Ukrainan sota

Ukrainan sota on samanlainen sota jota aikanaan käytiin Saksaa vastaan, siis toinen maailmansota.  Venäjällä ja Putinilla on samat kunnianhimoiset kansallismieliset tavoitteet kuin aikanaan Saksalla, eivätkä ne tavoitteet rajoittuneet sudeettisaksalaisiin alueisiin naapurivaltioissa, siis alueisiin joissa puhuttiin saksaa tai jotain saksan kieltä muistuttavaa kieltä. Hitlerin tavoitteena oli laajentaa saksalaisten elinpiiriä, tuhoamalla muita kuin saksan kieltä puhuvia kansallisuuksia, tai alistamalla ne toteuttamaan omia tarkoitusperiään. 

Hitlerin politiikka perustui vihaan muita kuin saksalaisia (arjalaisia) kohtaan ja Hitler pystyi tätä vihaa lietsomaan niin tehokkaasti että kaikki saksalaiset tunsivat samaa vihaa muita kuin saksalaisia kohtaan ja jos joku ei tuntenut sitä vihaa,hänenkin kannatti kuitenkin teeskennellä vihaavansa juutalaisia, slaaveja ja muita ja toimia sillä tavalla kuin vihaisi heitä. Putinin taktiikka on täsmälleen sama.

Putin ei venäläistensä kanssa ole vielä tarpeeksi voimakas maailmanvalloitukseen, mutta sen jälkeen kun Putin saisi vallattua alueita naapureiltaan Venäjän väestöpohja kasvaisi ja voima kasvaisi, sillä ei olisi epäilystäkään etteikö esimerkiksi valloitetun Ukrainan väestöstä voisi tehokkaalla propagandalla kasvattaa nopeasti putinisteja, jotka lähtisivät riemumielin Putinin mukana valloitusretkille vaikkapa Unkariin ja Slovakkiaan, missä väki on jo valmiiksi Putinmielistä ja sen jälkeen eteenpäin. Puolaan, Baltiaan, Suomeen ja muualle.

Sen takia olisi suuri virhe olla pysäyttämättä Putinin etenemistä Ukrainassa, kun se ei olisi mitenkään mahdotonta, eikä edes vaikeaa, yhdistetylle lännelle. Ei tarvitsisi edes lähettää omia joukkoja Ukrainaan, riittää kun lähettää ukrainalaisille riittävästi aseistusta tuhoamaan Venäläisten sotakoneen Ukrainassa.


Suurin virhe olisi lähettää Ukrainaan liian vähän aseistusta, niin että se aseistus, sitten kun Ukraina häviää sodan, joutuisi hyökkääjän, eli Venäjän haltuun.

Toki hyvää politiikkaa olisi hämäys, eli pitäisi teeskennellä heikkoutta ja haluttomuutta puolustaa Ukrainaa, mikä rohkaisisi  Putinia hyökkäämään Ukrainassa, koska hyökkäävän armeijan kalustoa ja miehistöä on helpompi tuhota kuin asemiin kaivautunutta puolustavaa armeijaa.

Venäjän heikkous on voimavarojen vähäisyys läntisiin voimavaroihin nähden ja jossain vaiheessa ne voimavarat loppuvat. Sen takia olisi suotavaa saada pidettyä sota rajoitettuna Ukrainan alueelle, siihen asti kunnes  Venäjän voimavarat on loppu, eikä se pysty enää lähettämään rintamalle uutta aseistusta ja uutta miehistöä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu