Tuleeko Uniperista lasku …… minulle?

Toki se tulee, tulee varmasti.

Kansanedustajat eri puolueista pitävät meteliä ja vaativat että hallituksen pitää olla kovana.  Vaaditaan että vahingot suomalaisille pitää minimoida.  Se on vain hämäystä ja populismia.

Mitään ei ole tehtävissä.

Vahinko on tapahtunut.  Suomi omistaa Forttumin ja Forttum omistaa Uniperin.  Forttumilla on myös muita omistajia kuin Suomi ja Uniperilla on muita omistajia kuin Forttum.


Liike-elämän säännöt toimivat.  Ei siinä ole mitään pelivaraa.  Uniper tekee tappiota, koska sen yrittäjäriski on toteutunut.

Se on sitten eri asia miten käy saksalaisien kaasun kuluttajien, joille Uniper on luvannut kaasua pitkäaikaisilla sopimuksilla.  Ne sopimukset kaatavat Uniperin ja Forttum omistajana menettää valtavan määrän rahaa, kun Uniperin arvo romahtaa.


Kun Fortum ei enää tue Uniperia ja  Uniper kaatuu, menee siis konkurssiin, se ei voi enää toimittaa kaasua kuluttajille. Saksan valtio voi tulla kaasun kuluttajien avuksi, mutta vasta sitten kun Uniper on mennyt konkurssiin ja Forttum on menettänyt Uniperiin sijoittamansa rahat.


Kestääkö Forttum tämän menetyksen, vai meneekö sekin nurin?  Sen näämme myöhemmin.  Lasku tulee jokatapauksessa Forttumin omistajille, myös Suomen valtiolle ja veronmaksajalle.  Loppusummasta ei ole vielä tietoa.


Saksan valtion kanssa neuvottelut on turhaa ajanhukkaa, tai silmänkääntötemppu, eli puhdasta populismia.  Saksan valtio on kyllä kiinnostunut ja huolissaan Uniperin asiakkaista, eli saksalaisista  kaasun ostajista, koska ne on äänestäjiä Saksassa.

Saksan valtio ei ole ollenkaan kiinnostunut eikä huolissaan Uniperista, Forttumista, tai niiden  omistajista,  koska ne eivät äänestä Saksan vaaleissa hallituspuolueita eikä oppositiota.

Sen takia Saksan hallitus auttaa kyllä saksalaisia selviämään kaasulaskuistaan Uniperin konkurssin jälkeen, mutta ei ole ollenkaan kiinnostunut meistä suomalaisista veronmaksajista, jotka maksamme laskun Uniperin konkurssista.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu