Tiesivätkö saksaiset holocaustista?   Tottakai tiesivät

Miksi saksalaiset eivät olisi tienneet  holocaustista kun heidän johtajansa, se jonka he valitsivat ja jonka he sittemmin yksimielisesti hyväksyivät, oli kertonut heille alusta alkaen miten hän suhtautuu juutalaisiin ja miten saksalaisten pitää juutalaisiin suhtautua.

Juutalaisten vastainen politiikka ja juutalaisiin kohdistuneet vihapuheet ja vihakamppanjat olivat avoimia ja ne nauttivat kansalaisten kannatusta.  Keskitysleirit sijaitsivat myös Saksan alueella ja niiden henkilökunta oli tavallisia saksalaisia jotka elivät tavallista kansalaiselämää muiden kansalaisten parissa.

Sellaista salaliittoa ei olisi voinut olla että se kaikki olisi voitu pitää kansalaisilta salassa. Se olisi ollut mahdotonta.


Kansa, ne kaikki saksalaiset, ne myös hyvin tajusivat ja hyvin ymmärsivät sen miten julma ja epäoikeudenmukainen juutalaisten ja muiden vainottujen kohtalo oli.  He eivät välittäneet siitä, mutta he tiesivät ja sen osoituksena että he tiesivät he kielsivät sodan jälkeen tienneensä asiasta yhtään mitään. Jos he eivät olisi ymmärtäneet asiaa, eivät he olisi ymmärtäneet kieltää sitä, vaan olisivat olleet edelleen ylpeitä kaikesta siitä mitä saksalaiset tekivät juutalaisille Führerinsä tahtoa toteuttaakseen.Tämä kaikki tuntuu uskomattomalta, niin uskomattomalta että mekin, tavallaan ulkopuoliset,  mieluimmin uskomme sen valheellisen selityksen että he eivät tienneet, kuin sen totuuden että he kyllä olivat tietoisia ja myös osallisia.  Todellisuuden kieltäminen tuntuu tässä asiassa armollisemmalta meitä itseämme kohtaan, koska jotenkin tiedostamatta ymmärrämme että mekin olemme samoja ihmisiä kuin nuo saksalaiset ja siinä tilanteessa missä saksalaiset silloin olivat, mekin olisimme käyttäytyneet kuten nuo saksalaiset.  Olisimme olleet osallisina niihin vainoihin ja olisimme myöhemmin kieltäneet olleemme osallisina.


Miksi me käyttäydymme niin?  Selitys löytyy siitä että olemme eläimiä ja toimimme vaistojemme mukaisesti ja se järki jota meistä joillakin on, on valjastettu vaistonvaraisen toiminnan tukemiseen.  Vaistomme eivät ole järkemme hallinnassa vaan päinvastoin, järkemme on vaistotoimintojemme palveluksessa.

Tänä päivänä voimme viihtyäksemme seurata laumoissa saalistavien nisäkäspetojen, kuten hyeenoiden, savannikoirien, leijonien ja susien laumakäyttäytymistä.  Kun sitä tutkii ja sitä miettii, voi löytää selityksiä myös ihmisten laumakäytökselle.


Tänä päivänä meillä suomalaisilla ei ole sellaista johtajaa kuin mitä saksalaisilla oli silloin kun nämä tapahtumat sattuivat.  Olemme itse valinneet itsellemme ihan toisentyyppisen johtajan kuin mitä Führer oli, mutta on mahdollista että suomalaiset joskus valitsevat itselleen sellaisen johtajan kuten Führer.  Kaikki on mahdollista.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu