Suomiko onnellinen maa?

Voiko maa olla onnellinen?  No ei.

Maa on keksitty käsite, se on pelkkää mielikuvitusta. 

Onnellisuus käsitteenä pitää liittää aina ihmiseen, tai eläimeen.  Eläimet voivat olla onnellisia, ainakin kotieläimistä kissat ja koirat, kun niitä hellitään ja niille puhutaan, niiden kanssa leikitään ja niitä ruokitaan.


Muita konkreettisia asioita kuin ihmiset ja eläimet on kyllä olemassa, kuten kiviä, puita, taloja teitä, autoja haravia ja rautakankia. 

Voiko kivi olla onnellinen? Nauttiiko kivi siitä jos sen pinnalla kasvaa jäkälää ja sammalta, tai jos vesi liplattelee rantakiviin, tai jos kivi vierii vapaasti rinnettä alas?


Mikä se on se valtio?   

Mikä se on se Suomi?

Se on jollain perusteella rajattu alue maapallon pinnasta, jonka alueen sisällä asuvia ja eläviä ihmisiä sanotaan suomalaisiksi.


On tutkittu niiden ihmisten onnellisuutta jotka asuvat ja elävät Suomen rajojen sisällä ja joilla on Suomen kansalaisuus ja on todettu että täällä elää keskimäärin onnellisempaa porukkaa kuin jossai  muualla, esimerkiksi Afganistanissa. 

On silti typerää väittää että Suomi olisi maana onnellisempi kuin joku Afganistan, jonka asukkaita ei ole tutkimuksissa todettu yhtä onnekkaiksi.


Ei voi kuvitella että maa olisi onnellinen siksi että sen asukkaat ovat onnellisia.  Jos maa voisi olla onnellinen, niin siihen onnellisuuteen voisi asukkaiden onnellisuus vaikuttaa pikemminkin negatiivisesti kuin positiivisesti.

Ovathan Suomen herratkin sitä onnellisempia mitä onnettomampia Suomen  köyhät ja Suomen duunarit ovat ja nythän ne herrat yrittävät lisätä omaa onnellisuuttaan, Jyrki Häkämiehen ja Suomen sinimustan hallituksen avulla, juurikin tekemällä suomen duunareista ja köyhistä entistäkin onnettomampia.


Jokainen tietenkin yrittää etsiä omaa onneaan  omalla tavallaan.  Suomen herroilla on nyt siihen konstit käytettävissään, eivätkä Suomen herrat  kaihda käyttää niitä keinoja mitä onni on heille suonut.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu