Ukrainan tukeminen

Ukrainaa pitäisi tietenkin tukea, se on ihan selkeä asia.  Ukrainalle pitäisi antaa tarpeeksi aseita ja ammuksia, jotta se pystyisi torjumaan Venäjän aggression.

Se on ihan selvää että Euroopalla ja jenkeillä olisi kyllä varaa tähän auttamiseen.  Euroopan ja jenkkien taloudelliset resurssit ovat riittävät, moninkertaiset Venäjän kaltaisen pienen talouden resursseihin verrattuna.


Ongelma on lännen poliittisessa epäyhtenäisyydessä.

Kun Venäjällä Putin voi yksin mahtikäskyllä määrätä kaikesta, Euroopan maat ja jenkit katsovat toinen toisiaan ja miettivät että jos me emme lähetä Ukrainaan paukkuja ja muuta sotamateriaalia, niin kyllä nuo toiset varmaan sen tekevät.


Erityisesti jenkit ovat oikeutetustikin sitä mieltä että Eurooppalaisten pitäisi vastata enemmän itse omien alueidensa puolustuksesta ja totta on että Euroopan mailla olisi tähän kyllä varaa, mutta odottavat taktisesti että jenkit tulevat ja hoitavat homman,  eikä itse tarvitse uhrautua.

Todennäköisesti juuri tämän takia Ukrainan apupaketti junnaa nyt jenkkien  päätöksentekoelimissä.  Se junnaa siellä sen takia että Eurooppa saataisiin heräämään ja tekemään itse isompia uhrauksia.


Asia on saatu nyt näyttämään siltä että syy on jonkin pienen republikaanipoppoon, tai peräti Trumpin, mutta asiasta lienee jenkeissä laajempi kansallinen yhtenäisyys, sitä ei vain haluta sanoa ääneen ja siksi Biden äänekkäästi puoltaa Ukrainan apupakettia, jotta ei näyttäisi siltä että jenkit olisivat haluttomia auttamaan Ukrainaa, tai olisivat peräti Putinin puolella..Toki on varmasti myös niin ettei Ukrainalle haluta antaa liikaa apua, niin paljon että voimasuhteet keikahtaisivat ja Ukrainasta tulisi hyökkäävä osapuoli.  Tällaiseen tilanteeseen asiat helposti keikahtaisivat jos aseapua annettaisiin runsaasti.


Se ettei Euroopassa ole riittävästi asetuotantoa on vain tekosyy, sillä jenkeillä sitä asetuotantoa varmasti on enemmänkin kuin tarpeeksi ja varmasti ne olisivat halukkaita myymään sitä materiaalia eurooppalaisille,  jos vain tilauksia tulee.


Tilanne voi olla myös sellainen että ammuspula on vain suuren luokan hämäystä, jolla pyritään saamaan Venäjä hyökkäämään varomattomasti,  sillä onhan ihan selvä että hyökkäävää vihollista on paljon yksinkertaisempaa ja helpompaa tuhota ja tappaa kuin puolustautuvaa vihollista, sellaista joka on kaivautunut maahan ja joka on suojautunut miinakentillä.


Pitää siis suhtautua tietyllä varauksella siihen että ammuspulaa olisi oikeasti olemassa, samoin kuin siihenkin että aseapupakettien rahoitus olisi oikeasti jumissa jenkkien hallintoelimissä.

Sota-ajan uutisointi on sitä mitä se on, se on osa sodankäyntiä.

Voi olla että Ukrainan ammusvarastot pullottavat täysinä ja voi olla että jenkkien seuraavaan apupakettiin liittyvät materiaalit ovat jo matkalla, tai perillä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu