Tulevaisuuden hinta

Elämme aikaa jossa olemme tottuneet arvioimaan kaiken rahassa.  Rahan avulla on todella helpompi arvioida asioiden merkitystä toisiinsa nähden kuin millään muulla tavalla. Tiedämme suurinpiirtein mitä kaikki maksaa.  Tiedämme että lihapullat ja muusiannoksen saa LIDL:stä alle kahdella eurolla ja hampurilaisaterian alle kympillä.  Ravintolassa lounasbuffetti maksaa vähän toista kymppiä ja tarjoiltu annosateria paljon enemmän.  Mietimme onko se tarjoiltu ateria siellä ravintolassa sen arvoinen mitä se maksaa, kun lihapullat ja muusin saa sillä alle kahdella eurolla, vai viitsimmekö kokata itse, jolloin muutamalla eurolla voi saada jotain todella herkullista.

Maksamme hiihtämisestä, kuntosalista, hieronnasta tai fysioterapiasta, lomamatkasta, kampaajasta tai parturista ja mietimme joka kerta ennenkuin hankimme mitään että onko se sen arvoista.  Onko äly-TV:n hankkiminen, tai tietokoneen uusiminen, tai  kanavapakettu sen hinnan arvoista mitä siitä pitää maksaa?


Sitten asiaan.

Jos tulevaisuutemme olisi vaakalaudalla, esimerkiksi ilmastonmuutoksen, tai jonnkin muun seikan takia ja tietäisimme että tulevaisuutta olisikin enää noin kaksikymmentä vuotta ja siihen se sitten loppuisi, kuten TV-kanavapaketin käyttöoikeus loppuu, jos jättää laskun maksamatta.

Peljonko olisimme valmiita maksamaan jotta tulevaisuus jatikusi, jotta elämä jatkuisi, vielä kahdenkymmenen vuoden päästäkin.  Mistä kaikista nykyhetken mukavuuksista, niistä joista suostumme tänä päivänä maksamaan, olisimme valmiita luopumaan, jotta tulevaisuus jatkuisi vielä kahdenkymmenen vuoden päästäkin?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu