Toiveeni tälle vuodelle

Toiveeni tälle vuodelle eivät ole mitään erikoisia, ne on ihan tavallisia, eivätkä oikeastaan henkilökohtaisia.  Toki itsellänikin voisi mennä paremmin mutta en oikein tiedä millä tavalla.  Toki voi toivoa sitä ettei mitään sen pahempaa tapahtuisi kuin tavallisestikkaan, ainahan on olemassa pieniä hankaluuksia ja harmituksen aiheita, mutta ne kuuluvat asiaan, pitäähän elämässä olla myös vastuksia.

Suomalaisittain ja yleismaailmallisesti toivelistani on kuitenkin melkoisen pitkä. Siinäkin listassa on paljon ihan tavallisia toiveita, mitä ei olisi tarpeen sanoakaan ja joita sen takia onkin tästä esityksestä karsittu pois, ettei listasta  tulisi ihan liian pitkä, mutta on siinä listalla jotain vähän erikoisempiakin toiveita.

 1.  Toivon niin ettei tulisi mitään isompaa sotaa ja että meneillään olevat pienemmät kiistat hiipuisivat pois.
 2. Toivon että ilmastonmuutosta vastustettaisiin edelleen ja tehtäisiin toimia joilla maapallon lämpenemistä estettäisiin. Vaikka eihän se asia juuri minua edes koske, mutta toivon sitä silti, jotta tuleville sukupolville riittäisi elämisen edellytyksiä ja fossiilisia polttoaineita, sillä toki niitäkin aina tarvitaan lisänä, vaikka fossiilisten polttoaineiden  massiivinen käyttö saataisiinkin vähenemään, jotta hiili pysyisi maassa, eikä se joutuisi sieltä palamisen kautta ilmakehään
 3. Toivon että maailmaa johdettaisiin enemmän keskitetysti ja vähemmän anarkistiseen tyyliin, siis niin että kaikki tekee mitä itse huvittaa, muista piittaamatta.  Se tarkoittaa yhteisiä sääntöjä ja niiden noudattamista, varsinkin kaupankäynnissä, mutta myös muissa asioissa.
 4. Toivon että kauppaa voisi taas käydä vapaasti Euroopassa yhteisten sääntöjen puitteissa ja että ihmiset voisivat liikkua vapaasti, kuten ennen.  Se merkitsee sitä että ei tulisi tulleja ja passintarkastuksia maiden välisille rajoille ja että ne poistuisivat myöskin EU:n ja Englannin välisiltä rajoilta.
 5. Toivon että Skotlanti saavuttaisi taas oman itsenäisyytensä ja että se voisi liittyä itsenäisenä ja riippumattomana kansakuntana Euroopan Unioniin,
 6. Toivon että Putin säilyttäisi valtansa Venäjällä, keinolla millä tahansa, niin etteivät venäläiset pääse vapaissa vaaleissa valitsemaan maalleen haluamiaan johtajia, jotka luultavasti olisivat kansallismielisiä populisteja ja se olisi uhka Venäjän naapureille, kuten Balttian maille ja Suomelle.
 7. Toivon että korona virus saataisiin rokotteiden avulla vuoden aikana kuriin ja että rokotteista ei aiheutuisi kovin paljon haittoja, jotain haittoja tietenkin aina tulee.
 8. Suomen osalta toivon että Suomi säilyisi maailman onnellisimpana kansakuntana ja että ainakin jotkut suomalaiset menestyisivät urheilun saralla ja saisivat kansainvälisissä kilpailuissa ykkössijoja,  tai pääsisivät edes vähintään pronssille, tai jos ei pronssille, niin tulisi edes pistesijoja.
 9. Suomen osalta toivon myös että Suomen pääministeristä julkaistaisiin edelleen nättejä kuvia, jotka leviävät maailman medioissa.  Toki Suomen pääministeristä on tosi vaikeaa ottaa rumia kuvia, monen muun maan pääministerin kohdalla asiat ovat toisin ja heistä on vaikeata ottaa nättejä kuvia
 10. Suomen perussuomalaisten osalta toivon että heistä tulisi vähitellen tavallisia suomalaisia, sellaisia jotka äänestävät tavallisia suomalaisia puolueita, eivätkä siis perussuomalaista puoluetta.
 11. Perussuomalaisten puheenjohtajan osalta toivon että hän löytäisi jostain sielulleen rauhan ja itselleen hyvän paikan minne asettua asumaan, sellaisen paikan joka vastaa hänen tarpeisiinsa.  Sinne hän voisi sitten lentää kuten Peter Pan Mikä-Mikä-maahan ja ottaa mukaansa kadonneet pojat, kuten uusnatsit, odinin sotilaat, pohjoismaisen vastarintaliikkeen, etnofasistit  jne., sekä myös Boris Johnsonin. Donald Trumpin, Le-Penin  jne.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu