieltä ”vastapuolelta”.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei puhuta meistä, ei olla samassa veneessä. Puhutaan meistä ja noista toisista. Ja ne toiset on pahoja. ”
Ei kukaan ole toistaan parempi, kaikki on pahoja.
Kyse on selkeästi siitä että on oikeasti intressiristiriitoja ja nythän on muotia tämä first- ajattelu. Amerca first, Suomi first, kapitalistit first, duunari first.
Kapitalistit ja duunarit ajaa ihan oikeasti vain omaa etuaan, kun kukaan muu ei sitä tee, ei ainakaan duunarin puolesta.
Suomessa asioita vaikeuttaa syvään juuttunut kansakunnan kahtiajako, joka on syvällä sielussa, eikä se sieltä hevillä lähde ja se näkyy selkeästi näissä keskusteluissa.
Duunarit on se alempi rotu, jota Suomessa kunnon ihmisten kuuluu halveksia ja se on täällä meillä edellytys sille että ihmistä voidaan pitää kunnon ihmisenä.
Se on niin syvällä kansan luonteessa se luokkaviha, ettei sitä voi poistaa, mutta voihan sen näin todeta
Ruotsissa ei tilanne ehkä ole ihmisluokkien välillä yhtä kärjistynyt ja siellä asiat hoituvat useimmiten discuterasmalla.
Ilmoita asiaton viesti
Hyviä pointteja. ”Kansanluonne” on melko abstrakti käsite, eikä ehkä parhaiten kuvaa sitä, mistä on kyse. Opittuja/perittyjä ajatusmalleja. Ja on myös niin, että meillä on taipumusta pitää totena sellaisia asioita, jotka tulevat ekaksi mieleen. Eli niitä asioita, mitä toistellaan. Jos Eloranta sanoo 1000 kertaa, että hallitus haluaa kyykyttää duunareita, niin se ehkä rupeaa ”tuntumaan todelta”. Mut ei se sitä tarkoita, että se olisi totta. Hallituksella voi olla tarkoitusperiä, mutta duunarien kyykyttäminen ei varmaankaan. (Sen sijaan ay-pomojen kyykyttäminen voi hyvinkin olla tavoitteena. Joska vallastahan nyt on kyse.)
Tulee mieleen sekin, että monet ajatusmallit on syvällä. Jos vaikka ennakkoluuloista puhutaan, niin niitä on kaikilla. Mutta jos ne tunnistaa, niin omaan käyttäytymiseensä ja toimintaansa voi vaikuttaa. Että ei se luokkavihakaan nyt pitäis niin mahdoton olla ylittää.
Ilmoita asiaton viesti
(Sen sijaan ay-pomojen kyykyttäminen voi hyvinkin olla tavoitteena. Joska vallastahan nyt on kyse.)
AY- pomojen kyykytys ei ole tavoitteena, nehän on niitä herraduunareita, samanlaisia kuin Häkämies ja kumppanit, niillä on vain eri isännät kuin Häkämiehellä, jonka isännät on niitä kapitalisteja.
”ei se luokkavihakaan nyt pitäis niin mahdoton olla ylittää.”
Eihän sen pitäisi olla mahdotonta, ei kaiken järjen mukaan, mutta kun lukee näitä erilaisia mielipiteitä tälläkin keskustelupalstalla, niin ei sillä järjellä taida olla sen luokkavihan kanssa mitään tekemistä
Se luokkaviha on niin syvällä siellä jossakin matelijanaivoissa, ettei se sieltä taida lähteä edes millään terapialla. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Minä jo ehdin innostua, että täällä vihdoin jaetaan niitä Vappu-Satasia, mutta olikin vain samaa Vihavaisen ja muun vasemmiston ulinaa, joka alkoi vaalituloksen selvittyä ja jatkuu nyt läpi koko kentän.
Vai oliko niin, että olisi viimein jaettu, jos itsekin ulosoton vakioasiakkaana olevan demari-kansanedustajan aviomies ei olisi kavaltanut niitä?
Sosialistin vanha, mutta edelleen voimassa oleva motto:
”Kaikki mikä on sinun, on myös minun. Mutta kaikki mikä on minun, älä koske siihen”.
Ilmoita asiaton viesti
”Minä jo ehdin innostua, että täällä vihdoin jaetaan niitä Vappu-Satasia, mutta olikin vain samaa Vihavaisen ja muun vasemmiston ulinaa.”
Joo, on ne jo jaettu, mutta ei sen edellisen hallituksen toimesta, vaan tämän nykyisen hallituksen toimesta.
Minäkin eläkeläisenä olen saanut jo montakin satasta. Kiitosta vain tälle nykyiselle hallitukselle.
Ikävä vain että tämä nykyinen hallitus joutui ottamaan nekin sataset jotka se antoi minulle, niiltä joille sen edellisen hallituksen oli tarkoitus ne sataset antaa.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä olet erinomaisen oikeassa, että edellinen hallitus jakoi niitä ja muita -lainattuja- satasia täysin holtittomasti. Ilmeisesti myös sinulle, mutta niinhän teillä demareilla on keskenänne tapana.
Nyt on sitten takaisinmaksun aika ja sitä kestää parikin sukupolvea, kauemminkin, kun te hölmöinä olette neliraajajarrutuksessa, ettei vaan vahingossakaan saataisi kasvua käyntiin. Mieluummin makaatte ja makuutatte ihmisiä ja leikitte ”hyvinvointiyhteiskuntaa”.
Vasemmiston aikuisvauvat itkeä tihrustavat täällä ja Xssä, mutta ovat (olette) täysin kyvyttömiä esittämään mitään järkeviä – tai ylipäätään mitään – vaihtoehtoja, joilla yhteiskunta saataisiin ylös todella syvästä kuopasta. Ihan kauhea ajatuskin, että pitäisi taas tehdä vähän töitäkin leipänsä eteen.
”Yhyyy… hallitus sitä ja tätä…”
Ilmoita asiaton viesti
”edellinen hallitus jakoi niitä ja muita -lainattuja- satasia täysin holtittomasti. Ilmeisesti myös sinulle, mutta niinhän teillä demareilla on keskenänne tapana.”
Pitää nyt oikaista etten minä niitä edellisen hallituksen satasia saanut. Ne taisi mennä yrittäjille ja taiteilijoille, jotta ne pysyisivät korona-laman yli hengissä, sekä kunnille, jotta ne olisivat pystyneet pitämään terveyspalvelut korona-ajan pystyssä ja se oli kyllä ihan oikea ja asiallinen tomi. Minä en niitä rahoja siis saanut, enkä olisi tarvinnutkaan.
”Nyt on sitten takaisinmaksun aika.”
Niinhän se nyt olisi, nyt olisi se maksun aika, mutta tämä hallitus senkun jakaa lisää rahaa ihmisille, ei tarpeeseen kuten edellinen hallitus jakoi, vaan turuuteen tuhlattavaksi, minullekin, vaikka en totisesti olisi tarvinnut.
Ei vappusatasia köyhille, vaan lisää rahaa rikkaille ja muille joilla sitä on kyllä ihan tarpeeksi, ja liikaakin, jo ennestään. Velanottoa jatketaan samalla tavoin kuin edellinen hallitus, tai, sitä velkaa taidetaan nyt ottaa vieläkin enemmän.
Ei ole liioiteltua sanoa että tämä hallitus on kaikkien aikojen surkein ja huonoin hallitus, eikä hallitus voisi olla enää sen huonompi. Vaikka kyllähän tämä hallitus haluaisi olla vieläkin huonompi kuin mitä se on, mutta ei vain voi, kun ei voi.
Ilmoita asiaton viesti
Sanoa toki voi ihan mitä tahansa, eikä mielipiteesi ole jäänyt keneltäkään epäselväksi. Samaa lämmintä itkuahan olet täällä vuodattanut siitä asti, kun teidän prinsessanne siirtyi nauttimaan halpaa shampanjaa venäläisten ja arabien veritaalojen rahoittamaan pelle-organisaatioon.
Nyt pitäisi kuitenkin näiden mielipiteiden lisäksi löytyä jotain konkretiaa. Kerro sinä viimein vasemmiston edustajana, miten talous saadaan kääntymään kasvuun? Muut teistä eivät ole kyenneet. Matias Mäkynen suuressa viisaudessaan esitti eilen Xssä nelipäiväistä työviikkoa, kun se YLEn hauskan sadun mukaan on ollut oikein toimiva ratkaisu ”myös” itä-saksalaisessa 10-hengen arkkitehtitoimistossa.
Sosialistin aivot toimivat kyllä erikoisella tavalla; jos progressiivisen verotuksen maassa tehdään veronkevennyksiä, niin silloin parempituloisille ”annetaan rahaa”. Ja se ”otetaan” pienempituloisilta.
Kenen rahaa se noin niin kuin lähtökohtaisesti on?
Laitapa Vihavainen nyt niitä esityksiä, vaikka sitten läpi kyynelten. Kiire on.
Ilmoita asiaton viesti
”Laitapa Vihavainen nyt niitä esityksiä, vaikka sitten läpi kyynelten. Kiire on.”
Toki minä olen näitä esityksiä usein täällä esittänyt ja kannattanut mielestäni hyviä esityksiä, mutta et kai sitten ole kaikkin niihin minun mielipiteisiini tutustunut.
Hyviä mielipiteitä on täällä esittänyt mm. keskustapuoluelainen Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Joonas Könttä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/joonaskontta/verottamalla-suomi-ei-kasva/
Hänkin politikkona tietenkin pyrkii luomaan ja esittämään fantasioita ja mielikuvia, koska ilman mielikuvien luomista ja niiden esittämistä politiikassa ei eteenpäin pyrkivä politikko voi pärjätä, mutta ajatus siitä että verojen alennukset pitäisi kohdistaa yrittämiseen on hyvä ja sillä tavalla voidaan tosiaan työpaikkoja oikeasti Suomeen saada lisää, kunhan huolehditaan myös siitä että niihin työpaikkoihin saadaan myös työntekijöitä jostakin.
Itseasiassa työpaikkoja ei voi edes syntyä ellei ole olemassa työvoimareserviä, mikä taas on nykyisen Helsingin Pormestarin jo vuosikymmeniä sitten esiin tuoma totuus.
Elikk’ tässä olen nyt maininnut jo kahden politikon nimet joiden kanssa olen samaa mieltä, ainakin jossain määrin. Joonas Könttä ja Juha Vartiainen.
Tässä yhteydessä voisin mainita myös Helsingin edellisen pormestarin, Jan Vapaavuoren, sekä Suomen Pankin pääjohtajan, Olli Rehnin.
En ole mitenkään. en millään tavalla, sitoutunut mihinkään puolueeseen, enkä puolueohjelmiin, mutta jos pitäisi ottaa kantaa eri politikkojen puheisiin, eli mielipiteisiin, niin viitttaan eniten noihin edellämainittuihin nimiin, siis Olli Rehn, Juha Vartiainen, Jan Vapaavuori, Joonas Könttä.
Eivät tuon entisen presidenttimmekään esittämät mielipiteet mitenkään vastenmielisiä ole minulle olleet. Tämä nykyinen presidenttimme on kyllä selvästi väärä valinta.
Suurin inhokki minulle on tietenkin aina ollut persupuolue ja kun se on nyt niin suuri osa valtakunnanpolitiikkaa, niin tämä persuuus leimaa koko hallituksen ja eduskunnan toimintaa ja se on minun mielestäni se asia joka pilaa ja mädättää kaiken Suomalaisessa politiikanteossa.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä. Vanhaa patrioottia ainakin v*tuttaa miten hallitus yrittää jakaa kansaa.
Meihin ja ”niihin”.
Demonisoidaan vastustaja, aletaan puhumaan ”punikeista” yms. ihan sisällissodan tapaan.
Heitellään kaikenlaisia velkaprosentteja jne.
Ei hyvältä näytä.
Ilmoita asiaton viesti
”En tiedä. Vanhaa patrioottia ainakin v*tuttaa miten hallitus yrittää jakaa kansaa.”
Syypää tähän kaikkeen on tietenkin persut, jotka ovat saaneet vedettyä nämä Orpon kokkaritkin omaan följyynsä.
Kristilliset on mitä on, heidän osallistumisensa täjän sinimustaan ei ihmetytä, tmutta se ihmetyttää miksi ihmeessä RKP on lähtenyt tämän porukan följyyn.
Saattaa olla että klun RKP:n puheenjohtaja vaihtuu, jotain muutoksia voi tulla tähän RKP:n suhtautumiseen hallituspolitiikkaan, tai sitten ei.
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmisto on suurin valehteleva ääriryhmä eduskunnassa. Antamiinsa lupauksiin nähden ovat varmasti pettäneet äänestäjiään kaikkein eniten kaikista puolueista.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo ei pidä paikkaansa.
Jos vasemmisto olisi antanut enemmän vääriä lupauksia, eli pettäneet äänestäjiään, niin kaiken järjen ja logiikan mukaan ne olisivat nyt hallituksessa päättämässä asioista.
Se puolue joka valehtelee eniten äänestäjille ennen vaaleja
pärjää vaaleissa parhaiten,
näin se vain menee.
Ilmoita asiaton viesti
Rikkaiden fantasioita? Tuskinpa sentään. En itse ole rikas, toki kohtuullisen hyvätuloinen, mutta kannatan ilman muuta nykyisen hallituksen politiikkaa suuremmilta osin. Aina voisi vähän parantaa, mutta suuret linjat on kunnossa.
Ilmoita asiaton viesti
”Rikkaiden fantasioita? Tuskinpa sentään. En itse ole rikas, toki kohtuullisen hyvätuloinen, mutta kannatan ilman muuta nykyisen hallituksen politiikkaa suuremmilta osin.”
Siis, paitsi rikkaiden, myös kohtuullisen hyvätuloisten fantasioita.
Joopa joo, fantasiat ovat vain fantasioita. Näillä konstein Suomen talous menee ainavain huonompaan suuntaan.
Ei siihen oikeastaan edes ole muuta keinoa kuin investointien houkuttelu, mikä merkitsee sitä että yritysten verotusta ja kaikkia yhteiskunnallisia velvoitteita pitäisi alentaa, mikä merkitsee kohtuullisen hyvätuloisillekin suurempaa vastuuta yhteisten menojen rahoituksessa.
Investoijat kuulevat kyllä kutsun, haistavat rahan ja menevät sen perässä niinkuin karhu hunajan perässä. Pitää sitten vain huolehtia siitä että niille investoijille riittää myös työvoimaa ja että siltä työvoimalta kerätään veroja myös Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
Kaksi totuutta:
Totuus 1: Valtio kusettaa keski- ja hyvätuloisia verottamalla heitä yli äyräiden. Samalla sadat tuhannet terveet suomalaiset laistavat kaikki velvollisuutensa ja elävät muiden laskuun. Töitä on, mutta nämä sosiaalipummit käyttävät häikelemättä hyväkseen oikeasti avun tarpeessa oleville tarkoitettuja etuuksia – jolloin noille oikeasti tarvitseville jää vain leipäjonot. Suomalaisen lainsäädännön porsaanreikiä hyväksikäyttämällä nuoret terveet sosiaalipummit eivät eroa lainkaan niistä nuorista ja terveistä miehistä, jotka vaeltavat rajoillemme Suomesta ”turvapaikkaa” hakeakseen.
Totuus 2: Valtio kusettaa köyhiä. Laittamalla rahaa kaikkeen turhuuteen ja jopa ulkomaille sekä antamalla verohelpotuksia rikkaille, omat köyhät, vanhukset ja sairaat jäävät hunningolle. Samalla, kun kaikkein rikkaimmat vievät voittonsa veroparatiiseihin, tavallisten ihmisten verotaakka vain kasvaa. Rikkaat rikastuvat, muut köyhtyvät – ja kaikkein köyhimmät eniten. Palkkaerot kasvavat, ja tätä kehitystä ajaa myös SAK viittaamalla kintaalla julkisen puolen naisvaltaisten alojen vaatimalle solidaariselle palkkapolitiikalle.
Ilmoita asiaton viesti