Tekemättömät työt ja miten ne saataisiin tehtyä

Jotkut väittävät että maassamme ei olisi enää tekemätöntä työtä.  Totuus on juuri päinvastainen.  Tekemätöntä työtä on juuri nyt valtavasti, erityisesti julkisella puolella, vanhustenhoidossa, terveydenhoidossa, opetustoimessa, poliisivoimissa ja vaikka missä.

Kyse ei ole siitä etteikö olisi työtä.  Kyse on siitä ettei valtiolla ole varaa teettää niitä töitä, mikä johtuu kansalaisten haluttomuudesta maksaa valtiolle veroja joilla ne työt kustannetaan.

Yksityisellä puolella tekemätöntä työtä on äärettömästi.  Maailmanmarkkinat ovat suunnattomat Suomen ja suomalaisten resursseihin nähden tuottaa maailmanmarkkinoille palveluita ja hyödykkeitä.  Kyse on kilpailukyvystä ja suomalaisten haluttomuudesta tuottaa palveluita ja hyödykkeitä kilpailukykyisesti.

Yksityiselle sektorille pitäisi kuitenkin saada lisää työpaikkoja, jotta olisi enemmän niitä veronmaksajia jotka maksavat julkisen sektorin työntekijöille niide palkat, jotta julkisen sektorin työt tulisivat tehtyä.


Yksityisellä puolella tuotteita tehdään lähinnä vientiin, koska kotimaan markkinat ovat niin pienet ettei tuotanto pelkästään kotimaan markkinoille kannata. Sen takia Suomen omat markkinat ovat suomalaisille yrityksille lähes merkityksettömät.

Ulkomaiset markkinat taas ovat Suomessa toimiville yrityksille loputtomat, eli sinne saadaan menemään tavaraa äärettömästi Suomessa toimivien yritysten ja suomalaisen työvoiman tuotantokykyyn nähden. Kyse on ainoastaan kilpailukyvyn säätämisestä kohdalleen, ei muusta.

Kun Suomessa vientiyritykset pyörivät täysillä ja jokainen kynnelle kykenevä suomalainen on työllistetty ja kun vientisektorilla toimivien maksamat verotulot riittävät julkisen sektorin ylläpitämiseen Suomessa, silloin Suomen kilpailukyky on kohdallaan ja samoin tasapaino julkisen sektorin ja yksityisen sektorin välillä on kohdallaan.

Työtkin tulevat paremmin tehtyä,  mutta ei kaikki työt.  Työtä nimittäin tekeville kyllä riittää ……. loputtomasti.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu