Tänä vuonna taas 1 100 megawattia  uutta tuulivoimaa

Tuulivoima kasvaa edelleen voimakkaasti

Mitäs se olikaan se olkiluoto 3:n teho?

Olkiluoto 3 tuottaa maksimissaan 1 600 MW ja tällä hetkellä se tuottaa sähköä 1475.0 MW,  eli tänä vuonna rakennettava tuulivoima tuottaa maksimissaan lähes saman verran kuin Olkiluoto 3 juuri nyt.  

Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2 tuottavat kumpikin noin vajaat 900 MW, joten tänä vuonna rakennetaan Suomeen tuulivoimaa keskikokoisen ydinvoimalan verran.


Se tarkoittaa sitä että kun tuulee, Suomessa on valtavasti ylimääräistä halpaa tuulivoimaa käytettäväksi vedyn ja muiden uusiutuvien polttoaineiden valmistamiseksi, tai sähköenergian varastoimiseksi erilaisin keinoin.


Suomen sähköhuolto ja lämpöhuolto tulee vielä lähitulevaisuudessa ja ehkä pitempäänkin olemaan lähinnä  ydinvoiman, kotimaisen biopolttoaineen, sekä maahan tuodun  kaasun ja öljyn varassa, mutta varmaan halpa tuulisähkö johtaa myös erilaisiin kaupallisiin ratkaisuihin edullisen tuulisähkö-energian varastoimiseksi eri tavoilla.


Kun nämä kaupalliset ratkaisut joskus toteutuvat, se varmasti myös tasaa sähkön hintoja meille kuluttajille, ei ole enää miinusmerkkisiä sähkön hintoja, kuten nyt, eikä myöskään  hurjia hintapiikkejä.


Toisaalta, jos  näitä kaupallisia ratkaisuja sähköenergian varastoimiseksi ja biopolttoaineiden tuotannon kehittämiseksi todella halutaan, niin  juuri nämä nykyiset suuret erot sähköenergian hinnoissa tuulisina ja tuulettomina aikoina on se kaikkein suurin porkkana, eli houkutin, näiden asioiden kaupallisille toteuttajille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu