Tupakkavero

Tuleva pääministeripuolue on luvannut verottaa kansalaisilta tulevaisuudessa tupakkaverona 400 000 000€ enemmän kuin tähän asti.

Se olisi tuntuva parannus valtion budjettiin ja monella tavoin kannatettava asia,  kuten verojen korotukset yleensäkin.  


Paras tapa valtion budjetin tasapainottamiseen on juuri veronkorotukset.  Koska nykyinen punavihreä hallitus ei ole halunnut tehdä veronkorotuksia, tämä mainio keino jää nyt tulevan Orpon hallituksen käyttöön kokonaisuudessaan.


Mitä siihen  tupakkaveroon tulee, niin tupakka-askin hinta oli ainakin menneinä aikoina sama kuin varusmiehen päiväraha.  Tupakoivat varusmiehet siis maksoivat saamansa päivärahan valtiolle takaisin tupakkaveron muodossa.  Sekä valtio että tupakoivat varusmiehet olivat tähän järjestelyyn tietenkin tyytyväisiä.

Jos tupakka-askin hintaa nostetaan, pitää siis varusmiesten päivärahojakin vastaavasti nostaa, jotta tupakoivat varusmiehet saisivat tupakkarahansa ja pääsisivät marssitauoilla lepuuttamaan hermojaan tämän harrasteensa parissa.

Tästä hyötyisivät tietenkin tupakoimattomat varusmiehet, mutta koska heidän päivärahansa ei palautuisi valtiolle tupakkaveron muodossa, tämä heikentää jonkin verran tupakkaveron tuomia hyötyjä valtion kassatilanteeseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu