Taas miljardien eurojen tukipaketti veronmaksajien rahoista.

Näin kertoo meille Hesari.

“Pörssi vaatii yhtiötä maksamaan vakuuden, jonka turvin sähkötoimituksen ostaja voi hankkia korvaavaa sähköä markkinoilta siinä tapauksessa, että myyjä ei pystyisikään lupaamaansa sähköä toimittamaan.

Vakuus määräytyy myyntihinnan ja sähkön markkinahinnan erotuksena. Sähkön voimakkaan kallistumisen takia vakuusvaatimukset ovat tänä vuonna jopa kymmenkertaistuneet.

Jos jokin energiayhtiö ei vakuusmaksuista suoriudu, seurauksena on pahimmassa tapauksessa yhtiön maksukyvyttömyys.”

Minä ymmärrän tämän niin että jos minun sähköyhtiöni ei pysty toimittamaan minulle ensi talvena sähköä sovittuun hintaan, jos vakuudet ei riitä, niin yritys joutuu konkurssitilaan, eikä konkurssitilassa pysty toimittamaan minulle sähköä.  Sama tilanne siis kuin Uniperillä Saksassa sen kaasun kanssa. Minä joudun tekemään uuden sopimuksen jonkun muun sähköyhtiön kanssa, tietenkin kalliilla hinnalla.

Nyt sen sijaan hallitus aikoo ilmeisesti myöntää minun sähköyhtiölleni vakuuksia, jotta se pystyisi toimittamaan minulle ensi talvena sähköä sovitulla hinnalla sopimuksen mukaisesti.  

Valtio puolestaan perii minulta veroina sen mitä se on joutunut minun sähköyhtiötäni tukemaan.

Jos taas minun sähköyhtiöni selviää haasteistaan tulevana talvena ja maksaa sitten valtiolle takaisin ne takuusummat, sähköyhtiöni kärsii kuitenkin itse ne huomattavat tappiot jotka johtuvat sen minulle ensi talvena alihintaan toimittamasta sähköstä.

——————–

Jos sähköyhtiö selviää, sen pitää jollakin tavalla korvata minun “huonosta” sähkösopimuksestani sille aiheutuneet tappiot. Se tapahtuu siten että minun seuraava sähkösopimukseni tulee olemaan sellainen että minä maksan siitä pikkuhiljaa pois niitä sähköyhtiöni ensi talven tappioita.

Kävi niin tai näin, minä aina maksan.  Mutta joku kyllä tienaa.  Joku ne rahat käärii itselleen ja vie turvaan jonnekin  veroparatiisiin.  Toki haluaisin tietää kuka se on …… mutta ei sillä oikeastaan ole niin väliä.  Rahat kun menee kumminkin, jokatapauksessa …. eikä niitä hautaankaan mukaansa saa …….   eikä kannata ottaa.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu