Sosiaalihuollon leikkaukset

Miksi STM ei ole ohjeistanut ministeri Juusoa siitä miten medialle tulee vastata?

STM oli jo ottanut kantaa leikkauksiin, jotka yllättivät ministeri Juuson 

Kun leikkauksia tehdään pienissä työryhmissä, ilman että olisi edes keskusteltu niiden ministereiden kanssa jotka ovat vastuussa leikkauksen kohteina olevista asioista, niin tällaista sitten voi sattua.  Noloa ministeri Juusolle, mutta ei se hänen vikansa ole ettei hänelle kerrota asioista, eikä  siitä mitä medialle pitää sanoa.

Näinhän se menee.


Näinhän se meni silloinkin kun Viinasen aikana summanmutikassa leikattiin.  Joskus meni pieleen se leikkaus, eikä leikkaus säästänytkään mitään, vaan se aiheutti päinvastoin valtiolle lisää menoja.

Mutta tällaista sattuu, kun leikata pitää ja on kiire, kunhan ei vain leikata mitään ministeritason palkkoja saavilta, sehän olisi tietenkin moka.


Varmaan edellisen hallituksen, sen Marinin hallituksen aikana oli vähän sama tilanne, silloin vaan ei leikattu, vaan silloin jaettiin rahaa summanmutikassa.  Ihan VM:n ohjeen perusteella näin silloin tehtiin.  

Aina eivät rahat menneet oikeisiin kohteisiin ja jälkeenpäin voidaan todeta ettei ihan niin paljon olisi tarvinnut sitä rahaa silloin jakaa kuin mitä sitä jaettiin.  Kunnat esimerkiksi saivat enemmän kuin mitä olisivat itseasiassa tarvinneet.


Nyt kun sitten leikataan, niin jostain syystä ei ole kuitenkaan kiinnitetty huomiota siihen kuka sai niitä koronarahoja enemmän kuin mitä olisi ollut tarpeen. 

Mutta eihän se tälle hallitukselle käy että puhuttaisiin siitä kuka sai enemmän koronarajaa kuin mitä tarvitsivat,  tärkeämpää tälle hallitukselle kun oli vain se että nyt piti kyykyttää ne köyhät, kun kerrankin oli hyvä tilaisuus siihen.

Vaikka, eihän  niille köyhille silloin niitä mitään koronarahoja jaettu, ei jaettu edes sitä vappusatasta, vaan kaikki ne rahat meni kapakoitsijoille, esiintyville taiteilijoille ja muille sellaisille jotka kärsivät koronarajoituksista, sekä kunnille, joiden vastuulla silloin korona-aikana oli vielä kansalaisten terveydestä huolehtiminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu