Tuulella sähkö on näköjään melkein ilmaista

Sähkän hinta näyttää tänään olevan sentin paikkeilla kilowattitunnilta, mutta minä ressukka, jolla on kiinteä sähkösopimus, joudun maksamaan siitä yli neljä senttiä.  Joudun maksamaan sitä ylihintaa vielä koko ensi talven, ensi kesään asti, jos en saa sopimusta purettua.  

Miten tässä oikein tulee toimeen pakkasilla?  Vieläköhän niitä klapeja saa ja paljonkohan ne maksaa?


Sanovat että tuulisella säällä olisi jotain osuutta tähän sähkön halpuuteen.  Vaikka kesällä tuulee vähemmän kuin talvella, niin nyt kuulemma tuulee sen verran että ne myllyt pyörii jotenkuten, ei toki läheskään täydellä teholla.


Aurinkopaneeleita kuulemma myydään nyt hyvin. Värkkejä olisi, mistä rakentaa aurinko-pienvoimaloita ja maksavia asiakkaita olisi, mutta asentajia ei ole.  

Varmaan pitävät kesälomia, ne aurinkopaneeliasentajat,  ovat jossain etelän aurinkorannoilla ottamassa aurinkoa, paahtamassa nahkaansa ruskeaksi, vaikka aurinkopaneeleita saisi nyt asentaa yötä päivää täällä Suomessa.  Eivät ole niin kovasti työnteosta kiinnostuneita ne paneelien asentajat, näköjään.  Menisivät vasta talvella sinne etelään,  lomailemaan,  sitten kun ne aurinkopaneelit on asennettu.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu