Talouden kasvu Suomessa vie hallitukselta motivaatiota rakennemuutoksiin ja oppositiolta syömähampaita.

Hallitus on keskittynyt korona-epidemiaan, mutta onko se vain tekosyy sille ettei ole tehty niitä asioita mitä pitäisi, jotta Suomen talous saataisiin kuntoon pitkällä tähtäimellä?  Pitäisi patistella suomalaisia kouluttamaan itseään innokkaammin  ja hakemaan töitä innokkaammin.  

Nykyiset kasvuluvut ja työllisyyden kasvu ovat vain siitä johtuvia että noustaan kansainvälisen elvytyksen avulla koronakuopasta, mutta kasvuluvut luovat väärää optimismia ja se vie pohjaa pois välttämättömiltä, Suomen tulevaisuuden kannalta välttämättömiltä talouspolitiikan saneeraustoimilta.


Koulutusta pitäisi järjestää sinne missä sitä tarvitaan, täsmäkoulutuksena, sellaisena joka auttaa työllistymään niille aloille joilla työvoimaa Suomessa tarvitaan.  Yritysten kannattavuutta pitää saada parannettua Suomessa, jotta investoinnit ja työpaikat tulisivat Suomeen eivätkä karkaisi Suomesta muualle, missä toiminta on kannattavampaa. Suomalaisia pitää rohkaista menemään töihin käyttäen keppiä ja porkkanaa.

Suomalaisia veronmaksajia ei ole missään tapauksessa tarpeeksi paljon, kun yritysten verotaakkaa on helpotettava, jotta ne loisivat enemmän työpaikkoja Suomeen.  Suomalaiset työhön kykenevät työkykyiset ja vajaatyökykyiset eivät riitä tuomaan Suomen valtiolle niitä verotuloja ja veroluonteisia maksuja, joilla valtio voi pitää huolta vanhentuneista ja vanhenevista suurista ikäluokista, tarvitaan ulkomaista työvoimaa täydentämään suomalaisten  työpanosta.

Jotta ulkomailta saataisiin parasta mahdollista työvoimaa pitää maahantulo parhaille osaajile, sellaisille joita Suomessa tarvitaan, tehdä mahdollisimman helpoksi, mutta myös vähemmän koulutettua työvoimaa tarvitaan Suomessa lisää, koska suomalaiset ovat ylikoulutettuja moniin tehtäviin Suomessa, eikä suomalaisilla ole muutenkaan motiivia tehdä töitä pienellä palkalla, kun muutenkin pärjää.


Mutta onko oppositio sitten ajamassa oikeita asioita?  Ovatko opposition tavoitteet sellaisia joilla Suomi pärjää pitkällä tähtäimellä tulevaisuudessa?

Valitettavasti ei.  Ne toimet joita tarvittaisiin, jotta Suomen talous saataisiin pitkällä tähtäimellä kuntoon, ovat valitettavasti äänestäjien epäsuosiossa ja ne harvat toimet jotka äänestäjät hyväksyvät ovat jo käytössä, tai valmisteluvaiheessa hallituksen toimesta.  Ne toimet eivät valitettavasti riitä.

Oppositio keskittyy esittämään sellaisia asioita joilla voi kyllä saada äänestäjiltä hyväksyntää, mutta jotka eivät ole riittävän tehokkaita asioiden kuntoon saamiseksi, tai sellaisia toimia jotka ovat äänestäjien mielestä houkuttavia ja  toiveita herättäviä, mutta joilla ei oikeasti ole paljon vaikutusta. 


Menemättä tarkemmin opposition esittämiin keinoihin, jos opposition esittämät keinot olisivat niin tehokkaita kuin mitä oppositio väittää, miksei oppositio laittanut niitä konsteja toimeen silloin kun eivät olleet oppositiossa, vaan hallituksessa, jolla oli parlamentaarinen enemmistö eduskunnassa.


Myönnän sen että Sipilän hallituksen konstit olisivat kyllä purreet, mutta miksi Sipilän konsteja ei saatu käyttöön? 

Siksi että vaikka Sipilän hallituksella oli eduskunnassa enemmistö takanaan,  Sipilällä ei ollut takanaan kansan enemmistön kannatusta, vaan kansan enemmistö vastusti uudistuksia.  Seurauksena oli Sipilän poliittisten tukijoukkojen epäröinti asioiden suhteen, koska näköpiirissä oli suuri vaalitappio, joka sitten toteutui kahden hallituspuolueen osalta,  kokoomuksen saatua vakiokannattajakuntansa avulla nipinnapin  pidettyä nenänsä veden pinnalla.


Sipilän hallituksen epäonnistuminen johtui siitä ettei Sipilä saanut uudistuksilleen kansalaisten kannatusta. Nyt samanlaisia tehokkaita konsteja ei enää edes esitetä, ei opposition, eikä hallituspuolueiden taholta.

Tarvittaisiin lujaa ja karismaattista johtajatyyppiä, sellaista kuin Kekkonen, Kalevi Sorsa, Koivisto, Aho, tai Lipponen, jotka painoivat omalla tahdonvoimallan asioita eteenpäin.  Sipilästä ei siihen ollut, eikä yhdestäkään nykyisestä poliitikosta taida olla siihen. Kai sellainen politikko jostan jossain vaiheessa ilmaantuu, sitten kun tilanne on tarpeeksi paha, muuten ollaan kusessa.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu