Tulevan hallituksen leikkaukset vihersiirtymä-investoihankkeisiin

Voivatko tulevan hallituksen leikkaukset vihersiitymään torpata suunnitteilla olevat mahdolliset investoinnit,  joissa on paljon ulkomaista ja kotimaista investointipääomaa.  

Kotimainen ja ulkomainen investointipääoma on tietenkin käytännössä sama asia, koska ei se kotimainen investointipääoma ei ole sitoutunut, eikä  sitoudu, investoimaan Suomeen yhtään sen varmemmin kuin ulkomainenkaan pääoma.  Siksi olisi parempi puhua vain investoinneista.

Nyt minulla ei ole aavistustakaan siitä millä tavalla veronmaksajien rahoja on suunniteltu sijoitettavaksi näihin vihersiirtymä- hankkeisiin, vai onko ollenkaan suunniteltu. Mietin vain sitä että jos nämä vihersiirtymä-hankkeet jollakin tapaa ovat riippuvaisia valtiovallan myötämielisyydestä, niin mahtaako siihen myötämielisyyteen persujen hallituksessa olon myötä  tulla sellaista takapakkia joka estää hankkeiden toteutuksen?

Toki se että takapakkia vihersiirtymä- investointeihin  tulee voi korvautua siitä että saadaan niiden tilalle muita  uusia perinteisen saastuttavia investointihankkeita, kuten hiilivoimaloita, jollaisia persut näyttävät omassa politiikassaan pitävän tärkeämpinä kuin vihreitä hankkeita, esim.  tuulivoimaloita.


Mutta mitäpäs siitä, kun työvoimaa ei ole ja sen saanti ulkomailta estetään, Suomeen  tuskin on mahdollista työvoimapulan takia saada minkäänlaisia uusia investointeja, ei sen kummemmin vihreitä kuin ruskeitakaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu