Suomesta on viety Ruotsiin sekä ihmisiä, että pääkalloja.  Pääkallot halutaan nyt takaisin Suomeen.

Kallot vietiin Suomesta aikanaan, 150 vuotta sitten, tutkimustarkoituksiin. Oli  tarkoitus todistaa ruotsalaisille suomalaisten olevan “alempaa rotua” ja ruotsalaisten olevan “ylempää rotua”.  Tällainen rotuajattelu oli silloin jo muotia ja ruotsalaisiin se upposi, parantaen tietenkin heidän itsetuntoaan.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009158985.html

Homma on ilmeisesti vieläkin kesken ja suomalaisten “almpirotuisuus”  on ilmeisesti jäänyt todistamatta.  Nyt sitten nämä aiotut ”todistuskappaleet” aiotaan sitten palauttaa takaisin Suomeen.


Toki rotuajattelu elää vielä sitkeästi eräiden kansalaisten keskuudessa ja myös suomalaiset ajattelevat itse olevansa parempaa rotua.  Pääkalloja ei kuitenkaan tiettävästi olla Suomessa samaan tapaan mittailtu, eikä Ruotsista ole tuotu Suomeen pääkalloja tätä tarkoitusta varten.


Tiede on puolessatoista vuosisadassa edistynyt sen verran ettei tiede enää pyri osoittamaan ihmisten eriarvoisuutta kallonmittauksilla.  

Ihonväri on kyllä ollut merkittävässä osassa tässä rotuajattelussa, vaikka tieteellistä pohjaa ei sillekään ole.   

Suomessa Tatu Vanhanen yritti todistaa rotujen älykkyyserot tieteellisesti, se tutkimus ei ole saanut laajaa hyväksyntää.


Rotuajattelu elää edelleen, myös Suomessa ja Ruotsissa,  Molemmissa maissa on jopa perustettu puolueita rotutietoisuutta edistämään, Suomessa perussuomalaiset, Ruotsissa ruotsidemokraatit.

Suomessa persut pääsivät kerran jopa hallitustasolla vaikuttamaan asioihin,  tosin osallistuminen hallitukseen hajoitti puolueen heti. 

Se rotutietoisempi osa persuista  sai puolueessa enemmän kannatusta  ja se erotti sitten puolueesta hallitukseen osallistuvat vähemmän rotutietoiset persut, koska ne  eivät halunneet totella uuden puoluejohdon rotutietoisia linjauksia. 

Uuden puolueen nimeksi tuli  siniset, joka ei sitten kuitenkaan saanut persuilta kannatusta. Ne rotutietoisemmat persut sen sijaan menestyivät hyvin  oppositiossa.


Ruotsissa  rotupuolueen hallitukseen osallistuminen ei ole vielä onnistunut, mutta Ruotsin nykyinen porvarihallitus nojaa vahvasti rotupuolueen, eli ruotsidemokraattien tukeen.  

Onko Ruotsista siis tulossa rasistinen valtio, vai onko se sitä jo nyt?  

Senkö takia Ruotsi nyt aikoo luovuttaa ne Suomesta tuodut pääkallot, joiden avulla suomalaiset oli tarkoitus todistaa alempirotuisiksi.


Englannissa ei näköjään olla kovin rotutietoisia, kun siellä on nyt valittu pääministeriksi värillinen mies.  Saa nähdä miten siinä vielä käy?

Toki tämä uusi värillinen pääministeri on brexitisti, mikä tarkoittaa sitä että hän pitää englantilaisia parempana kuin muita eurooppalaisia, vaikka hän edustaakin itse värillisiä englantilaisia. Nyt vain kävi niin että englantilaisilta konservatiiveilta loppuivat ilmeisesti “värittömät” vaihtoehdot ja siksi pääministeriksi piti valita tämä  ”värillinen”.


Englantilaiset tulevat tietenkin pettymään tähän uuteen ”värilliseen” pääministeriinsäkin, sillä eihän englantilaisten nykyinen kurjuus ole ollenkaan siitä pääministeristä johtuvaa,  ei edellisistä pääministeristä eikä tästä nykyisestä pääministeristä johtuvaa, vaan kyllä se johtuu siitä brexitistä, joka pitäisi purkaa, mutta jota purkua ei nyt vielä taida tapahtua.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu