Suomi on matkalla kohti konkurssia ja nahkurin orsilla tavataan.  

Kaikki ovat nyt näköjään sitä mieltä että hoitajat ovat välttämätön ja tärkeä osa Suomen yhteiskuntaa ja että hoitajille pitää maksaa enemmän palkkaa, jotta hoitajat eivät irtisanoudu, eivätkä hoitoa tarvitsevat jää ilman hoitoa.  

Olisihan se niin kamalaa. 

Toki minäkin olen sitä hoitoa tarvinnut ja tulen varmaan tarvitsemaan tulevaisuudessa enenevässä määrin,  niin että ovathan ne hoitajat minullekin todella tärkeä ammattikunta.


Nyt ei sitten kuitenkaan taas ajatella ollenkaan sitä että pitäisi satsata myös poliisivoimiin ja puolustusvoimiin,  palomiehiin, suojelutyöhön, ukrainalaisiakin pitäisi auttaa, eläkeläisten osa on aivan surkea ym.   ym.   ja että kaikki se maksaa,  eikä rahaa ole.


Toki kukaan ei myöskään ole sitä mieltä että heidän omat työnsä olisivat vähempiarvoisia kuin hoitajien työt, eivätkä hyväksy sitä että hoitajat saavat korotuksia palkkoihinsa enemmän kuin muut.  Toki kaikki muutkin haluavat samat korotukset kuin hoitajatkin, sekä yksityisellä puolella että julkisella puolella, vientiteollisuudessa ja palveluissa.


Se että kaikille annettaisiin samat korotukset kuin hoitajille ei kuitenkaan käy hoitajille, koska hoitajien vaatimus on nimenomaan se että heidän arvoaan pitää nostaa ja se tapahtuu sillä tavalla että heidän palkkojaan pitää nostaa enemmän kuin muiden palkkoja.


Tähän kaikkeen eivät rahat riitä, eikä yksityisellä puolellakaan, vientiteollisuudessa, haluta maksaa niin paljon työntekijöille, vaikka pystyttäisiin, koska muualla kuin Suomessa palkat on alempia ja siellä on kannattavampaa toimia.  Suomen vientiteollisuus siis siirtyy ulkomaille ja sen työntekijät Suomessa joutuvat työttömiksi ja lakkaavat maksamasta veroja ja heidät pitää elättää muun yhteiskunnan kustannuksella, valtion varoin, eli veronmaksajien varoin.


Veronmaksajat eivät suostu maksamaan lisää veroja ja valitsevat valtaan mieluimmin sellaisia politikkoja jotka mieluimmin laskevat veroja kuin nostavat niitä.  Siksi valtiolle, jota hallitsevat nämä kansan valitsemat veronlaskijapolitikot, ei jää muuta mahdollisuutta kuin ottaa ainavain lisää velkaa, niin kauan kuin sitä velkaa suinkin on saatavissa.


Koska tämä hoitajien arvon nostaminen muihin ammattikuntiin nähden ei nyt vain käy muille ammattikunnille, vaan hekin haluavat vastaavan arvonkorotuksen itselleen ja omalle ammattikunnalleen kuin mitä hoitajat saavat, niin tilanne on aivan mahdoton.

Jonkun pitäisi kertoa tämä asia Suomen kansalaisille, mutta sellaisia politikkoja ei ole jotka tämän kertoisivat, kun kaikki valmistautuvat nyt vaaleihin, eikä  sellaisen asian kertominen tuo vaaleissa kenellekään kannatusta. Siksi tätä asiaa ei varmasti yksikään politikko suostu ennen vaaleja esiin tuomaan.

Sellaisia politikkoja kyllä löytyy, jokaisesta puolueesta, jotka lupaavat kansalaisille että kaikki kyllä järjestyy, jos heitä vain äänestetään, ne hoitajien palkatkin siis, ja että veroja voi silti laskea.

Minä, koska en ole politikko, enkä ehdolla vaaleissa, voin kyllä sanoa ettei mikään tälä systeemillä järjesty ja että kaikki menee ihan varmasti pieleen.

Mutta eihän kukaan minua usko, vaan uskotaan näitä veronalennuksia ja kaikkea muutakin hyvää lupaavia politikkoja.


Suomi on siis matkalla kohti konkurssia ja nahkurin orsilla tavataan.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu