Suomalaisten sijoitusinto ulkomaisiin kohteisiin, sinne menivät hallituksen ottamat miljardilainat.

Otsikko kertoo kaiken oleellisen tästä blogista, mutta koska otsikon lisäksi blogissa pitää olla myös tekstiä, kirjoittelen tähän nyt jotain.


Kävi niinkuin arvelinkin,  hallituksen veromaksajien piikkiin lainaamat js koronatukina yrityksille jakamat miljardit eivät menneet sinne minne piti, eli Suomen taloutta elvyttämään, vaan ne katoavat nyt sijoituksina ulkomaille,  sinne mistä se raha on tullutkin.

Hyväuskoisia hoopoja on helppo jymäyttää ja tässä tapauksessa hyväuskoisia hoopoja ovat olleet Suomen hallitus ja politikot yleensä,  eivät siis ainoastaan hallituspuolueiden politikot, vaan myös opposition politikot, jotka voimakkaasti tukivat koronatukien antamista yrityksille, jopa vaativat sitä.

Hallituksen ja politikkojen hoopottajina ovat olleet ne pääomapiirit, jotka ensin ovat voimakkaasti vaatineet yritysten koronaelvytystä ja nyt sijoittavat saamansa rahat ulkomaisiin sijoituskohteisiin.


Olisi ollut paljon parempi jos rahaa olisi jaettu pienituloisille eläkeläisille,  kuten Rinne lupasi.  Silloin ne rahat olisivat jääneet Suomeen ja elvyttäneet kulutuksen kautta niitä yrityksiä jotka nyt saivat rahat suoraan valtiontukina ja sijoittivat ne sitten ulkomaalaisille sijoitusmarkkinoille.

Elvytystä sekin tavallaan.  Ehkä niillä sijoituksilla ostetaan jotain investointitavaroita myös suomalaisilta vientiyrityksiltä.  Eläkeläiset vain jäivät taas nuolemaan näppejään.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu