Talven ihmemaa Suomi

Välillä sataa lunta ja välillä on pakkasta.  Välillä taas on lämmintä, kuten nyt, ja se lumivalkoinen ihana kevyt pakkaslumi, jota on niin mukava lapioida,  muuttuu harmaaksi painavaksi sohjoksi.


Lumityöt on mukavaa talviliikuntaa, se on oikeata hyötyliikuntaa, Eikä siitä liikunnasta ole puutetta.


Kaupungin suuri puskutraktori tuo sen märän sohjon ajoväylältä pihaan, minun siitä sivuun siirrettäväksi ja sitten penkalle lapioitavaksi, sillä minun niin pirun kätevällä fiskarssin lumentyöntimelläni. 

Kun olen saanut vielä siitä ajo-uran reunaltakin, oman tonttini kohdalta, sen sohjon penkalle siirretyksi, tulee se valtava puskutraktori takaisin ja työntää niiden naapureiden lumet, jotka eivät viitsi oman tonttinsa kohdalta ajo-uraa lumesta putsata, kaikki siihen minun liittymäni kohtaan, koska siinä sille sohjolle on tilaa, mitä muualla ei ole, kun ei ne ole vielä ennättäneet omia tonttejaan edes putsata.


No ei siinä mitään.  Minun lumentyöntimelleni riittää sitten töitä ja minulla kunto senkun kohoaa ja minulla on aikaa kun olen eläkkeellä.  On sitten hanget korkeat nietokset, mihin koirilla on mukavaa kuseksia, ainakin siinä minun tonttini kohdalla, koska naapureiden tonteille minä en niitä lumia lain mukaan saa laittaa,  ja naapurisopuhan siitä menisi,  jos niin tekisi.

Sillä  kaupungin jumalattoman isolla puskutraktorilla sen sijaan on jumalallinen oikeus sijoittaa sen ajotien sohjon minne itse haluaa ja se haluaa näköjään sijoittaa sen juuri siihen minun tonttini kohtaan, vaikka tien toisella puolella, naapurin tontilla, olisi enemmän tilaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu