Uskomatonta brexit- sekoilua

Ensin ollaan uskomattoman onnellisia siitä että ollaan päästy eroon EU:sta ja ollaan itsenäisiä.  Sitten ollaan taas uskomattoman onnellisia siitä että on tehty sopimus, jolla itsenäisyys taas menetetään.

Puhun tietenkin Englannista, eihän EU:n itsenäisyys siitä mihinkään muuttunut vaikka se brexitin ansioista pääsikin eroon Englannista.  Itseasiassa EU ei edes pyrkinyt eroon Englannista, vaan olisi halunnut edelleen olla samaa porukkaa, mutta se ei käynyt englantilaisille.

Sitten kumminkin, kun Englanti oli viimen itsenäistynyt,  Boris Johnson neuvotteli EU:n kanssa sopimuksen joka käytännössä tarkoittaa sitä että Englanti ei olekaan enää itsenäinen, niinkuin tarkoitus oli,  vaan noudattaa yhä EU:n suosituksia ja standardeja, mikä ei tietenkään ole mikään itsenäisyyden merkki.

Itsenäisyyttä on se että kaikki säännöt ovat erilaisia kuin EU;n säännöt, kuten Englannin omituiset mittayksiköt, vasemmanpuoleinen liikenne ja oma valuutta.  Ne ovat todellisia itsenäisyyden merkkejä ja tunnuksia,  mutta olivathan  ne olemassa jo ennen Englannin eroa EU:sta.

Voi noita englanitilaisia. Minkä takia niiden pitää tehdä kaikki eri tavalla?

Tosin, eihän ne nyt teekkään kaikkea eri tavalla, kun Johnson teki sen kauppasopimuksen ja siinä Englanti lupaa tehdä joitain asioita samalla tavalla kuin EU:ssa tehdään.  Tämä vie  vie toki Englannilta sen itsenäisyyden mitä englantilaiset halusivat ja mistä ne brexit- äänestyksessä äänestivät.

Onko Johnson pettänyt brexitin ja pettänyt englantilaiset tekemällä sopimuksen EU:n kanssa?   Kyllä on.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu