Suomalaisten onnellisuus voi olla ongelmallista, ainakin Suomen poliittiselle oppositiolle
Kaikki suomalaiset eivät suinkaan pidä siitä että suomalaiset ovat onnellisia, tai, siitä että suomalaisia luullaan onnellisiksi.
Opposition on vaikeata kerätä ääniä onnelliselta ja tyytyväiseltä kansalta. Opposition etu on tyytymätön kansa, erityisesti johtajiinsa tyytymätön kansa, joka haluaa vaihtaa johtajansa paremmiksi ja tietenkin oppositio on tarjoamassa itseään äänestäjille parempana vaihtoehtona.
Opposition kauhistus on tyytyväinen kansa, erityisesti johtajiinsa tyytyväinen kansa.
Miten oppositio voi pärjätä vaaleissa jos kansa pitää itseään onnellisina ja joka on tyytyväinen päättäjiinsä?
Suomessa vallitsee juuri nyt tällainen opposition kannalta piinallinen asiantila. Miten oppositio voi muuttaa tämän itselleen epäedullisen asetelman itselleen edullisemmaksi?
Jos tyytymättömyyttä ei kansassa ole, sitä pitää luoda. Ihmisille pitää kertoa etteivät he voi olla onnellisia vaikka ulkomailta niin väitetään. Ihmisille pitää vakuuttaa että he ovat itseasiassa onnettomia ja onnettomuus johtuu kelvottomasta hallituksesta, joka pitää vaihtaa, jotta ihmiset voisivat olla oikeasti onnellisia.
Jos hallituksen tekoja ei voida osoittaa vääriksi, pitää hallituspuolueet ja sen kansanedustajat ja ministerit osoittaa muuten kelvottomiksi. Pitää käydä hallituksen ministerien, kansanedustajien ja heitä kannattavien ihmisten kimppuun, jos ei fyysisesti, niin ainakin henkisesti. Pitää maalittaa, pitää osoittaa että ministerit ovat vääriä, väärän ikäisiä, väärää sukupuolta, rumia, väärin puettuja ja väärin kammattuja.
Toki vääriä tekojakin löytyy kun oikein etsitään. Pääministerin suurin virhe tähän mennessä on jo löytynyt. Se on poseeraaminen väärissä medioissa. Pääministerimme kuva koristaa kansainvälisiä julkaisuja, mutta ei Suomen oppositon julkaisuja. Se on vääryyttä ja selvää poliittista syrjintää se.
Viikon paras puheenvuoro.
Ilmoita asiaton viesti
Niin olisi, jollei asiat olisi näin, kuten Kai Niemeläinen oivallisesti muotoilee:
”Uusi hallituksemme otti heti alkumetreillä veneestä tapin ja nyt se ei edes yritä estää venettä vajoamasta, vaan lappaa vettä veneeseen kaikin äyskärein kuin tapin reiästä ei tulisi tarpeeksi”
Ilmoita asiaton viesti
Tutkimukset eivät tee ihmistä onnelliseksi.
Hallituksen toimet eivät tee ihmistä onnelliseksi.
Onnellisuus on henkilökohtainen kokemus.
Onnettomiakin tästä maasta löytyy, varmasti muitakin
kuin perussuomalaisten kannattajia.
Ne kenelle tällaiset tutkimukset ovat tärkeitä ovat varmaankin
niitä kaikkein onnellisempia.
Onneksi olkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota hohhoijaa.
Väitteesi, että opposition pitää maalittaa, pitää osoittaa että ministerit ovat vääriä, väärän ikäisiä, väärää sukupuolta, rumia, väärin puettuja ja väärin kammattuja, on tuulesta temmattu.
Ministerien osaamisen ja kokemuksen tulee olla tehtävien tasolla. Nyt ne eivät ole ja se on syynä hallituksen työn tuloksiin, jotka eivät yllä vaatimuksia.
Hallituksen työ ei ole tiedottaa kymmeniä kertoja epidemiasta. Se on terveydenhoidon ja virkamiesten tehtävä.
Nykyisessä jamassa on Suomessa huolehdittava taloudesta. Se ei valitettavasti tarkoita vain helppoa eloa velaksi. Mutta kerro minulle millä eväillä hallitus osaisi Suomen talouden kasvua edistää, kun taidot ovat yksin rahan törsäämisessä. Ministereistä ei taida yksikään olla ollut reaalitaloudessa jotain konkreettista tuottamassa.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti viitannee tutkimukseen, jossa ulkomaalaiset asiantuntijat arvioivat koronapandemian vaikutusta suomalaisiin organisaatioihin ja niiden toimivuuteen.
Suomalaisilta itseltään ei kysytty mitään, ei varsinkaan onnellisuudesta.
Tutkimus toki oli tehty jonkin vuosittain toistuvan happiness-tunnuksen alla, mutta ainakaan tällä kerralla siinä ei lainkaan mitattu kansalaisten onnellisuuden tunnetta tai astetta.
Mitattiin koronapandemian vaikutusta Suomen toimivuuteen valtiona.
Tekee onnettomaksi kun kaikki suomalaiset eivät tätäkään tajua.
Ilmoita asiaton viesti
Missä oli linkki koronaan liittyvästä tutkimuksesta? Wikipedia kertoo vain tämän: ”Onnellisuustutkimus eli onnellisuuden taloustiede (engl. happiness economics) tarkoittaa valtion elämänlaadun tutkimusta taloustieteellisin ja psykologisin menetelmin. Onnellisuustutkimus täydentää bruttokansantuotteen kaltaisia objektiivisempia mittareita.” Minulla oli käsitys että tässä tutkimuksessa olisi ollut kysymys näistä kriteereistä, mutta olin ehkä väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Hieno kirjoitus, jossa melkein onnistuit selittämään mustan valkoiseksi. Toiminta mekanismin selitit ansiokkaasti, mutta se saattaa toimia seuraavien vaalien jälkeen.
Tällä hetkellä onnellisuuden tunne ei ole kovin voimakas missään mielessä. Pikemminkin päin vastoin.
Ministerien esiintymisessä olen näkeväni väsymystä ja kangistumista.
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen, sinä huudet sutena susien joikoissa, mutta missä on panoksesasi paremman Suomen ja meidän suomalaisten puolesta, ei missään, rutinaa, valitusta kyllä riittää, mutta siinäpä se kaikki onkin, tyhjän saa pyytämättäkin-
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on ollut nyt neljä kertaa peräkkäin maailman onnellisin kansa. Ketähän oli oppositiossa räksyttämässä neljä vuotta sitten?
Ilmoita asiaton viesti
Suomenkielessä on käsite ”tyhmän onnellinen”, joka kuvaa hyvin niitä, jotka ottavat nämä ”onnellisuusmittaukset” vakavasti. Onnellisuus ei ole mikään kvantitatiivinen suure, jota voisi mitata numeerisella asteikolla eikä sitä tässä vertailussa tehdäkään. Sen sijaan käytetään joukkoa tilastollisia yhteiskuntaa ja taloutta kuvaavia suureita, jotka liittyvät kyllä parhaiten lähinnä hyvinvointiin eikä onnellisuuteen.
Ilmoita asiaton viesti
Joidenkin lapsenuskoiset suhtautumiset kulloistenkin hallitusten merkitykseen kansan onnellisuutta mitattaessa/arvioitaessa ovat sekä huvittavia että säälittäviä. Neljä vuotta sitten hallituksemme harjoitti täysin päinvastaista politiikkaa kuin nykyinen, mutta silti muka olimme maailman onnellisin kansa. Loogista kuin pläkkipelti.
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki Pohjoismaat pääsivät kärkikymmenikköön. Ainoa Euroopan ulkopuolinen maa, joka kymmenen onnellisimman joukkoon pääsi, oli Uusi-Seelanti sijalla 9. Onnettomin maa on Zimbabwe. Persut ovat kuitenkin koko ajan niin onnettomia, vihaisia, katkeria, surullisia ja pelokkaita, että tulee mieleen, pitäisikö puolueelle antaa sen henkistä maisemaa paremmin kuvaava nimi: peruszimbabwelaiset?
Ilmoita asiaton viesti
Onnettomia, vihaisia, katkeria jne. ovat ennen kaikkea ne ihmiset, joilla menee huonosti: köyhät, sairaat, yksinäiset, työttömät, syrjäytetyt, kiusatut jne. Onnellisuus on suhteellinen käsite, mutta paremmin toimeen tulevat ja terveet ovat kai yleensä ottaen onnellisempia kuin huonommin toimeentulevat sairaat.
Se, mitä puolueita nuo onnettomimmat äänestävät, ei ole syy vaan seuraus. Ne puolueet, joiden lupausten ja toiminnan keskiössä on jokin muu asia kuin heikommassa asemassa olevien ihmisten asioiden parantaminen, eivät heidän ääniään saa.
Kokoomuksella keskiössä on talous – ei köyhien asema, vihreillä ilmastonmuutos – ei syrjäytettyjen asema, keskustalla maa- ja metsätalous – ei työttömien asema, SDP:llä duunarien palkat – ei sairaitten asema.
Kun nämä yhteiskunnan eniten kolhimat kansalaiset sitten valitsevat puolueita, he tietenkin kääntyvät niiden puolueiden kannalle, jotka heille eniten parannuksia lupaavat. Tällä kertaa näin tekevät PS-puolue ja vasemmistoliitto – kumpikin täysin katteettomasti. Tietävät, etteivät niiden lupaukset koskaan päde, mutta lupaavat silti. Nuo sentään lupaavat – eli ovat kai asiasta edes jotenkin kiinnostuneita, ajattelee köyhä kansa.
Huono-osaista kansanosaa ei mielestäni pitäisi halventaa niin paljon kuin nykyään yhä enenevässä määrin tapahtuu, sillä parempiosaisten ylimielisyys vain ruokkii ääriajattelua heidän keskuudessaan.
Ilmoita asiaton viesti
Marinin punaviherhallitus ei ole tehny elettäkään, eikä tee rakenteellisten uudistusten suhteen, vaan kasaa lisämenoja edelleen rajusti tulevien veronmaksajien harteille maksettaviksi.
Julkisen sektorin palkkasummaa nostetaan yhä edelleen tämän vaalikauden aikana n. 4 miljardia euroa, eikä maksajista ole pienintäkään tietoa. Corona ei näihin päätöksiin vaikuttanut lainkaan viime huhtikuulla jo tuolloin talouden selvästi ja rajusti sukeltaen.
Ilmoita asiaton viesti
”Marinin punaviherhallitus ei ole tehny elettäkään, eikä tee rakenteellisten uudistusten suhteen, vaan kasaa lisämenoja edelleen rajusti lisää tulevien veronmaksajien harteille ja maksettaviksi.”
Sitä kansa halusi, silloin kun tekivät päätöstä äänestyskopissa. Vaan halusivatko ne muut, ne jotka eivät näitä punavihreitä äänestäneet, jotain parempia asioita?
Kokoomus halusi alentaa veroja, No mitä se sitten tarkoittaa? Ilman muuta sitä että edelleen siirretään sitä päivää eteenpäin jolloin velat pitää maksaa, sillä eihän niitä makseta muulla kuin veroilla, tai, toinen vaihtoehto on sitten leikata sosialimenoista, joka leikkaa niin rikkaiden kuin köyhienkin toimeentulosta, mutta oikeastaan vain köyhät kärsivät, koska rikkailla on totisesti varaa tinkiä toimeentulostaan, ilman että mikään ulkoisesti muuttuisi.
Olen totisesti sitä mieltä että menoja pitäisi leikata ja veroja nostaa, jotta valtiontalous olisi terveemmällä pohjalla, mutta Suomessa ei ole poliittisia voimia jotka haluaisivat toteuttaa tämän ajatuksen.
Suomeen pitäisi lisäksi saada enemmän työtä sekä suomalaisen ylijäämätyövoiman työllistämiseksi, että ulkomaalaisen työvoiman lisäämiseksi, mitä työvoimaa jokatapauksessa tarvitaan sen takia että Suomessa on liian vähän työvoimaa suuren eläkeläisten määrän ylläpitämiseen.
Tämän tarpeen tyydyttämiseksi tarvittaisiin toimia jotka parantavat yritysten kilpailukykyä Suomessa. Se tarkoittaa työvoimakustannusten pienentämistä koko valtakunnan tasolla, eli toisin sanoen halpuutukamppanjaa koko valtakunnan tasolla. Koko Suomen yleinen hintataso pitäisi saada lähemmäksi Viron hintatasoa.
Tämä tarkoittaisi joko yritysten verotuksen ja veroluonteisten maksujen alentamista, tai yleisen palkkatason halpuuttamista, eikä kumpaankaan toimeen löydy kansalaisten parissa ymmärrystä, sen takia ei myöskään löydy puolueita jotka ajaisivat näitä asioita.
Oppositiopuolueita äänestämällä ei siis löydy apuja niihin ongelmiin ja haasteisiin jotka pitäisi ratkaista, ei sen enempää kuin hallituspuolueiltakaan.
Paljon tyhjää, tyhmää ja merkityksetöntä politiikkaan liittyvää pulinaa sen sijaan on, erityisesti tietenkin somessa, mutta somepulinaa ruokkii tietenkin politikkojen käyttämä tyhjä ja tyhmä retoriikka,jolla ei ole muuta merkitystä kuin että sillä pyritään turvaamaan menestys seuraavissa vaaleissa.
Poliittinen pulina on aina tyhmintä ja tyhjintä juuri oppositiossa olevien taholta, riippumatta siitä mikä puolue on oppositiossa.
Ilmoita asiaton viesti