Seuraava hallitus

Nykyisten hallituspuolueiden kieltäytyminen hallitusyhteistyöstä persujen kanssa pakottaa käytännössä kokoomuksen ja persujen yhteishallitukseen.  Keskusta tuskin haluaa enää hallitukseen ja RKP:kin lähtee mukaan vain jos saa ruotsinkielisille kiristettyä sellaisia etuja jotka pakottavat persut luopumaan kannattajilleen antamistaan lupauksista ruotsinkielisten aseman heikentämisestä.

Tämä ei voi olla muuta kuin tietoista taktiikkaa.  Demarit, vihreät ja vasemmistoliitto ovat valinneet opposition seuraavaksi politiikan vaikutuskanavakseen.

Kokoomukselle ja Persuille tulee kova paikka jos ne pyrkivät lupaustensa mukaisesti talouden tasapainottamiseen.  Kokoomuksen veronalennuslinjalla se ei onnistu, eikä maan taloutta voida myöskään pelastaa jos maahan ei saa tuoda työntekijöitä ulkomailta, mikä on persujen vaatimus.

Toisaalta, myös lama on tulossa ja laman aikana ei pitäisi kiristää taloutta, vaan pitäisi elvyttää, jotta työpaikat eivät menisi.  Sekin on ristiriidassa talouden tasapainottamistavoitteiden kanssa.


Vaikka vihervasemmisto voittaisi vaalit, mikä näyttää suoraan sanottuna mahdottomalta vaihtoehdolta,  vihervasemmistohallituksellakin olisi tietenkin samat hankaluudet edessä, joten on melkein ymmärrettävää jos vihervasemmisto ei tässä tilanteessa edes halua voittaa vaaleja ja jakaa hallitusvastuuta sen kummemmin pääministeripuolueena kuin apupuolueenakaan.

Kovat ajat ovat kaikilla edessä, mutta kovimmat ajat on edessä tulevilla hallituspuolueilla ja erityisesti heidän ministereillään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu