Suomen rallikansa on vähän törttöä porukkaa.

Suomen rallikansa ei oikein tahtonut pysyä nahoissaan Jyväskylässä, ei noudattanut järjestäjien ohjeistusta erikoiskokeella, rynnivät vaaravyöhykkeelle ja erikoiskoe jouduttiin peruuttamaan.  Järjestäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta, sillä jos he eivät valvo että ohjeita noudatetaan ja varsinkin jos jotain ikävää sattuu, he ovat syypäitä asiaan.

Suomen ralliässä, rallin kokonaiskilpailua johtava nuorukainen, oli jo ennättänyt lähteä taipaleelle kun erikoiskoe peruttiin.  Ikävä hänelle ja ikävä niille katsojille jotka olisivat halunneet seurata rallia sääntöjä noudattaen.  Heille kävi huonosti, aika, vaiva ja rahat menivät hukkaan.

Onneksi tämä meidän uusi ralliässämme, tämä nuorukainen, näyttää olevan kylmähermoinen tyyppi, joka ei innostu eikä suutu faniensa touhuiluista, vaan osaa suhtautua kaikkeen rauhallisesti ja analyyttisesti.  Hänen tähtäimessään on maailmanmestaruus, eikä hän lähde Jyväskylän ympäristön sorateillä, jotka hän paikkakuntalaisena varmaan hyvin tuntee, aura-autona edes tavoittelemaan osakilpailun voittoa ja tyytyy varmistelemaan hyvää sijoitusta, ajamalla varmasti maaliin, olipa sijoitus mikä tahansa.


Aika hyvä esikuva Suomen nuorisolle, tämä uusi ralliässä,  aivan toista luokkaa kuin vanhemman polven nuorison idoli, siis meidän entisten nuorten esikuva, Matti Nykänen, jonka yksityiselämä oli tosin malliesimerkki, mutta malliesimerkki huonossa mielessä. Silti tätä Mattiakin on mediassa ja muuten hyödynnetty kaupallisesti, hänestäkin on luotu sankarimyyttiä, on tehty juttuja, kirjoja ja elokuvia ja kansa tykkää.

Toivottavasti tämä meidän uusi keskisuomalainen sankarihahmomme ei lähde seuraamaan Matti Nykäsen jalanjälkiä,  kun ei ole mikään pakko.  Ei se Puuppolan toinenkaan ihmepoika, entinen Toyotan tallipäällikkö, nelinkertainen ralliautoilun maailmanmestari,  muistaakseni, koskaan Nykäsen tielle lähtenyt, vaikka rahaa hän sai varmaan aikoinaan rallitouhuissa tienattua moninverroin enemmän kuin mitä Nykänen mäkeä hyppäämällä.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu