USA:n valtion velka

Yhdysvaltojen valtionvelka ylittämässä ällistyttävän 20 000 miljardin dollarin rajapyykin

 “Kun kaikki luvut pannaan riviin, saadaan lukema 20 000 000 000 000 dollaria.

Yhdysvalloissa asuu hieman yli 321 miljoonaa asukasta, joten jokaista amerikkalaista kohden velkaa on yli 62 000 dollaria.”


Tuo USA:n valtionvelka,  62 000 dollaria asukasta kohti, on suurinpiirtein 56773 euroa asukasta kohti.  Verrattuna suomalaisten valtionvelkaan, 25400 euroa asukasta kohti, amerikkalaisten valtionvelka on yli kaksinkertainen.


“Miten Yhdysvaltojen velkataakka on sitten noussut noin massiiviseksi?

Syitä on kolme: massiiviset verohelpotukset, sodat ja finanssipolitiikan julkiset elvytyspaketit.”


Suomen politiikasta puuttuvat vielä toistaiseksi nuo verohelpotukset, jotka Orpo on toki luvannut toteuttaa, mikäli saa hallituksen kasaan.  Sen jälkeen mikään ei enää estä Suomalaisten velkataakan kasvattamista amerikkalaisiin lukemiin.


Marinin hallitus aloitti julkiset elvytyspaketit, Putin aloitti sodan ja nyt Orpo lupaa verohelpotuksia.  Kaikki edellytykset valtionvelan kaksinkertaistamiseen ovat siis olemassa.


Mutta ei hätää,  ei niiden velkojen maksamisesta mitään riesaa tule, inflaatio hoitaa tähänastiset velat ja lisää velkaa saa kyllä, siihen ei ole mitään esteitä.

Jos valtion velkojen korko on kolme prosenttia ja inflaatio on kahdeksan prosenttia, velasta tulee joka vuosi valtiolle voittoa viisi prosenttia.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu