Turhaa rutinaa sähkön hinnasta. 

Sähkön tilapäinen korkea hinta kannattaisi nyt hyödyntää.

Nyt kannattaisi ottaa kaikki mahdollinen suomalainen sähkävoimantuotanto käyttöön, mahdollisimman nopeasti, kaikenlainen voima, myös turve-, hiili- hake ja muu voima,  niin kauan kuin sähkön hinta on korkealla ja 

  • ennenkuin sähkön hintaa aletaan rajoittamaan, 
  • ennenkuin windfall-voittoja ryhdytään rajoittamaan verottamalla tai muuten, 
  • tai ennenkuin Putin havaitsee sotansa Ukrainassa hyödyttömäksi, lopettaa sen ja alkaa taas puskemaan kaasua Eurooppaan putkia pitkin.

Kotona voidaan ottaa käyttöön vanhanaikaisia menetelmiä tuvan lämmittämiseen, ruuan laittoon, ruuan säilyttämiseen ja muuhun.

Ei siitä niin pitkää aikaa ole kun kaikki lämpö ja ruoka tehtiin puulla ja sillä lämmitettiin myös sauna ja pesuvesi.  Itsekin olen syntynyt sellaiseen vanhaan maailmaan, jossa sähköä tarvittiin vain valaistukseen ja radion kuuntelemiseen, vaikka muistot siitä  on jo haalistuneet.

Muistan kun kerran teini-iässä olin velipoikaa katsomassa kaupungissa, jossa hän oli töissä ja alivuokralaisena jossain rintamamiestalossa.  Minut sijoitettiin nukkumaan vuokranantajan tiloihin, jossa hyrräsi myös uutta aikaa ja edistystä edustanut jääkaappi, jollaista en ollut koskaan ennen nähnyt enkä kuullut.  Se piti niin outoa ääntä siellä huoneessa yöllä, että en oikein saanut edes nukutuksi.

Mitä ruuan säilyttämiseen tulee, niin ruokahan säilyy hyvin kylmässä ja jos ei ole sähköä, tai jos ei ole varaa lämmittää sähköllä, eikä pitää jääkaappia päällä, niin ruoka säilyy kyllä hyvin ilman jääkaappiakin.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu