Talouspolitiikan sopeutumistoimien suosio

Mistähän se mahtaa johtua että tyypillisesti kansa jakaantuu monissa kysymyksissä mielipiteissään aika tarkkaan kahtia,  kuten näissä talouspolitiikan sopeutumistoimissakin?


Onko edes järkevää kysellä kansalaisilta tällaisista asioista?  Näyttää sitäpaitsi siltä että siihen miten kansa vastaa ei vaikuta realistiset pohdinnat, vaan pikemminkin jonkinlainen laumahenki, eli se mitä mieltä ihminen on, riippuu ilmeisestikin siitä mihin joukkoon haluaa kuulua.

Jos haluaa olla persu tai kokoomuslainen, silloin kuuluu kannattaa sopeuttamistoimia, jos taas ei halua olla persu tai kokoomuslainen, silloin kuuluu olla kannattamatta sopeuttamistoimia.Minä en halua olla persu, enkä kokoomuslainen, enkä keskustalainen, enkä demari, enkä haluaisi että minut leimataan minkään puolueen kannattajaksi sillä perusteella mitä mieltä minä olen, vaikka sillä ei periaatteessa mitään merkitystä olekaan miksi minut leimataan.

Olen muutenkin sitä mieltä ettei Suomen talouden hoitaminen pitäisi olla kansalaisten mielipidekysymys, eikä sen pitäisi olla edes poliitikkojen asia eikä politiikan aihe, vaan talouseksperteillä pitäisi olla tässä asiassa valta.


Poliitikot voivat sitten päättää siitä miten sopeutetaan, mistä leikataan ja keneltä leikataan ja mistä ne rahat otetaan jos ei leikata.

Jos siis VM esittää jonkin suuruisia sopeuttamistoimia, niin vallassa olevien  poliitikkojen pitäisi ne sopeutumistoimet  tehdä ja juuri siinä laajuudessa kuin mitä VM esittää.  Tämä on siis minun mielipiteeni, siitä ei ole kahta sanaa ja mielipiteeni on myös ettei  sitä päätöstä pidä tehdä minkään kansalaismielipiteen eikä kansalaismielipiteeseen perustuvan politiikan perusteella.

Sen sijaan se millä tavalla nämä sopeutumistoimet toteutetaan voidaan tietenkin tehdä kansalaismielipiteeseen pohjautuvan politiikan perusteella.


Tällä hetkellä se kansalaismielipiteeseen perustuva politiikka siitä miten nämä sopeutumistoimien seuraukset jaetaan eri kansalaispiireille, on minun mielestäni pielessä.

Vastuuta jaetaan ennen kaikkea sellaisille kansalaisille joilla ei mitään resursseja vastuun kantoon oikeastaan olisi ja niille kansalaisille joilla niitä resursseja vastuunkantoon olisi ei jaeta mitään vastuuta. 

Sen lisäksi vielä muutenkin, muullakin tavalla,   kansallisia resursseja jaetaan kansalaisille uudestaan. Niiltä joilla niitä resursseja on jo ennestään hyvin vähän, otetaan niitä vähiä resursseja pois ja niitä resursseja  jaetaan sitten niille joilla niitä resursseja olisi jo ennestään ihan tarpeeksi, tai aivan liikaa. 


Kertauksena ja yhteenvetona: 

Olen sitä mieltä että VM:n suosituksia sopeutustoimista pitäisi sellaisenaan noudattaa, mutta se kansalaismielipide jota poliitikot noudattavat siitä miten näitä sopeuttamistoimia kohdennetaan eri kansalaispiireille ja muutenkin kansallisten resurssien jakaminen eli sen yhteisen kakun jakaminen, eri kansalaispiireille, on minun mielestäni vahvasti pielessä. 

Tämä on siis minun mielipiteeni, eikä mikään yleinen mielipide ja ymmärrän sen että poliitikot toimivat yleisen mielipiteen mukaisesti, eivätkä minun mielipiteeni mukaisesti ja tehtäväni on sopeutua tähän yleisen mielipiteen mukaiseen politiikkaan, vaikka eri mieltä siitä olenkin.

Mutta mielipiteensähän jokaisen pitäisi aina voida esittää, myös sellaiset mielipiteet jotka ovat yleisen mielipiteen vastaisia mielipiteitä, ilman pelkoa tulla minkään maalituksen tai muun lynkkaustoiminnan kohteeksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu