Suomalaisuuden identiteetti

Mistä meidät suomalaiset oikein tunnetaan maailmalla?

Vastaan Jari Tervon tapaan kahdella sanalla.   Ei mistään.


Eihän se oikeastaan ole edes oleellinen kysymys että mistä meidät tunnetaan.  Oleellisempaa olisi kysyä että miksi meidät pitäisi tuntea maailmalla?  Miksi meidän tulisi identifioitua suomalaisina?


 Mitä se meitä hyödyttää että meidät tunnetaan maailmalla suomalaisuudesta, että meillä on joku suomalainen identiteetti?

Mitä se on se identiteetti?

Onko siitä meille mitään hyötyä jos maailmalla tunnetaan Kimi Räikkönen, tai joku Nightwish, tai Sanna Marin ja meidät jotenkin yhdistetään näihin maailmalla tunnettuihin ilmiöihin?   Onko siitä minulle itselleni jotain hyötyä?

Mikä se on se identiteetti?   


Antaako Kimi Räikkönen, tai Nightwish,  tai Sanna Marin meille suomalaisille  jonkun identiteetin, josta meidät suomalaisina tunnetaan maailmalla ja mitä se meille merkitsee?

Miksi meidän pitää suomalaisina omata joku identiteetti ja miksi se on meille tärkeää?  Sitäpaitsi, emmehän me ole mitään Kimi Räikkösiä, Sanna Marineita, tai Nightwishejä,  en ainakaan minä ole.  Ainakin ne identiteetit ovat minun kohdallani aivan harhaanjohtavia.

Jos joku ulkomailla ajattelee minusta suomalaisena, jos se se nyt ylipäätänsä mitään ajattelee,  että ahaa suomalainen,  Kimi Räikkönen,  Nighwish,  Sanna Marin,   niin hän taitaa saada minusta ja minun identiteetistäni täysin väärän käsityksen.


Vai onko se ehkä niin, että identifioituminen Kimi Räikköseen, Sanna Mariniin, tai Nightwishiin tuo minulle jotain itsetuntoa, koska omana itsenäni en toki olisi yhtään mitään.  Identiteetin lainaaminen olisi siis minulle välttämätöntä, jotta itse tuntisin olevani jotakin.

En tiedä.  Vastatkaa viisaammat.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu