Uskonnot, tiede ja noitatohtoreiden paluu

On oikeastaan varsin ymmärrettävää miksi ihmiset ennenvanhaan keksivät itselleen uskontoja. Jumalat olivat keksittyjä tarumaisia  olentoja joille kuviteltiin “jumalallisia” ominaisuuksia. Jumalien kuviteltiin pystyvän suojelemaan ihmisiä vaaroilta ja auttavan heitä heidän jokapäiväisissä murheissaan, tietyin edellytyksin.  Jumalusko syntyi yleisestä epävarmuudesta, kun asioista ei tiedetty juuri mitään. 

Jumaliin piti uskoa, piti tehdä kaikenlaisia uskontoon liittyviä seremonioita, kuten rukouksia, uhreja ja lupauksia, jotka uhrit  Jumala sitten korvasi kuoleman jälkeisillä taivaan iloilla, tai muulla tavoin. Niitä jotka eivät Jumaliin uskoneet, eivätkä Jumalia totelleet, rangaistiin helvetillä ja muillakin tavoin.  

Niin ennen kuin nytkin, joskus käy niin että ihmisille sattuu kaikenlaista ikävää, tai sitten onni potkaisee.  Ikävyydet kuviteltiin ennen Jumalten rangaistuksiksi joko tiedossa olleista tai salassa pysyneistä rikoksista jumalien lakeja vastaan. Onnistumiset tulkittiin Jumalien suosionosoituksiksi tunnetuista tai salaisista hyvistä töistä. Sattumukset vahvistivat siis ihmisten uskoa jumaliin.

Tänä päivänä meidän ei enää tarvitsisi uskoa jumaliin, pappeihin, tai poppamiehiin,  meillä on tiedemiehiä jotka kertovat meille ihan oikeita ja tutkittuun tietoon perustuvia totuuksia ja todennäköisyyksiä maailmasta. Tiedemiesten kertomat  eivät siis  ole mitään sellaisia valetotuuksia, joista papit meille aikanaan kertoivat, väittäen niitä jumalien heille ilmoittamiksi totuuksiksi.

Valitettavasti se mitä tiedemiehet meille voivat kertoa ei sekään aina pidä paikkaansa, erityisesti talouden asiantuntijat ovat epävarmoja totuuksistaan ja usein väärässä. 

Kun tiedemiehet pyrkivät pitäytymään totuudessa, he eivät voi ilmoittaa meille tarkkaa tietoa tulevasta, kuten papit ja poppamiehet, jotka saattoivat kertoa entisajan ihmisille jumaliset totuudet.  

Ihmiset pitävät enemmän varmuudesta kuin epävarmuudesta ja siksi tiedemiesten epävarmuus, vaikkapa talous- tai ilmastonmuutosasioissa,  hylätään ja tiede ja tiedemiehet koetaan tietolähteinä epävarmoiksi ja epäluotetaviksi.  

Tiedemiesten tilalle tulee muita joihin ihmiset panevat luottonsa ja toivonsa, tulee kaikenlaisia talouden ja tieteen helppo-heikkejä ja noitatohtoreita, Trumppeja ja Johnsoneita, jotka hurmaavat ihmiset valetotuuksillaan ja näitä noitia siis uskotaan nykypäivänä mieluummin kuin tiedemiehiä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu