Suomen velkaantumisvauhti kiihtyy
Valtiovarainministeri totesi budjetin ennustetun alijäämän kasvaneen kevään 10,6 miljardista jo 12,2 miljardiin euroon.
Tähän asti hallitus on syyttänyt velan kasvusta on edellistä hallitusta.
Olisiko jo aika Riikka Purran alkaa ottamaan vastuuta omista tekemisistään.
Köyhiä on kyykytetty, duunareita on nöyryytetty ja mamuja on kurmootettu.
Silti, hyvistä vaalilupauksista huolimatta, valtiontalous on kehittymässä entistä huonompaan suuntaan, vaikka suunta luvattiin vaalien voittajien toimesta kääntää paremmaksi, jos heidät valitaan.
Heidät sitten valittiin vaalilupausten perusteella. Tottakai ihmiset halusivat muutosta valtiontalouden kurjaan tilaan.
Mutta ne vaalilupaukset näyttävät nyt sellaisilta tavallisilta vaalilupauksilta, siis sellaisilta jotka eivät toteudu, eikä niitä ole ollut koskaan tarkoituskaan toteuttaa, vaan tarkoitus on ollut pelkästään päästä valtaan, kyykyttämään köyhiä, nöyryyttämään duunareita ja kurmoottamaan mamuja.
Ei yeislakkoa tarvita. Pelastukseen riittää pelkästään hallituksen ero.
Ilmoita asiaton viesti
Miten lakkoilu poistaisi valtion velan?
Ilmoita asiaton viesti
”Se vain lisää sitä, mutta vasemmistolaisen talousopin mukaan velkoja ei tarvitse maksaa.”
Entäs tämä persujen talousoppi?
Sen persuopin mukaan velat pitäisi kai maksaa pois.
mutta tämä persuhallitus tekee koko ajan lisää velkaa.
Miksei valtion menoja leikata?
Miksei valtion tuloja nosteta?
Vaalilupausten perusteella sen piti olla niin helppoa.
Äänestäjiltäkään ei vaadittu muuta kun vain persujen äänestämistä.
Nyt kun äänestäjät ovat äänestäneet ja persut on hallituksessa määräämässä siitä mitä tehdään, olisi jo aika nähdä tuloksia selittelyjen sijasta.
Ilmoita asiaton viesti
”Miksei valtion menoja leikata?
Miksei valtion tuloja nosteta?”
Eikös suurin kritiikki Purraa kohtaan ole tullut nimenomaan niistä leikkuusaksista kädessä?
Ja tulojen nostaminen on toteutettu mm. ALV:n korotuksella ja eläkeläisten verojen kiristämisellä. Pitäisikö mielestäsi tätä tehdä vielä enemmän?
Ilmoita asiaton viesti
”Eikös suurin kritiikki Purraa kohtaan ole tullut nimenomaan niistä leikkuusaksista kädessä?”
Se nyt on vain pelkkää parodiaa. Joku pässinpää meni laittamaan vääränlaisen kuvan nettiin ja siitä on seurannut ihmisille iloa ja hauskanpitoa, mikä sinänsä on positiivista.
”Ja tulojen nostaminen on toteutettu mm. ALV:n korotuksella ja eläkeläisten verojen kiristämisellä. Pitäisikö mielestäsi tätä tehdä vielä enemmän?”
Nämä ovat sellaisia konkreettisia asioita, joilla on merkitystä, kun Riikka on ollut liian laiska leikkaamaan, tai sakset ovat tylsät.
Kun Riikka laittoi köyhät kyykkyyn, duunarit nöyriksi ja kurmootti mamut, sakset kai siiä touhussa tylsyivät käyttökelvottomiksi.
Verotuksesta on varmasti apua valtion tulonmuodostuksessa, mikä vähentää velkaantumispaineita, mutta jos ostovoimaa leikataan väärästä paikasta, sillä voisi olla talouteen myös kielteisiä seuraumuksia.
Neuvoisin leikaamaan rikkaiden ostovoimasta, se ostovoima ei ole muutenkaan hyötykäytössä kuin pieneltä osin.
Sillä käyttämättömällä ostovoimalla ei ole mitään positiivista vaikutusta talouteen. ei kaupankäyntiin, ei yritysten liikevaihtoon, eikä työllisyyteen. Jos valtio sosialisoisi sen omaan käyttöönsä, sillä voitaisiin saada aikaan buustia talouteen.
Ilmoita asiaton viesti
”Neuvoisin leikaamaan rikkaiden ostovoimasta,”
Suomessa ei ole rikkaita. (No, ehkä muutama …)
Ilmoita asiaton viesti
”Suomessa ei ole rikkaita. (No, ehkä muutama …)”
Kaikki suomalaiset on rikkaita, paitsi ne köyhät joita Riikka Purra kyykyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Edellinen Rinteen – Marinin punaviherhallitus lisäsi lainsäädännöllisiä julkisia menoja ml. susisote yli 20.miljardilla eurolla ilman pienintäkään talouskasvua velkarahoin niin hemmetin paljon, että seuraajalle jäi varsinainen tunkio selvitettäväkseen.
Ei vanhenevan maan talous enää tästä punaviherkämmistä keskustoineen enää nouse. Talouskasvusta ei ole edelleenkään pienintäkään toivoa tai reaalinäyttöä edellisen hallituksen tekemisien takia.
Ilmoita asiaton viesti
”Talouskasvusta ei ole edelleenkään pienintäkään toivoa tai reaalinäyttöä edellisen hallituksen tekemisien takia.”
Niin, talouskasvusta ei voi päättää hallitukset, ei edellinen, eikä sitä edelliset, eikä tämä nykyinenkään.
Talouskasvu johtuu kansainvälisistä suhdanneista ja yritysten kunnosta, eli siitä miten yritysten johto on onnusrunut tehtävissään.
Suomessa yritysjohto ei ole onnistunut kovin hyvin, kun se ei pysty kilpailemaan, vaikka kilpailijamaissa on duunareilla selvästi paremmat palkat ja kansalaisilla parempi soiaaliturva.
Hallitusta vaihtamalla tilanne ei siis parane kansantaloudellisesti, sen sijaan joku toinen hallitus voisi onnistua keräämään enemmän veroa, niiltä joilla on maksukykyä, tai voisi onnistua leikkaamaan menoja paremmin, mikä hidastaisi velkaantumisen kasvua.
Tämä hallitus on möhlinyt Riikka Purran johdolla kaiken mahdollisen, eikä se ole onnistunut missään muussa asiassa kuin köyhien kyykyttämisessä, duunareiden nöyryyttämisessä ja mamujen kurmoottamisessa. Niistä asioista se voi olla ylpeä ja onnitella itseään.
Ilmoita asiaton viesti
Heh…
Rinteen-Marinin punahallitukset lisäsivät rajusti julkisten menojen pääluokkia – sosiaaliturvan rahoitusta ja julkisen sektorin työvoimakustanjuksia velkarahoin ilman pienintäkään talouskasvua.
Nyt joudutaan sitten täydellisen pakon sanelemana leikkaamaan em. kahdesta menoluokasta peruen punavihreiden tekemät v. 2019- 2023 vastuuttomat velkavetoiset jakovarat pois – ikävä kyllä.
Suomi on koko Euroopan surkein talousperformanssi v. 2008 jälkeen aivan tolkuttomalla taloudenpidollaan moninaisesti. Rinteen – Marinin kokoonpanot olivat kautta aikojen huonoimmat.
Ilmoita asiaton viesti
Ei velka riipu henkilöistä ja puolueista, vaan politiikan sisällöstä. Nyt tarvittaisiin muutoksia politiikkaan. SDP ei ole ratkaisu, koska se ei ole esittänyt mitään realistisia keinoja julkisen talouden korjaamiseksi.
Nyt tarvittaisiin merkittäviä leikkauksia esimerkiksi Ylen rahoitukseen, yleisavustuksiin, yritystukiin ja kehitysapuun.
Ilmoita asiaton viesti
”Nyt tarvittaisiin merkittäviä leikkauksia esimerkiksi Ylen rahoitukseen, yleisavustuksiin, yritystukiin ja kehitysapuun.”
Yle voitaisiin pilkkoa ja myydä ainakin 80%;sesti kaupallisille kanaville, se ei heikentäisi ihmisten tiedonsaantia, kulttuuritarjontaa eikä hömpän tarjontaa, mutta se ei toki pelastaisi Suomen valtion taloutta. Toisaalta kehitysavusta on jo leikattu, köyhät on kyykytetty ja duunarit nöyryytetty.
Rikkaita verottamalla voitaisiin valtiontalous pelastaa, mutta siitä voi olla myös haittavaikutuksia, joita en nyt lähde arvioimaan, talousviisaat tietää ja osaavat neuvoa ministereitä, myös Riikka Purraa. Toivottavasti Riikka yummärtää että niin on parasta kun viisaat sanoo, eikä tunge päätöksentekoon enää omia idealistisia ideologisia päähänpiinttymiään.
Eihän se tilanne tästä korjaannu hallitusta vaihtamalla. Riittää kun tämä hallitus tekee kaiken oikein tästä eteenpäin, eikä kaikkea väärin, kuten tähän mennessä on tapahtunut.
Jotkut ministerit kuuöemma hoitavat virkaansa rukoilemalla.
Lieneekö sitten huonosti rukoiltu,
vai missä vika,
kun hommat ei hoidu.
Ilmoita asiaton viesti
”Toisaalta kehitysavusta on jo leikattu, köyhät on kyykytetty ja duunarit nöyryytetty.”
Unohtui lauseen lopusta ”mamujen kurmoottamisessa”.
Vakiojargoniaan voisi lisätä vaikka ”rikkaiden suosimisesta”.
Ilmoita asiaton viesti
Unohtui lauseen lopusta ”mamujen kurmoottamisessa”.
Vakiojargoniaan voisi lisätä vaikka ”rikkaiden suosimisesta”.
Kiitos että muistutit.
Olet siis oppinut läksysi.
Ilmoita asiaton viesti
Mitkä läksyt?
Ilmoita asiaton viesti
”Mitkä läksyt?”
Ne mitkä minulta unohtui,
mutta jotka sinä muistit.
mamujen kurmoottaminen
ja rikkaiden suosiminen.
Ilmoita asiaton viesti
Arvonlisäveroa korotetaan reippaasti, saadaan kiikunkaakun yritykset pois markkinoilta. Samoin eläkeläisten veronkorotukset poistavat osan porukoista kaupoissa luuhaamasta.
Ilmoita asiaton viesti
Meillä on Arto vaan yksinkertaisesti liian vähän köyhiä, niitä,pitää saada enemmän niin niitä kurittamalla saadaan velkaantuminen pysäytettyä.
Ilmoita asiaton viesti
Olipa hyvä looginen päätelmä.
Kun saisimme rikkaat ihmiset luopumaan rikkauksistaan ja alkamaan köyhiksi, asiat hoituisivat.
Riikka Purralla riittäisi enemmän kyykyttäviä, nyt niitä on aivan liian vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Yhteiskunnassa vallitsevalla ilmapiirilla on suuri vaikutus siihen miten maa makaa ja Orpon hallitus on pääätöksillään ja ulostuloillaan tehnyt kaikkensa jotta alakulo yhteiskunnassa ja varsinkin työpaikoilla on voimissaan. Toisin kuin Ruotsissa jossa yrityksen henkilöstö on voimavara Suomessa se on pelkästään kustannuserä. On hämmästyttävää, ettei EK:a ymmärretä kuinka suuri merkitys työilmapiirillä on työn tuottavuudelle, kun se tieten tahtoen painosti hallitusta työelämän ”uudistuksiin” Varmaa on, että lakkoherkkyys lisääntyy näiden hallituksen työelämää koskevien päätösten vuoksi ja siitä EK ja yrittäjät saavat syyttää vain itseään.
Ilmoita asiaton viesti
”Toisin kuin Ruotsissa jossa yrityksen henkilöstö on voimavara Suomessa se on pelkstään kustannuserä.”
Suomessa ylimystö, siis tämä yritysten johto, elää henkisesti sisällissodan aikaa. Se tarkoittaa että duunareille pitää kostaa ja heitä pitää nöyryyttää, jotta pysyisivät aloillaan, eivätkä alkaisi kapinoimaan, kuten silloin joskus.
Ruotsin ylimystöllä ei ilmeisesti tällaisia pelkotiloja ole, eli ne voivat ottaa duunarin johtokuntaan joka saa sitä kautta tiedot yrityksen tilasta, aivan kuten muutkin päättäjät.
Suomessa pelättään että jos duunareille paljastuu tieto siitä mikä on yrityksen todellinen voitto ja paljonko omistajille jaetaan rahaa, tätä tietoa sitten hyödynnettäisiin palkkaneuvotteluissa.
Ilmoita asiaton viesti
Johtunee maapallon kaupunkistumisesta.
Ilmoita asiaton viesti
### Tiivistelmä sisällöstä ja asiasisällöistä:
Budjetin ennustettu alijäämä on kasvanut kevään 10,6 miljardista eurosta 12,2 miljardiin euroon. Hallitus on tähän asti syyttänyt velan kasvusta edellistä hallitusta. Tilanteen parantamiseksi annetut vaalilupaukset eivät näytä toteutuvan, ja valtiontalouden kehitys on menossa entistä huonompaan suuntaan. Valtiontalouden tilan parantamisen sijaan on koettu, että heikossa asemassa olevien ihmisten tilanne on vaikeutunut.
Ilmoita asiaton viesti
”Valtiontalouden tilan parantamisen sijaan on koettu, että heikossa asemassa olevien ihmisten tilanne on vaikeutunut.”
Myöskin paremmassa asemassa olevien ihmisten asema on helpottunut.
Tämä on tietenkin myönteinen ja iloinen asia paremmassa asemassa oleville.
Ilmoita asiaton viesti
Leikkaamalla tämä maa ei nouse. Kuoleman kierre ja sakkaus on nyt menossa.
Säästöjäkin tarvitaan, mutta samanaikaisesti pitää löytää ratkaisut tulojen lisäämiselle.
Ainoa tie siihen on saada Suomeen nopeasti uusia investoivia yrityksiä houkuttelevalla yritysverokannalla ja uudella työllä ja työvoimalla vrt. muut kilpailijamaat. Uskottava politiikka siihen on välttämätön.
Malliesimerkki Irlanti, jolla
menee hyvin.
Vahojen porojen jauhaminen edellisten päättäjien tekemisitä on suuri kyvyttömyyden syy.
Uskoa ja lujaa luottamusta päättäjiin tarvitaan ja sitä tämä hallitus ei enää saa millään tempuilla, varsinkaan Turun rata- tyyppisillä, eikä miltään suunnalta.
Tuloja, työtä, uskoa ja luottamusta tarvitaan pian ja uudet voimat sitä takomaan.
Ilmoita asiaton viesti
PS. Jonkun rohkean pitää irtottaa raskaan junan vaunut veturista, joka on ajamassa kovaa vauhtia murtuvalle sillalle.
Ilmoita asiaton viesti
”Uskoa ja lujaa luottamusta päättäjiin tarvitaan ja sitä tämä hallitus ei enää saa millään tempuilla, varsinkaan Turun rata- tyyppisillä, eikä miltään suunnalta.”
Tämä hallitus nimenomaan sinetöi epäsuosionsa ja epäluottamuksensa jo vaalikamppanjassa, joka oli täynnä populistista uhoa helppohintaista lupauksia ja vääriä väittämiä erityisesti edellisestä hallituksesta.
Mutta ei talouden menestys ole koskaan hallituksen ansio, eikä syy, muuten kuin pieneltä osin. Suurin ansio tai suurin syy pitää antaa kansainvälisille suhdanteille ja yritysten johdon ammattitaidolle, uutteruudelle ja halulle kehittää yritystensä kannattavuutta.
Sitäpaitsi, se pieni vaikutus mitä hallituksella voi olla kokonaistalouteen, ei ole kiinni siitä keitä siellä hallituksessa on, sillä ei ole merkitystä onko hallitus sinimusta, kuten nyt, tai sinipunainen, tai punavihreä. Kaikki riippuu siitä tekeekö hallitus oikeita ja hyviä päätöksiä, eivätkä päätökset perustu pelkkään poliittiseen ideologiaan, kuten esimerkkinä hallituksen päätölset köyhien kyykyttämisestä, duunareiden nöyryyttämisestä ja mamujen kurmoottamisesta.
Suuri merkitys sille tekeekö hallitus parempia tai huonompia päätöksiä on sillä miten hyviä neuvoja virkamieskunta antaa hallitukselle ja miten hyvin hallituksen tekemät päätökset valmistellaan virkamieskunnassa, sekä tietenkin sillä noudattaako hallitus virkamieskunnan hyviä neuvoja, vai tekeekö se omaa poliittiseen ideologiaan perustuvaa politiikkaa.
Mikään ei siis estä tätä hallitusta tekemästä niin hyviä päätöksiä kuin mahdollista, jos se vain päättää tehdä niin. Kaikki on loppujenlopuksi kuitenkin kiinni siitä mitä hallitus päättää, sillä pienellä osuudella mikä hallituksen päätöksillä on merkitystä yleiseen taloudelliseen kehitykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus on se, jossa tarvitaan pitkäjänteisesti ammattimaisia ulkomaankaupan- viennin, yritystalouden osaavia nokkamiehiä- naisia viemään Suomen ideaa, yritys- ja vientimyönteisyyttä maailmalle. Suhdanteet tulevat ja menevät,
niillä pitää osata ratsastaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Suhdanteet tulevat ja menevät,
niillä pitää osata ratsastaa.”
Olet siinä mielessä oikeassa että politiikka pitäisi olla pitkäjännitteistä, eikä päätöksiä pitäisi tehdä vallitsevien suhdanteiden mukaisesti.
Suhdanteilla voi ehkä olla mahdollista myös ratsastella, mutta se vaatinee kovempaa ratsastustaitoa kuin mitä minulla on. Mieleeni ei tule nyt nopeasti mitään sellaista keinoa millä valtio voisi ratsastella suhdanteiden aalloikissa. Luulisin että yrityksissä kuitenkin tiedetään miten suhdanteilla, tai matalaluhdanteiden yli, voidaan yritystasolla ratsastella.
Ilmoita asiaton viesti
Niin poikkeukselliselta kuin kuulostaskaakin, olemme siinä tilanteessa, ettei tämä oikeisto- kuin muunkaan suunnan hallitus saa tätä oikenemaan, vaan pitää määrätä ”virkamiespohjainen” yritys-sosiaali- työvoimahallitus nopeasti töihin ratkaisemaan
Suomen solmu. Ratkaisu pohjautuu parlamentaarisesti tehtyyn päätökseen hyväksyä tosiasiat. Suomi tarvitsee jonkin uuden luovan ratkaisun.
Ilmoita asiaton viesti
Paljonkohan Suomesta muuttaa ihmisiä pois kun omasta lähipiiristä on nyt kaksi perhettä kouluikäisine lapsineen lähteneet,oma poikani sekä tuttavia. Myyneet asuntonsa, yrityksensä ymv.. oma poika kävi armeijan ja pitää nyt kolmatta”välivuottaan opiskeluista ja lähti palkkatyöhön ulkomaille. Onko sitten ennenkin aina muutettu.. vai onko nyt sitten vaan osunut omaan lähipiiriin?
Ilmoita asiaton viesti
”Onko sitten ennenkin aina muutettu.. vai onko nyt sitten vaan osunut omaan lähipiiriin?”
Ainahan sitä on muutettu, Ameriikkaan, Kanadaan, Australiaan, Ruotsiin ja muualle. Nykyisin Brysseli ja keski-eurooppa näyttää olevan suosittu pakka minne ihmiset haluavat.
Muuttaminen on ihmisten oma valinta ja luonnollinen valinta. Itsekin olen asunut ulkomailla työn takia ja se tuntui silloin nuorena mielenkiintoiselta muutenkin kuin taloudelliselta kannalta,
Monilla näyttää olevan tarve jopa lähteä viettämään eläkepäiviään jonnekin muualle. Voin kyllä ymmärtää sen, mutta itse viihdyn nyt eläkeläisenä Suomessa erinomaisesti, eikä mieleenikään tulisi lähteä minnekään, ei ainakaan minnekään missä on vielä kuumempaa ja tukalampaa kuin täällä Suomessa näin kesäisin on.
Ilmoita asiaton viesti
Onko blogisti aivan varma että otsikko pitää paikkansa? Velanoton kiihtyminenhän tarkoittaisi sitä että velanoton vauhti (kulmakerroin) kasvaa.
Itselläni ei ole aikaa näitä lukuja kaivaa, mutta blogisti sen varmasti tekee juttunsa validoimiseksi.
Tuossa yksi Valtionkonttorin tuottama tilasto joka ei vielä vastaa em. kysymykseeni:
https://is.mediadelivery.fi/img/svg/837f85d86867ca23366f68c8205032c4.svg
Ilmoita asiaton viesti
”Onko blogisti aivan varma että otsikko pitää paikkansa? Velanoton kiihtyminenhän tarkoittaisi sitä että velanoton vauhti (kulmakerroin) kasvaa.”
Otsikko on ehkä vähän provosoiva. Provosoimisen tarkoitus on tietenkin saada ihmiset reagoimaan ja ottamaan osaa keskusteluun, kuten sinä juuri teet.
Kulmakerroin ei ehkä jyrkkene, kuten aivan oikein huomautit, voi olla että se loivenee hiukan, kuten sen pitääkin, luonnollisista syistä, kun korona ei enää ole riesanamme.
Suomen kokonaisvelka on huomattava, mutta se ei nyt niin vaarallista ole. Vaikka vertailumaista joissakin on alhaisempi velan määrä bruttokansantuotteeseen ja väestön määrään verrattuna kuin suomessa, niin monissa maissa on vastaava luku paljon korkeampi, sellaisissa maissa kuten Itävalta, Ranska, Espanja, Kreikka ja Italia, tilanne on pahempi kuin Suomessa.
Suomessa tilanne näyttää pahalta ennenkaikkea siksi että nykyisin vallassa oleva hallitus lupasi vaalilupauksissaan, silloin kun olivat vielä oppositiossa, korkata tilanteen, kunhan pääsisivät valtaan. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, vaalilupaukset on petetty, vaikka köyhiä kyykytetään, duunareita nöyryytetään, mamuja kurmootetaan ja suurituloisille jaetaan lisää hyvää.
Vaalilupausten pettäminen ei tietenkään johdu siitä etteikö velkaantumista voitaisi oikeasti vähentää. Siihen on olemassa keinonsa, voidaan leikata menoja ja kerätä enemmän veroja, mutta näiden konstien käyttö ei silti ole aina niin kovin järkevää, ei ainakaan taloustieteilijöiden mielestä ja hallituspuolueiden tulevan vaalimenestyksen kannalta se on erityisen järjetön temppu..
Hallituksen tarkoituksena on tietenki lisätä työssä olemisen kannusteita ja vähentää työtä telemättömyyden houkuttavuutta, sekä suitsia duunareiden lakko-oikeutta ja lakkohaluja.
Toistaiseksi tämä politiikka ei ole tuottanut tulosta, vaan työttömyys on lisääntynyt, vaikka sen luvattiin pienenevän, eikä köyhien ja työttömien siirtyminen nostamaan rahaa eri luukuilta kuin ennen, ole vähentänyt valtion menoja.
Työttömien ja köyhien elämän kurjistaminen lienee kuitenkin onnistunut jossain määrin, mutta se ei ole helpottanut vallitsevaa työvoimapulaa, koska työttömillä ei ole edellytyksiä tekemään niitä töitä joiden tekeminen ei onnistu työvoimapulan takia.
Yhteenvetona voisin tähän sanoa ainakin sen että politikkojen on paljon helpompaa luvata äänestäjille kuu taivaalta, kuin noutaa se sieltä.
Jos hallituspohja olisi joku toinen, en usko että tulokset olisivat olleet sen paremmat, mutta silti toivoisin että populismi saisi tästä jonkinlaisen kuoliniskun ja että ihmiset jatkossa äänestäisivät realisemmalla pohjalla kuin populististen toiveiden ja haaveiden perusteella, mutta toiveeni taitaa olla turha.
Köyhille, duunareille ja mamuille toivoisin kuitenkin parempaa kohtelua ja siinä suhteessa joku muu hallituskokoonpano voisi olla toimivampi.
Ilmoita asiaton viesti
”Juna meni jo.” Suomi-neito ei saa sitä kiinni resiinalla, vaikka kuinka vimmatusti pumppaisi.
Marinin hallitus soteineen oli ”viimeinen niitti” tähän velkakehitykseen. Orpon hallitus on mahdottoman tilanteen edessä. Purra kertoi, että 30 % budjetista kuluu hyvinvointialueiden rahoitukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Vanha vitsi tämä edellinen hallitus. Lähtötilanne oli täysin selvä. Puolueiden lupausvalheet ratkaisivat vaalituloksen.
Hallitusohjelma pahensi tilanteen katastrofiksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Puolueiden lupausvalheet ratkaisivat vaalituloksen.”
Näinhän siinä taisi käydä.
Vaikka edellistä hallitusta syytetään kasvaneista sote- menoista, edellinen hallitus ei kuitenkaa ole vastuussa koronasta ja ihmisten yleisestä vanhenemisesta ja sairastelusta, eikä kustannusten kasvamisesta palkankorotusten ja inflaation johdosta.
Menneissä työselkkauksissa hallitus ei ole ollut osapuoli, kuten näissä viimekeväisissä lakoissa, jotka varmaan heittävät pitkän varjonsa syksyn työehtosopimusneuvotteluille.
Ilmoita asiaton viesti
Ennen sotemallia, kuntien veroista meni n. 70 % kaikkiin sotekuluihin, joillakin ei edes verotulot riittäneet.
Ilmoita asiaton viesti
Sotekulut ovat kasvaneet huomattavasti uuden hallintomalli myötä. Ja jostainhan ne rahat otetaan. Aikaisemmin edes ”jostainille” oli selvä osoite, nyt lisäkulut kasataan veromaksajien yhteiseen piikkiin. Pahinta on se että uudessa sotemallissa ei nyt ole mitään insentiiviä lisätä tehokkuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Kuntamallilla ei saatu edes ketään töihin ja, jos saatiin tehostaminen oli sitä.
Nyt on menossa aika rankka tehostamisen kuuri.
Pitäisi saada niin työterveyshuolto, jossa on helpoimmat tapaukset, yksityiset kohtuuhintaisilla ostopalveluilla ja julkinen sama katon alle kuten yksityiset Fimlab ja
Sydänsairaala toimivat.
Ilmoita asiaton viesti