Tuulet ovat pysyvä ilmiö ja varma tapaa tuottaa energiaa, toisin kuin fossiiliset polttoaineet

Tuulivoimaa sanotaan sattumavoimaksi ja sanotaan ettei sellaiselle sattumavoimalle ole mitään käyttöä ja ettei sitä pitäisi rakentaa ja että jo olemassa oleva tuulivoimakapasiteetti pitäisi vahingollisena purkaa.


Tuulet ovat kuitenkin varsin pysyvä ilmiö, kaikkialla maailmassa,  myös meillä Suomessa.  Vuosittain tuulee melko tasaisella varmuudella tietty määrä ja se tuuli tuottaa vuosittain sen tietyn määrän energiaa.

Se  miten tuulivoima tuottaa sähköä lasketaan tietenkin sen vuosittaisen tuulimäärän mukaan ja se on toki hyvin vakio määrä energiaa. 

Tuulivoiman tuottajat voivat olla turvallisin mielin sen suhteen että tuulta riittää ja he voivat tuulen avulla tuottaa vuosittain tietyn määrän energiaa kaikkiin niihin käyttötarkoituksiin joihin sähköä voidaan heidän asiakkaidensa toimesta käyttää.


Kun nykyisin sähköä tuottavien tuulivoimaloiden kustannusarvioita on laadittu, ei varmaan ole pystytty ennakoimaan nykyisiä korkeita sähkön hintoja, niin että tuulivoimaloiden pyörittäminen on varmasti tänä päivänä erityisen tuottavaa ja kannattavaa toimintaa.

Vanhimmat pyörivät tuulivoimalat on rakennettu sillä tavalla että valtio on taannut tuotetulle sähköenergialle tietyn perushinnan.  Tällaisia valtion subventioita ei varmasti tänä päivänä, näillä sähkön hinnoilla, ole tarvittu edes niissä kaikkein vanhimmissakaan laitoksissa.

Jos valtio olisi ollut viisas ja toiminut viisaasti, se olisi laatinut tuulivoimatukisopimuksiin sellaisen pykälän että jos energian hinta nousee pörssissä tietyn rajan yli,  tuulivoiman tuottajien pitää korvata voitoistaan valtion halvan sähkön aikana maksamia tukiaisia jonkun kaavan mukaan. 

Varmaankaan valtiovalta ei ole aikanaan ymmärtänyt tällaista pykälää sopimuksiinsa laatia.


Tuuli, toisin kuin turve, kaasu, öljy ja kivihiili, on ehtymätön luonnonvara, se ei lopu, eikä tuulienergia aiheuta ilmaston lämpenemistä, eikä jäätiköiden sulamista, eikä merien pintojen nousemista, kuten kaikkien fossiilisten polttoaineiden käyttö aiheuttaa.

Tuuli, aurinko, vesi ja uusiutuva biomassa ovat joka tapauksessa tulevaisuuden ainoat keinot tuottaa sähköä, sitten kun fossiiliset on käytetty loppuun ja ydinvoimaloihinkaan ei enää löydy uraania.  

Näitä energiamuotoja voi nyt jo käyttää ja näillä sähkön hinnoilla sähkön tuottaminen näillä tavoin on todella kannattavaa, eikä tarvitse pelätä että ne loppuisivat.

Varmaan omakotitalojen pien-aurinkovoimalatkin, ovat näillä sähkön hinnoilla kannattavia.


Tuulta ei  Putinkaan pysty pysäyttämään, eikä Putin voi sammuttaa aurinkoa,  vaikka sen kaasuhanan se toki voi piruuttaan vääntää kiinni.

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu