Työllisten määrän nostamisesta Suomessa

Työllisten määrä pitäisi saada Suomessa nostetuksi jotta Suomen hyvinvointivaltio voitaisiin pelastaa, jotta valtio saisi tarpeeksi rahaa maksaa niille julkisen sektorin työntekijöille jotka pitävät huolta vanhuksista, sairaista, työttömistä, lasten päivähoidosta, lasten koulutuksesta, yleisestä turvallisuudesta, siitä että lakia noudatetaan ja oikeus tapahtuu.

Jotta kaikesta tästä valtio voisi pitää huolta valtio tarvitsee rahaa.

Jotta valtio saisi rahaa hyvinvointivaltiosta huolehtimiseen pitäisi olla investointeja, yrityksiä ja niissä työntekijoitä, joita valtio voi verottaa.


Kaiken perusta ovat siis investoinnit, jos niitä ei Suomeen saada, jos investoija ei luota Suomen investointikohteisiin, jos muualla kuin Suomessa pääoma tuottaa paremmin kuin Suomessa, investointeja Suomeen ei tule.

Miten siinä tapauksessa käy Suomen hyvinvointivaltiolle?

Valtio kenties jää, mutta hyvinvointi katoaa.


Miksi sitten Suomeen ei saada riittävästi investointeja?

Siksi että Suomeen ei kannata investoida, kun Suomessa palkkataso ja yleinen kustannustaso ovat niin korkeita että investoinnit muualle ovat kannattavampia kuin investoinnit Suomeen.

Mitään muuta syytä ei voi olla olemassa, sillä investoinnit menevät aina sinne missä investoinnit kannattavat parhaiten. Pääomalla ei ole isänmaata, eikä mitään altruistisia tunteita. Pääomaa ei Suomeen saada siksi että suomalaiset tarvitsisivat työtä ja Suomen valtio tarvitsisi verotuloja.  Investointeja ei tehdä näiden jälkimmäisten seikkojen perusteella, vaan ainoastaan sen ensimmäisen.


Nyt yksitysen sektorin palkankorotukset nakertavat edelleen investointihaluja Suomeen, jonka johdosta työttömien määrä tulee kasvamaan ja työllisten määrä tulee vähenemään.


Mitä hallitus voi tehdä investointien houkuttelemiseksi yksityiselle sektorille?

Hallitus ei voi tehdä mitään, paitsi alentaa edelleen yrityksiltä perittäviä veroja, mikä ei tietenkään edistä valtion kykyä huolehtia hyvinvointivaltiosta.  Vaikka yritysten kannattavuus paranisikin ja lisäisi siten investointihalukkuutta Suomeen, palkansaajat kuittaavat sen kilpailukyvyn parantamisen seuraavalla palkkasopimuskierroksella korkeampina palkankorotuksina.

Sinne menivät siis sekä valtion yrityksiltä perimät verot, että myös yritysten parantunut kilpailukyky ja uudet työpaikat,  molokin kitaan ne menivät,  duunareiden suunnattoman ahneuden alttarille,


Nyt julkisen sektorin valtavat palkankorotusvaatimukset uhkaavat edelleen nostaa valtion menoja.

Mitä hallitus voi tehdä, kun se ei voi nostaa kansalaisten verotusta?

Jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa.

  1. Siirtää verotusta tuleville sukupolville, eli ottaa lisää velkaa
  2. Leikata julkisista palveluista, eli vanhusten hoidosta, sairaiden hoidosta, työttömiltä, eläkeläisiltä, lasten päivähoidosta ja kasvatuksesta, yleisestä turvallisuudesta eli poliisilta ja armeijalta, sekä oikeuslaitokselta eli turvallisuudesta

Hyvinvointivaltio on kohta paskana, eikä se johdu hallituksesta, sillä mikään hallituskoaliitio ei voi luoda työpaikkoja tyhjästä, eikä taikoa budjettivaroja tyhjästä,  lainanotossa tulee ennenpitkää pää vetävän käteen,

Syy on kansalaisissa, ihmisissä, duunareissa ja herroissa yhtälailla.

Kaikki vaativat itselleen enemmän kuin muille, kaikki vaativat itselleen liikaa, eikä yhteiskuntarakenne kestä sitä.

Tämä yhteiskunta, tämä elämänmuoto jossa elämme, tämä hyvinvointivaltio, on tuhoon tuomittu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu