Tietomurrot potilastiedostoihin

Tietomurtajat ovat ovelia,  he pystyvät menemään tiedostoihin joisen pitäisi olla turvallisia.  Fiksuimpien nörttien laatimiin tietoturvaohjelmiin on käytetty paljon rahaa. Silti hakkerit, eli nörttikonnat vain pääsevät käsiksi tiedostoihin joihin heillä ei pitäisi olla pääsyä.

Vai onko kenties kyse sisäpiiririkoksesta, eli murtautuja ja kiristäjä onkin joku jolla on laillinen pääsy tiedostoihin, tai sitten koodit ja salasanat on vain vuodettu ulkopuolisille, joko rahallista korvausta vastaan, tai tiedot on saatu kiristämällä.  On vaikka käynyt niin että joku jolla on pääsy tiedistoihin on haksahtanut,  on pelivelkoja tai luvattomia suhteita tai muita salaisuuksia, joiden avulla on kiristetty koodit ja salasanat. 

Jos olisi noin, poliisilla olisi mahdollisuus selvittää asia asioita penkomalla, mutta se ei pelastaisi tilannetta jossa tiedot on jo vuodettu ja tiedot on tuntemattomalla kiristäjällä.


Itse en niin kovasti ole huolissani omasta puolestani, sillä ajattelen niin että jos minä en olisi minä, vaan joku muu, en olisi pätkääkään kiinnostunut minun tiedoistani,  kuten minäkään en ole kiinnostunut muiden tiedoista, mitä ne minulle kuuluvat.

Mutta toki jotenkin pystyn ymmärtämään että jotkut ovat sairaan kiinnostuneita muiden ihmisten tiedoista ja samalla peloissaan omien tietojensa paljastumisesta.  


Puhutaan avoimesta yhteiskunnasta. Eikö avoin yhteiskunta ole sellainen että kaikki tietävät kaikki asiat muita ihmisistä, tai kaikki muiden ihmisten asiat ovat avoimesti muiden nähtävissä? 

Sellainen olisi avoin yhteiskunta, mutta ihminen ei taida olla valmis siihen.  Ihmisillä on aina ollut henkilökohtaisia  salaisuuksia,  jopa silloin kun ihmiset elivät pienissä metsästäjä- keräilijä laumoissa.  Salaisuudet ovat ihmisille ominaisia.  Salaisuudet paljastetaan vain lähimmille ystäville, joiden ystävyys punnitaan sillä pystyvätkö he pitämään salaisuudet.


Salaisuudet ovat ihmisille niin tärkeitä asioita että ihmiset alistuvat tulemaan jopa kiristetyiksi, etteivät salaisuudet paljastuisi.  Siitähän  tässä on kyse.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu