Soinin persuille EU oli haitta ja ongelma

Nykypersuille EU ei ole enää haitta, siitä on jopa hyötyä.  Persut on sitä mieltä ettei ole realistista edistää Suomen eroa EU:sta juuri tällä hetkellä.  Ilmeisesti EU:sta katsotaan olevan tällä hetkellä jopa jonkinlaista hyötyä.  Varmaan se hyöty katsotaan olevan jonkinlainen turva sotaisaa Venäjää vastaan. Presidenttiehdokas Halla-aho näyttää kiteyttävän nykylinjan niin että EU- ero siirretään kauas tulevaisuuteen.

Voi olla että nykypersut kokevat myös ne taloudelliset edut joita Soinin persut kuvittelivat erolla EU:sta saavuttavansa, jonkinverran epävarmoiksi.  Taustalla voivat olla vaikkapa Englannin kokemukset brexitistä.

Nyt siis kuvitellaan EU:sta olevan hyötyä, kun ennen EU:n kuviteltiin olleen vain pelkkä kulu ja haitta.  Ehkä tulevaisuudessa EU tuntuu taas pelkältä kululta ja haitalta ja silloin siis pitäisi eroa taas harkita.

Mutta ehkä sen jälkeen tuleekin taas sellainen aika jolloin EU tuntuu taas hyödylliseltä. 

Pitääkö siis Suomen erota EU:sta, tai liittyä siihen, sillä perusteella onko siitä hyötyä tai haittaa?   Edut ja haitat tuntuvat olevan persuille pelkkiä mielipidekysymyksiä.  Asiantuntijoiden mielipiteet ja luvut todellisuudesta eivät persuille kelpaa.


Englantilaiset halusivat eroa EU:sta siksi että heidät saatiin vakuuttuneeksi siitä että EU on heille pelkkä kulu ja haitta.  Nyt kun ero EU;sta ei olekaan tuonut luvattuja etuja monet englantilaiset ovat muuttaneet mielensä ja jos nyt äänestettäisiin EU:sta,  EU-  mieliset voittaisivat.  

Kaikkein kansallismielisimmät englantilaiset tietenkin ajattelevat että itsenäisyys on kaikkein tärkeintä ja ero EU:sta kannatti, vaikka se vähän maksaisikin heille.  Jokatapauksessa,  liittyminen EU:hun olisi taas pitkäaikaisten neuvottelujen takana, joten ei se niin kovin helppoa ole palata EU:n jäseneksi, vaikka mieli tekisikin.


Italiassa vallassa olevat persujen sisarpuolueet,  äärioikeistolaiset, näyttävät vaalien jälkeen muuttaneen suhtautumistaan sekä pakolaisiin, että EU:hun  myönteiseen suuntaan.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/41b5929a-ea38-467c-a301-53196a6b05e5?ref=newsletter:1831&utm_source=Uusisuomi_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Uusisuomi_Uutiskirje

Mitenkähän tämä Halla-ahon uusi linjaus sopii Italian äärioikeistolle?


Äärioikeistolainen Meloni on tehnyt täyskäännöksen myös maahanmuuttopolitiikassa.

Italia aikoo ottaa yli 400 000 työntekijää EU:n ulkopuolelta


Perussuomalaisten asema voi hankaloitua myös kotimaassa. Esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliitto EK on jo vedonnut voimakkaasti työperäisen maahanmuuton puolesta rasismia vastaan. Halla-ahon tuoreita puheita mahdollisesta EU-erosta ei varmasti katsota Etelärannassa hyvällä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu