Ulkonaliikkumiskieltoko koronan torjumiseksi?

Poliitikot tuntuvat olevan asiasta montaa mieltä.  Välillä tuntuu siltä että riitely olisi poliitikoille tärkeämpi asia kuin se että hommat pyrittäisiin hoitamaan mahdollisimman tehokkaasti ja hyvin.  

Poliitikot tuovat näkemyksiään esiin erottuakseen joukosta ja kiistääkseen toinen toistensa näkemyksiä,  tärkeimpänä tavoitteena on vaalimenestys seuraavissa vaaleissa, ei niinkään koronan torjuminen mahdollisimman tehokkaalla tavalla.

Kyse on siitä auttaako ulkonaliikkumiskielto estämään viruksen leviämistä, pysäyttääkö se leviämisen, vai auttaako se vähentämään sairastuneiden määrää ja missä määrin edellisten tavoitteiden saavuttaminen on ylipäätänsä tarpeellista ja onko ulkonaliikkumiskiellolla, jos se siis toteutetaan, sellaisia kielteisiä seurauksia jotka ovat haittoina suurempia kuin mitä koronan taltuttamisessa saavutetut hyödyt ovat.

Sellaista asiantuntijaa ei taida olla joka pystyisi antamaan vastauksia edellä esitettyihin kysymyksiin, mutta sehän kuitenkin tiedetään että jos jotain tehdään, se vaikuttaa, mutta jos mitään ei tehdä se ei vaikuta.


Mitä nyt valmistelussa olevaan lakiesitykseen liikunnan rajoittamisesta tulee, niin siitä näyttää tulevan sellainen että ensin kaikki liikkuminen kielletään, mutta sitten tehdään tähän kieltoon niin paljon poikkeuksia että kaikki normaali liikkuminen on käytännössä sallittua,  paitsi ehkä joku turhanpäiväinen hengailu kauppakeskuksissa tai muilla julkisilla paikoilla, sellaisilla jotka on auki.

Oikeastaan tuntuu vähän siltä että tällä nyt suunnitellulla liikunnan rajoittamisella ei ole mitään merkitystä muille paitsi nuorille,  joilla on luonnollinen pakottava tarve hakeutua toistensa seuraan tavalla tai toisella ja varmaan ne näissäkin oloissa jonkin tavan löytävät kokoontumisille ja riiusteluille,  laillisen tai laittoman tavan.  

Toisaalta muitakaan keinoja ehkäistä pandemian leviämistä ei taida paljon enää olla ja jotain pitää tehdä ettei voitaisi sanoa ettei olisi tehty mitään.  Oppositio tietenkin vastustaa tätä ns. “ulkonaliilkkumiskieltoa”,  jotta voisivat myöhemmin syyttää hallitusta siitä ettei se tehnyt mitään.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu