Ukrainan vilja

Ukrainan viljaa ei saada maailmalle, koska Ukrainan satamat Mustalla merellä eivät ole käyttökelpoisia, koska Venäjä uhkaa niitä ja niiden edustat on Venäjän uhan takia miinoitettu.

Venäjä tosin yrittää viedä Ukrainasta varastamaansa viljaa maailmalle, rahoittaakseen myyntituloilla Ukrainan infrastruktuurin tuhoamista ja ukrainalaisten tappamista. Tätä ukrainalaisen viljan kauppaamista  kuitenkin paheksutaan ja sitä pyritään estämään.

Sitä minä en kyllä ymmärrä että miksi Ukrainaan voidaan viedä aseita maata pitkin, mutta sieltä ei voida viedä viljaa maata pitkin.  Viljahan joudutaan jokatapauksessa rahtaamaan Ukrainan satamiin maata pitkin, miksei sitä voitaisi samalla lailla saman tien rahdata Eurooppaan ja Euroopan satamiin maata pitkin.

Eurooppalaiset voisivat solidaarisuudesta Ukrainaa kohtaan vaikka ostaa Ukrainan viljan ja voivat sitten kaupitella omaa viljaansa sinne minne Ukraina tavallisesti vie viljaa.  Luulisi että tällainen kaupanteko voisi olla jopa kannattavaa eurooppalaisille.

En siis oikein nyt tajua sitä miksi Ukrainan viljaa ei muka voisi saada myydyksi.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu