Työajan  lyhentäminen

Sanna Marin julisti linjapuheessaan että tavoitteeksi pitää asettaa työajan lyhentäminen kuuteen tuntiin päivässä.  Haasteita Marinin mukaan on, mutta haasteista voidaan selvitä.

Miksi työaikaa pitäisi lyhentää kuuteen tuntiin, eikä vaikkapa seitsemään tuntiin?   Ilmeisesti kai siksi että työpäivää ei voida vuorotöissä jakaa tasan seitsentuntisiin työpäiviin.  24- tuntista vuorokautta ei voida jakaa seitsentuntisiin vuoroihin.   Kahdeksalla tunnilla saadaan työt tehtyä kolmessa vuorossa ja kuudella tunnilla neljässä vuorossa.  

Toki suurin haaste ilman muuta on se että työvoimakustannukset nousevat kolmanneksella ja yritysten kilpailukyky  pienenee, kun työvoimakustannukset  nousevat.  Jos kilpailijamaissa töitä jatketaan vanhaan tahtiin, eli huhkitaan kahdeksan tuntia päivässä,  kilpailijamaat saavat tästä kilpailukykyedun, joka voi sitten johtaa tilausten menemisen sinne ulkomaille ja Suomessa tehtaat joudutaan ajamaan alas ja työntekijät joudutaan potkimaan pihalle.


Mutta tämä työpaikkojen maasta vienti ei tietenkään voi olla demareiden ja Sanna Marinin tavoite, ei toki.

Mutta mikä sitten on Sanna Marinin tavoite?

Sanna marinin tavoite on tietenkin vaalien lähestyessä huomion kohdistaminen demaripuolueeseen ja häneen itseensä ja ihmisten  huomion harhauttaminen pois muista populääreistä aiheista, kuten maahanmuuttopolitiikasta.  

Jos politiikan painopiste siirtyy pois maahanmuuttopolitiikasta, kiistelyyn siitä onko työajan lyhentäminen mahdollista ja mitä sitten tapahtuu, se haittaa suuresti persujen esilläoloa politiikassa ja heidän sanomansa, jonka mukaan maa pelastetaan maahanmuuttopolitiikalla, saa vähemmän huomiota.  


Ihmiset, äänestäjät siis,  eivät kovin paljon edes ajattele sitä mikä on mahdollista ja mikä ei, he ajattelevat vain sitä että demarit, Sanna Marinin johdolla,  ajavat heille myönteistä asiaa, työajan lyhentämistä.  Kenties se työajan lyhentäminen voisi olla mahdollista, kun Marin kerran niin sanoo.  Se ettei työajan lyhentäminen olisi mahdollista, on siis vain ilkeiden ihmisten pahoja puheita.

Tässä tilanteessa onkin mille tahansa puolueelle hyvin vaarallista lähteä suureen ääneen vastustamaan ajatusta työajan lyhentämisestä.  Sellainen puhe vie vain omia ääniä ja tuo ääniä demareille.


Nyt pitää muistaa että kyse ei ole tässä vaiheessa mistään työajan lyhentämisestä, vaan pelkästään ajatuksen kehittelystä.  Ajatuksen kehittely ei vielä alenna suomalaisten yritysten kilpailukykyä, ei vähennä niiden tilauskantaa, eikä uhkaa suomalaisten työpaikkojen pysyvyyttä.  

Tietenkin Sanna Marinilla ja demareilla on tässä asiassa sellainen pulma että heidän pitää yrittää vakuuttaa yritykset ja sijoittajat siitä että kyseessä on vain idea, jota ei ole aikomustakaan toteuttaa, jotta nämä eivät ryhtyisi varmuuden vuoksi, tulevaa ennakoiden, siirtämään tuotantoa ja pääomia pois Suomesta.

Ne jotka haluavat voivat vapaasti käyttää näitä minun argumenttejani demareiden kampittamiseen, he voivat vapaasti tehdä miin, sillä ei ole merkitystä,  sen aineiston kyttäminen demareiden kritisoimiseen tuo demareille lisää ääniä.  Kaikki se kritiikki  tulkitaan vain työajan lyhentämisen vastustamiseksi.   Ihmiset haluavat että työaikaa lyhennetään, siksi kaikki työajan lyhentämistä vastustavat kannanotot, jos ne ovat muiden kuin demareiden esittämiä, vievät ääniä muilta puolueilta ja tuovat ääniä demareille.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu