Tämä Suomen herrojen ja duunareiden välinen riitely. Miten se oikein saataisiin soviteltua?

Johtajuutta tarvittaisiin siihen että duunarit saataisiin takaisin töihin ja yritykset saataisiin taas maksamaan palkkaa duunareille.

Mistä se johtajuus?


Entinen presidenttimme. Martti Ahtisaari, oli tunnettu sovittelija, mutta hän ei ole enää käytettävissä.

On myös esitetty edellistä presidenttiämme, sekä nykyistä presidenttiä sovittelemaan tässä kiistassa joka ei nyt näyttäisi ratkeavan ainakaan tämän  hallituksen toimesta.  

Hallituksen ministerit eivät näytä olevan sammuttamassa roihuavaa paloa, vaan oikeasti ovat vain heittämässä bensaa liekkeihin. Medioissa  julkaistaan sotaisia kuvia, joissa heiluu sakset ja leikkuulaudat  ja duunareita  pilkataan ja heitä ivataan ja heille nauretaan. 


Nämä meidän viimeaikaiset presidenttimme eivät kuitenkaan ole olleet  kovinkaan työväenhenkisiä ja voi olla että duunareita ei ole helppo vakuuttaa siitä etteivät nämä sovittelijat olisi itse asiassa hallituksen ja herrojen puolella, duunareita vastaan.


Minä esittäisin että sovittelija etsittäisiin jostain ulkomailta. 

Ruotsalaiset ovat tunnettuja siitä että siellä diskuteerataan ja se on tuottanut hyviä tuloksia. Siellä ei ole ollut poliittisia lakkoja ja asiat on saatu selvitettyä puhumalla,  riippumatta siitä ovatko vallassa olleet duunareiden, vaiko herrojen puolueet.


Kun siellä Ruotsissakin herrojen puolueet ovat tällä hetkellä vallassa ja heillä on varmaan muutakin tekemistä kuin sovitella Suomen herrojen ja duunareiden poliittisia kiistoja, ehdotan sovittelijaksi tähän Suomen herrojen ja duunareiden kiistaan Ruotsin nykyistä oppositiota. Ruotsin demareilla luulisi nyt olevan aikaa sovitella Sumen duunareiden ja Suomen herrojen välejä.


Tämä meidän herrahallituksemmehan on kovasti vedonnut omissa työelämän uudistuksissaan Ruotsin malliin ja kehunut sitä ja sen Ruotsin mallinhan ovat hyvin pitkälle muokanneet ja tehneet Ruotsin demarit.

Kun Ruotsin demarit on nyt Ruotsissa oppositiossa,  ne joutaisivat tulemaan sieltä tänne Suomeen, opettamaan Suomen herrahallitukselle vähän diskuteeraamista, sitä miten myös Suomen duunarit saataisiin hyväksymään tämä Ruotsin hyväksi mainittu ja toimivaksi todettu työelämän malli.  


Tätä Ruotsin malliahan ovat kehuneet myös Suomen duunarit ja ilmeisesti hyväksyisivät sen. Kyse on vain siitä että Suomen herrat ja Suomen duunarit näyttävät olevan hyvin eri mieltä siitä että mikä se Ruotsin malli itse asiassa on. 

Ruotsin oppositiossa oleva duunaripuolue voisi varmaan selittää Suomen herrojen ja duunareiden keskinäisen kiistan osapuolille että mikä se Ruotsin malli oikeasti on, ettei siitäkään sitten tarvitsisi enää täällä Suomessa riidellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu