Tein Uuden Suomen vaalikoneen

US Vaalikone näytti hyvin samanlaiselta kuin aiemmin tekemäni Iltalehden vaalikone.  Ulkonäkö oli sama ja kysymykset vaikuttivat samanlaisilta.  Annoin myös vastaukset samalla periaatteella,  laitoin ruksin sillä periaatteella miltä juuri silloin tuntui,  harkinta-aikaa pari sekunttia.  Uskon että ruksit menivät suurinpiirtein sinne minne ennenkin,  joskin varmaan jossain tapauksissa myös vähän eri paikkaan kuin edellisessä mittauksessa.

Tulos oli kuitenkin jossain suhteessa täysin erilainen ja jossain toisessa suhteessa täysin samanlainen.

 

Tulos oli samanlainen sen suhteen että lähes kaikki kanssani eri mieltä olevat olivat persuja, mutta samaa mieltä olevat eivät olleet kaikki vihreitä kuten edellisellä kerralla.

Parhaiten kanssani samaa mieltä oli yksi kokoomuslainen ja yksi demari,  molemmat 88%:sesti.

kaksi vihreää jakoivat sijat 3 ja 4,  tuloksella 85%

pistesijoille pääsi myös yksi kokkari, yksi demari ja yksi liikenyttiläinen,  kaikilla sama prosenttiluku  84%


Eniten erimieltä oleva persu oli samaa mieltä vain 41%:sesti

Muut persut olivat eri mieltä kanssani tasaisesti, suurin piirtein 50%:sesti.


Kun edellinen kerta yllätti minut, niin tämä antoi suurinpiirtein odotetun tuloksen.  Kymmenen parhaan joukossa oli kolme kokoomuslaista, kolme demaria,  kolme vihreää ja yksi liikenytin edustaja.

Yleisenä huomiona voisi sanoa että ehdokkaan antamasta puoluekannasta ei voisi päätellä oikeastaan mitään hänen mielipiteistään,  ei ainakaan jos ehdokas on kokoomuslainen, demari, vihreä, tai liikenyt.

Persut on toki aina persuja ja ne tuntee siitä että ne on aina eri mieltä ja väärässä, paitsi minun kanssani, niin myös  muiden puolueiden edustajien kanssa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu