Suomalaiset ovat onnettomia ja haluavat lisää rahaa, tai helpompaa duunia

Opettajat, poliisit, elintarviketuottajat, sairaanhoitajat ja luultavasti kaikki muutkin suomalaiset tuntuvat nyt olevan tyytymättömiä elämäänsä, lähinnä työnsä rasittavuuteen ja pieniin palkkoihinsa  ja kaikki tuntuvat harkitsevan alan vaihtoa vähemmän rasittaviin ja paremmin palkattuihin hommiin.  Eläkeläisetkin valittavat pieniä eläkkeitään,  mutta eivät voi enää valittaa työhommistaan, jotka tuli jo tehtyä, eikä alan vaihtokaan enää kiinnosta.

Mutta mihin hommiin nämä kaikki huonoissa duuneissa olevat suomalaiset sitten haluavat, kun kaikki muissakin duuneissa toimivat duunarit valittavat samoja ongelmia, työ on rasittavaa ja kuluttavaa ja palkka on huono eikä sitä edes arvosteta mitä tekee. 

Mikähän olisi se suomalaisten unelmaduuni?  Mitkä hommat tekisivät näistä onnettomista suomalaisista onnellisempia?


Itse asiassa Suomen valtion talous ja Suomen kilpailukyky, suomalaisten työllisyysaste ja hyvinvointivaltion pelastaminen edellyttäisivät duunareilta enemmän uhrauksia sekä työolosuhteiden että palkan suhteen.  Pitäisi jaksaa tehdä enemmän töitä pienemmällä palkalla.

Suomen ja suomalaisten tavoitteet valtiontalouden tasapainottamisen,  viennin kilpailukyvyn, työllisten ja työttömien määrän, sekä koulutus-,  terveys-,  hoito- ja turvallisuuspalvelujen suhteen ovat räikeässä ristiriidassa suomalaisten oman työelämänsä tavoitteiden suhteen.


Poliitikoilla luulisi olevan todella hankala homma tämän ristiriidan ratkaisemisessa, mutta mitä vielä.  Poliitikot eivät pidä näitä pulmia omina pulminaan.  Poliitikkojen omat pulmat liittyvät heidän menestymiseensä gallupeissa ja vaaleissa.

Sen takia poliitikot lupaavat ratkaista kaikki ongelmat, sekä työntekijöiden omat ongelmat että valtiontalouden ongelmat.  

Poliitikot lupaavat sari sairaanhoitajille, vanhushoitajille, opettajille, poliisille ja muille lisää palkkaa, jotta he pysyisivät hommissaan.  Samalla he lupaavat lisätä näiden palveluntarjoajien määrää jotta palvelut ihmisille tehostaisivat ja paranisivat.  Samalla poliitikot myös lupaavat pienentää verotusta yleisesti ja lupaavat myös lopettaa valtion velanoton.

Monille tavallisille ihmisille, jotka ovat saaneet jotain alkeellista opetusta matematiikasta,  poliitikkojen lupaukset äänestäjille edellyttäisivät taikatempun tekemistä, tai oikeastaan paljon erilaisia taikatemppuja.  


Mutta eivät poliitikot mitään taikatemppujen tekijöitä voi olla, kun taikoja ei oikeasti ole olemassakaan. Taikuritkin, eivät siis oikeat taikurit, koska niitä ei ole, vaan nämä viihdepuolen “taikurit”, ovat vain mentalisteja ja illuusion mestareita, eivät ne oikeasti mitään taikoja tee.  Kenties poliitikotkin ovat sellaisia samanlaisia mentalisteja ja illusioiden mestareita, toisin sanoen huijareita.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu