Tarvitaanko Suomessa ulkomaista työvoimaa?

Talouselämä lehden mukaan ulkomaalaista työvoimaa tarvitaan ennen kaikkea suorittavaan työhön,  (80 prosenttia).  Seuraavaksi eniten väkeä tarvitaan asiantuntijatehtäviin.

Hallitus sen sijaan haluaisi että ulkomailta tulee työvoimaa  pelkästään asiantuntijatehtäviin ja siihenkin olisi nyt tulossa rajoituksia. 


Kolmen kuukauden työttömyysjakson jälkeen asiantuntijoille osoitettaisiin ovea, eli maasta pois. 

Ne jotka tietävät, sanovat että rekrytointiprosessi kestää joskus pitkään ja että tällainen rajoite on tyly viesti ulkomaalaisille asiantuntijoille ja se voi hankaloittaa rekrytointia, eli se vaikeuttaa yritysten työvoiman saantia asiantuntijatehtäviin.

“Eniten työvoimapula koskettaa yli 250 työntekijää työllistäviä yhtiöitä, niistä jopa 65 prosenttia sanoo kärsivänsä työvoimapulasta.”.   Näin kertoo siis taloussanomat.

Yritysvihamielinen Suomen hallitus yrittää siis nyt hankaloittaa työvoiman rekrytointia. Erityisesti suorittavan työn tekijöitä ei hallitus Suomeen ulkomailta halua, vaikka niistä on suurin pula.  Ilman työvoimaa yritykset eivät kuitenkaan tule pärjäämään Suomessa. 

Ne yritykset jotka pystyvät, muuttavat sinne missä työvoimaa on tarjolla. Muut, ne jotka eivät halua muuttaa pois Suomesta, lopettavat kai pikkuhiljaa toimintansa ja jos heidän tuotteillaan on markkinoita, ne markkinat menevät sitten ulkomaalaisille toimijoille.  Niissä maissa joissa on työvoimaa, vastaavat yritykset voivat kasvattaa tuotantoaan, kun suomalaiset kilpailijat poistuvat markkinoilta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu