Te ilmastonmuutoksen vastustajien vastustajat, te olette niin säälittäviä

Olette jo hävinneet pelin, mutta edelleen jaksatte vastustaa.

Maailma pyörii jo toiseen suuntaan mihin te yritätte sitä vääntää, ettekä mahda asialle yhtään mitään.  Maan pyörintäliikettä ei voi muuttaa parlamentaarisinkaan voimin.  Vaikka saisitte kaikki Suomen valtuustopaikat ja kaikki paikat Suomen eduskunnassa, ette voi yhtään mitään kansainväliselle kehitykselle.  Maa pyörii edelleen samaan tahtiin, vakaasti siihen suuntaan mitä te vastustatte.

Maapalloa pyörittävät suuremmat voimat kuin parlamentaariset voimat.  Kaikkein väkevin voima on kansainvälisillä kuluttajilla jotka määräävät itse omasta ostokäyttäytymisestään ja kulutustottumuksistaan ja tuotanto pyörii niillä ehdoilla kun kuluttajat määräävät.  Myös Suomen teollisuustuotanto ja kaikki muukin tuotanto pyörii niillä ehdoilla mitä kansainvälinen globaali kuluttaja määrää.  Suomalaisilla kuluttajilla ei ole maailmantaloudessa päätösvaltaa, mutta taitavat olla samaa mieltä kuin kansainvälinen globaali kuluttajakin.

Kun kuluttajat haluavat pienentää omaa hiilijalanjälkeään, tuottajat tarjoavat heille sellaisia tuotteita joilla kuluttaja kuvittelee hiilijalanjälkensä muuttuvan.  


Tuotantolinjojen muutos on jo käynnissä, tuotekehitystä ja investointeja on jo tehty, eikä pyörää voi pysäyttää.  Maanteiltä tulevat häviämään tiisselit ja bensa-autot ja siellä rullaavat kohta hiljaa ja äänettömästi sähköiset menopelit.  Kaupunkien kaduilla ei ole enää pansaa polttavia ja käryttäviä mopopoikia, vaan sähköpotkulaudat liikkuvat sellä äänettömästi kuin aaveet.

Töpselistä ei tule enää hiilellä tai turpeella tehtyä sähköä, vaan tuulivoimalla, biokaasulla, atomivoimalla tai vesi- aalto- tai aurinkovoimalla tuotettua.

Talot pidetään lämpiminä maalämmöllä, ilmalämmöllä, geolämmöllä, tai puhtaasti tuotetulla sähköllä.

Jätteitä ei enää heitetä tienposkeen sopivassa kohtaa taukopaikalla, kuten ennen, vaan toimitetaan asianmukaisesti kierrätykseen, jossa ne lajitellaan, puretaan osiin ja kierrätetään asianmukaisella tavalla.  Osasta tehdään uutta käyttökelpoista materiaalia, osa muutetaan energiaksi tavalla tai toisella ja loput hävitetään sitten asianmukaisella tavalla.  Vanhat kaatopaikatkin tullaan vielä avaamaan ja sieltä löytyvä materiaali käsittelemään.


En sano näin siksi että olisin itse sitä mieltä että tiedemiehet puhuvat totta puhuessaan ilmastonmuutoksesta ja denialistit puhuisivat hömppää,  En ole myöskään sitä mieltä että tiedemiehet olisivat väärässä ja  muodostaisivat jonkin ison keskinäisen salaliiton jonkin ihmeellisen tarkoituksen vuoksi, jonka vain denialistit syvällä sieluissaan tietävät, mutta eivät kerro sitä meille jotka epäilemme ympäristödenialisteja.


En tiedä ovatko tiedemiehet oikeassa tai väärässä.  Minulla ei ole siihen arviointiin sopivia työkaluja.  Minun kaikki mielipiteeni siihen asiaan olisivat yhtä tyhjän kanssa, mutta näen mihin maailma on menossa ja sen että ilmastonmuutosdenialistit ovat jo oman pelinsä hävinneet.


Jos myöhemmin ilmenee että tiedemiehet olivatkin väärässä, että mitään ilmastonmuutosta ei olisikaan tulossa, eikä ihmisen ilmaan vapauttamalla hiilellä olisi siinä asiassa mitään merkitystä, niin siinä tapauksessa pallon liike alkaa taas pikkuhiljaa muuttumaan.  

Siinä vaiheessa voidaan sitten todeta että olikin aivan turhaa lopettaa hiilen ja turpeen käyttöä ja oli ihan turhaa kierrättää, olisi voitu aivan hyvin jatkaa kaatopaikkojen kasvattamista ja kyllä ne roskakasat sieltä teiden varsiltakin ajan mittaan jonnekin katoaisivat.

Mutta eihän se haittaa.  Hiili olisi edelleen siellä maassa ja turve olisi edelleen siellä suossa ja ne voidaan edelleen hyväksikäyttää, jos on tarvetta.  Kierrätys voidaan sitten turhana lopettaa ja kaatopaikkoja voidaan alkaa uudelleen kasvattamaan ja roskat heittämään teiden varsille, ihan niinkuin te ilmastodenialistit olisitte koko ajan halunneetkin.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu