Vaadimme hallitukselta vaalilupaustensa pitämistä
- Missä on taloudellinen kasvu?
- Missä ovat luvatut 100 000 uutta työpaikkaa?
- Miksi hallitus ei ole lopettanut velanottoa?
- Missä on tunnin juna?
- Missä on mamujen maastakarkoitus?
- Miksi vihapuheita ei ole laillistettu, vaan päinvastoin kekkuloidaan rasisminvastaisilla julistuksilla ja kampanjoilla?
- Miksi maahanmuutto vain kasvaa, nimenomaan työperäinen maahanmuutto, vaikka suomalaisista on satojatuhansia työttöminä?
Kyllä, ja Amerikasta mallia, kas näin:
Ensiksi
” Kamala Harris aikoo puuttua ruoan hintaan, mikäli hänet valitaan presidentiksi. Liikaa hintoja nostavalle kauppaketjuille voi tulla sakkoa.
”
toiseksi
” Lisäksi Harris julkisti 25 000 dollarin veroedun ensiasunnon ostajille.”
Ja vielä lopuksi:
” Perhepolitiikassa Harris nokitti Donald Trumpin varapresidentin JD Vancen ehdotuksen, jossa verotuksen lapsivähennys nostettaisiin 2 000 dollarista 5 000 dollariin lasta kohti. Harrisin ehdotuksessa lapsivähennyksen suuruus olisi 6 000 dollaria per lapsi.”
Koottuna lyhyesti, josko Suomessakin priorisointi Amerikan tyyliin :
1. Ruuan hinta jäädytettävä (kuluttajat)
2. Veroetuja asunnon ostajille (rakennusteollisuus)
3. Lapsivähennyksen korotus (perhepolitiikka)
Eri asia on millä nämä rahoitetaan …
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/kamala-harrisilta-raju-ehdotus-ruoan-hinnasta/669506a6-bf29-4f21-9879-4abe79b0586d
Ilmoita asiaton viesti
”Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan”
Näin lausui 1600-luvulla Kustaa II Adolfin valtakunnankansleri Axel Oxenstierna.
Se voitaisiin muuntaa nykypäivänä muotoon.
Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tämän maailman hallitsijoita valitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Enoni motto oli: ”kahta on vaikeaa tehdä samaan aikaan, luvata ja täyttää.”
Jenkit ovat osoittaneet olevansa velanoton mestareita.
Yhdysvaltain valtionvelka on jo niin suuri, ettei kukaan edes odota sen pystyvän koskaan maksamaan velkaansa. Sen sijaan velkakattoa nostetaan vuosi vuodelta, jotta yhteiskunnan rattaat pyörisivät.
Jos dollari menettäisi asemansa valtioiden välisenä maksuvälineenä, korttitalo romahtaisi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo pitää paikkansa mutta on siinä vielä sekin, että kuka uskoo lupauksiin ja kuka ei. Mielestäni luvata voi vain sitä minkä hallitsee. Esim. jos minä lupaan sinulle, että marraskuun 1. päivänä Espoossa paistaa aurinko ja päivällä on 24 astetta lämmintä, olet aika typerä, jos otat lupaukseni todesta. Vaalilupaukset ovat enimmäkseen lupauksia tavoitteista.
Ilmoita asiaton viesti
”Esim. jos minä lupaan sinulle, että marraskuun 1. päivänä Espoossa paistaa aurinko ja päivällä on 24 astetta lämmintä, olet aika typerä, jos otat lupaukseni todesta.”
Joku voisi tuonkin uskoa, minä en.
Mutta kun joku lupaa poistaa työttömyyden kolmessa kuukaudessa, tai lupaa jotain muuta yhtä houkuttelevaa, kuten lopettaa valtion velanoton, se on niin houkutteleva lupaus että siihen halutaan uskoa ja uskotaan.
Jos joku tekisi vaalilupauksia niistä toimenpiteistä joita valtion velanoton lopettaminen edellyttää, kukaan ei niitä vaalilupauksia uskoisi, eikä tällainen henkilö tule koskaan valituksi.
Nythän on niin että velaksi eläminen voitaisiin oikeasti lopettaa oikeilla toimenpiteillä, mutta ne ovat niin epäsuosittuja toimenpiteitä ettei tämäkään hallitus, kuten eivät edellisetkään halua niihin ryhtyä.
Sitäpaitsi ne toimet joilla velanotto voitaisiin lopettaa ovat lisäksi epäviisaita, koska ne rampauttaisivat maan taloutta ja huonot seuraukset olisivat pahempia kuin ne hyvät seuraukset ovat hyviä.
Mutta lupaukset siitä huolimatta jatkuvat, pitää vain olla kärsivällinen, ensi vuonna, tai sitä seuraavana, luvataan että valtion toimilla on vaikutuksia.
Tilanne johtaa lopulta kuitenkin siihen että kansalaisten usko entisiin lupauksiin loppuu, kuten briteissä loppui usko brexitisteihin ja tilalle valitaan uusia päättäjiä, joiden uusiin lupauksiin taas uskotaan, ainakin jonkin aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Taantumus on sankka Suomessa mutta USA:ssa alkaa näyttää paremmalta kun vihdoinkin saadaan sitä edistyksellisyyttä sinne, mikäli Harris tulee valituksi (sarkasmia).
Ilmoita asiaton viesti
USA:n taloudella menee helvetin hyvin vs Eurooppa.
Ilmoita asiaton viesti
”USA:n taloudella menee helvetin hyvin vs Eurooppa.”
Mistäpä mahtaa johtua?
Epäilen ettei ole Bidenin hallinnon ansioita.
Pikemminkin se voi johtua siitä että Euroopassa ja EU:ssa menee niin huonosti. Syyt tähän huonosti menemiseen Euroopassa on tietenkin EU:n ja Euroopan poliittisessa ja hallinnollisessa hajanaisuudessa ja typerissä ratkaisuissa, esimerkkinä brexit.
Ilmoita asiaton viesti
Epäile vain, mutta Bidenin politiikka on saanut talouden pyörät rullaamaan hurjasti, niin infrapaketin kuin energiapaketin osalta.
”Pikemminkin se voi johtua siitä että Euroopassa ja EU:ssa menee niin huonosti.”
Logiikan riemuvoitto. USA tekee mitä Euroopan pitäisi ja juhlapuheissa näin onkin, todellisuus aivan toista. EU on liian hidas liikkeissään, kun USA tuo tuotantoa takaisin EU vain pohtii Kiina-tulleja.
Ilmoita asiaton viesti
”EU vain pohtii Kiina-tulleja.”
Kaikki tullit, kaikkialla, ovat vain este talouden kehitykselle kokonaisuutena, joskin se voi tuoda tilapäisiä paikallisia hyötyjä, jotka sitten ovat joiltain muilta pois, vähän niinkuin devalvaatiot Suomessa mummonmarkan aikoina,
Ilmoita asiaton viesti
Ei EU edes pärjäisi Kiinan kanssa kauppasodassa, USA:lla on kovemmat aseet mitä käyttää. En ymmärrä mikä täällä vanhalla mantereella on niin jähmeää, ei olla puolustusteollisuuttakaan saatu puheista huolimatta kuntoon. Positiivinen uutinen kuitenkin tänään että Sisu aikoo kolminkertaistaa tuotannon.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvaltojen talous nojaa huomattavissa määrin sen mittavaan aseteollisuuteen, joka jostain kumman syystä elää juuri nyt lihavia aikoja. Toinen kulmakivi on ICT-ala. Jos jompikumpi tai kumpikin sakkaavat, tulee pahempi romahdus kuin 20-luvulla.
Ilmoita asiaton viesti
Siis mitä sä höpäjät, Pentagon imee ihan helvetisti rahaa ja eihän sitä pysty edes selvittämään kukaan mihin se katoaa. Maailman suurin sosiaaliohjelma.
Ehkä hupaisin esimerkki oli lentäjille tehdyt kahvimukit joiden piti kestää kaikki ja maksoi 1200$ kpl, no kahvahan niissä käteen jäi. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Paradoksi on siinä, että nykyisen hallituksen talouteen vaikuttavien toimien sadon korjaa pääosin seuraava(t) hallitus/-tukset, hyvässä ja pahassa.
Ei kukaan järkevä ihminen uskottele itselleen tai muille, että vuonna t0 kesäkuussa työnsä aloittavan hallituksen toimien vaikutus näkyisi juurikaan reaalitaloudessa elokuussa vuonna t1.
Mahdolliset muutokset tuolla aikavälillä ovat seurausta pääasiassa kahdesta asiasta:
-edellisen/edellisten hallitusten (ja eduskuntien) toimet ja päätökset
-yleiset globaalit talous (ja poliittiset) suhdanteet
Johtopäätös: jotta voimme arvostella Orpon hallituksen toimia, tulee meidän äänestää sama hallitus jatkamaan myös vuonna 2027 ja tehdä arvio tuossa 2029 tienoilla.
Ilmoita asiaton viesti
”Johtopäätös: jotta voimme arvostella Orpon hallituksen toimia, tulee meidän äänestää sama hallitus jatkamaan myös vuonna 2027 ja tehdä arvio tuossa 2029 tienoilla.”
Etkös sinä sanonut että edellisen hallituksen teot näkyvät nyt meillä tässä tilanteessa, vaikka vallassa onkin uusi hallitus, joka tekee parempaa politiikkaa. Tämän hallituksen teot siis näkyvät v. 2027 jokatapauksessa, riippumatta siitä mikä hallitus silloin on vallassa, vaikka köyhiä ei silloin enää kyykytettäisikään, eikä duunareita nöyryytettäisi, eikä mamuja kurmootettaisi.
Itse näen että kyse on siitä miten talouselämä, yritykset siis, onnistuvat, sekä siitä miten kansainväliset suhdanteet kehittyvät ja poliittinen keskustelu velloo kunkin hallituksen katteettomien ja populististen vaalilupausten tienoilla, jotka siis aina jäävät toteutumatta.
Jos tulee noususa tai laskua, se johtuu siis kansainvälisistä suhdanteista ja Suomessa toimivien yritysten onnistumisista. Hallituksen toimien vaikutus on marginaalinen ja se koskee lähinnä sitä mitä ihmisryhmiä suositaan toisten ihmisryhmien kustannuksella. Tämän hallituskauden aikana nyt siis suositaan rikkaita köyhien kustannuksella ja se on tietenkin sikäli oikeata politiikkaa että sillä politiikalla on eduskunnan ja siis myös kansalaisten enemmistön siunaus.
Toki sellaiset asiat että hoidetaanko sairaita ja vanhuksia, korjataanko teitä, ostetaanko hävittäjiä ja ohjuksia, vahvistetaanko poliisivoimia, pidetäänkö rajoja itään auki vai kiinni, kielletäänkö vai sallitaanko poliittiset lakot jne. kuuluvat polikkojen valtapiiriin, mutta talouden kehitys toimii yritysten ja kansainvälisten suhdanteiden kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Edellisen hallituksen asettaminen poliittiseen vastuuseen seuraavan eri koalition hallituksen toimiessa on hankalaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Edellisen hallituksen asettaminen poliittiseen vastuuseen seuraavan eri koalition hallituksen toimista on hankalaa.”
Ei se tunnu mitenkään hankalaa olevan tälle hallitukselle, eikä sitä ja sen toimia, köyhien kyykyttämistä, duunarien nöyryyttämistä ja mamujen kurmoottamista tukeville blogisteille.
Ilmoita asiaton viesti
Enpä ole koskaan kuullut esim. välikysymyksestä joka kohdistuu edelliseen hallitukseen.
Sen sijaan istuvaa hallitusta kyllä voi lyödä kuin vierasta sikaa myös edellisen hallituksen/hallitusten aiheuttamista ongelmista.
Tässä on se demokratian paradoksi.
Ilmoita asiaton viesti
”Enpä ole koskaan kuullut esim. välikysymyksestä joka kohdistuu edelliseen hallitukseen.”
En minä välikysymystä tarkoittanutkaan, vaan yleistä syyttelyä, joka on yhtä turhanpäiväistä kuin katteettomat vaalilupaukset, jotka perustuvat illuusioon jonka mukaan vaikeisiin asioihin on olemassa helppoja vastauksia.
Niitä illuusioita syöttävät äänestäjille politikot jotka haluavat päästä valtaan, koska valtaan pääsyn edellyksenä on se että näin tehdään, koska äänesstäjät haluavat näitä helppoja ratkaisuja vaikeisiin ongelmiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ks. viesti #4196440
Yleistä syyttelyä on tietysti puolin ja toisin. Olen koko ajan puhunut POLIITTISESTA vastuusta.
Poliittisen vastuun on ajateltu toteutuvan erityisesti vaaleissa. Demokratian paradokseihin kuuluu myös se, että ed. hallituskauden toimenpiteet näkyvät reaalimaailmassa vain osittain seuraaviin vaaleihin (käytännössä 3,5 vuotta) tultaessa.
Pitäisikö hallituskauden olla esim. 6 vuotta?
Tai sitten äänestäjien tulisi olla niin fiksuja että äänestävät hallitukselle uuden 4-vuotiskauden, jonka jälkeen vasta vedetään johtopäätökset. Ehkäpä tämä toteutuu 2027 keväällä.
Ilmoita asiaton viesti
”Tai sitten äänestäjien tulisi olla niin fiksuja että äänestävät hallitukselle uuden 4-vuotiskauden, jonka jälkeen vasta vedetään johtopäätökset. Ehkäpä tämä toteutuu 2027 keväällä.”
Ehkäpä tämä tapahtuu toivomallasi tavalla, mutta todennäköisesti siinä käy niinkuin Englannin brexit- hallitukselle. Äänestäjien kärsivällisyys kesti monta pääministeriä, mutta meni sitten lopullisesti, kun mitään tuloksia ei tullut, vaikka toiveita lietsottiin loppuun asti. Loppu taisi olla helpotus ennenkaikkea brexitisteille itselleen.
Ilmoita asiaton viesti
Tulee mieleen se maatuska joka avasi tyhjän jääkaapin oven ja sanoi että ei ole tullut ruokaa.
Taisi olla sama mummi joka sytytti tulta sähköhellaan ja sanoi että ruotsin hella huono, ei vedä.
Ilmoita asiaton viesti
Sydän on kuitenkin oikealla ja pysyy. Ihan sama kuinka inhottavilta ganstereilta vaalirahat tulevat. Sydän on oikealla ja esittää olevansa kunnollinen vaikka hallitus on täysin epäkelpo.
Ilmoita asiaton viesti
”Sydän on kuitenkin oikealla ja pysyy.”
Eihän sydän voi olla väärässä ja kun tällaisen mielikuvan syöttää äänestäjille, ei heille jää muuta vaihtoehtoa kuin äänestää Orpoa, vaikka sitten siitä olisikin seurauksena nämä kyykytykset ja nöyryyttämiset ja kurmoottamiset.
Ilmoita asiaton viesti
Rehellisyys ja suoraselkäisyys ovat ainoita Suomen menttaliteettivoimavaroja.
Venäjä on läpikorruptunoitunut maa missä kaikki yhteiskuntaluokat ja kaikki etniset ryhmät joutuvat navigoimaan maffioiden rahastuslabyrunteissä.
Et voi tehdä mitään bisnestä ilman että joku vaatii lahjuksia tai suojelurahaa.
On järkyttävää että kokoomus ei pidä itseään erossa venäläisestä tyylistä vaan hyödyntää sitä. Koko Vantaan kokoomus olisi lakkautettava asap. Viittaan Toveriin ja muihin havaintoihini joita olen tehnyt kyseisestä putiikista.
Kokoomus on aivan hukassa henkisesti eikä ymmärrä isänmaallisuudesta hevonpöläystä.
Ilmoita asiaton viesti
Rva Lappalainen, tuo viittaus mafiasta europarlamentaarikko Toveriin ja Kokoomukseen lähentelee jo kunnianloukkausta.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattaisi ehkä aloittaa asiasta kokoomuksen sisäinen dialogi sen sijaan että herra Villikari kovistelee maffiatyyliin netissä ihmisille jotka kommentoivat Vantaan ja puolen Tuusulaa kokoomusten rappiota.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä mafiasta kirjoitit ja vertasit sitä Toveriin ja Kokoomukseen, vai ymmärsinkö kirjoituksesi väärin?
Ilmoita asiaton viesti
Niin lehtitietojen pohjalta ja havainnointini vantaalaisena. Sinä yrität vaientaa ja se on ryssän keino.
Ilmoita asiaton viesti
Jokainen pystyy lukemaan mitä rva Lappalainen on kirjoittanut tänne Toverista ja Kokoomuksesta, et sinä vastuusta kirjoittamisestasi pääse kertomalla että ne ovat vain lehtitietoja, ei sinun mielipiteitäsi. Suosittelen sitaattien käyttämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa ettäkö Toveria ja kokoomusta ei saa haukkua?
Millä auktoriteetilla sinä vaadit hiljaisuutta Toverin valinnasta vaalirahoittajien suhteen?
Ilmoita asiaton viesti
Oletko ihan sekaisin? Jatka vaan haukkumista. Minähän kerroin että jokainen voi lukea mitä rva Lappalainen on kirjoittanut Toverin ja Kokoomuksen mafiatyylistä. Sen kun vaan jatkat, en minä sinusta ilmoitusta tee asiattomasta kirjoittelusta.
Ilmoita asiaton viesti
No kaikki hyvin sitten. Me vaan olemme eri mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Nyt tässä on jokin sekaannus! – Tämähän on lista edellisen hallituksen lupauksista?
”yksi hullu kysyy enemmän kuin kymmenen viisasta ehtii vastata”. Suomalainen sananlasku.
Eräs johtopäätös: tyhmä voi kysyä tunnissa enemmän kysymyksiä kuin viisas seitsemässä vuodessa
Käytetään sarkastisesti henkilöstä, joka kysyy monia kysymyksiä. Ohje wiktionary:ssä.
Ilmoita asiaton viesti
Miksi Arto kirjoitat sontaa, ei noita luvattu toteutuvan vuoden 2024 aikana. Lue hallitusohjelma. Minusta tuntuu, ettet ymmärrä mitä eroa on lupauksella ja pyrkimyksellä ja tavoitteella.
”Miksi vihapuheita ei ole laillistettu,” Häh, sitäkö toivot?
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa, olen hullu kun kyselen hallituksen vaalilupausten perään. Eiväthän ne koskaan toteudu.
Mutta kun kerran olen hullu, en yritä tekeytyä viisaaksi ja jatkan kyselemistä
Missä on taloudellinen kasvu?
Missä ovat luvatut 100 000 uutta työpaikkaa?
Miksi hallitus ei ole lopettanut velanottoa?
Missä on tunnin juna?
Missä on mamujen maastakarkoitus?
Miksi vihapuheita ei ole laillistettu, vaan päinvastoin kekkuloidaan rasisminvastaisilla julistuksilla ja kampanjoilla?
Miksi maahanmuutto vain kasvaa, nimenomaan työperäinen maahanmuutto, vaikka suomalaisista on satojatuhansia työttöminä?
Ilmoita asiaton viesti
Kai itsekin huomaat, ettei tuo listasi eikä yksikään siellä oleva ”lupaus” ole kenenkään oikeistopoliitikon lupaus tyyliin: ”Jos pääsen Eduskuntaan lupaan, että MINÄ hankin Suomeen 100 tuhatta uutta työpaikkaa.” Ei myöskää yksikään hallituspuolue ole luvannut ennen vaaleja YKSIN hommata 100 tuhatta uutta työpaikkaa Suomeen. Pitääkö jatkaa? Kai nyt käsität kuinka typerä tuo listasi on.
Katso vielä kommenttini #4196507.
Ilmoita asiaton viesti
”Ei myöskää yksikään hallituspuolue ole luvannut ennen vaaleja YKSIN hommata 100 tuhatta uutta työpaikkaa Suomeen. Pitääkö jatkaa? Kai nyt käsität kuinka typerä tuo listasi on.”
Sillä ei ole merkitystä mitä on luvattu, äänestyspäätöstä tehdessä, sillä on merkitystä miten äänestäjä asian on ymmärtänyt ja minä ainakin olen ymmärtänyt nämä lupauksiksi.
Niiden lupausten takia en kuitenkaan koskaan ketään äänestä, mutta luulenpa että suurin osa äänestäjistä ei ajattele, tai ei jaksa ajatella, tai ei viitsi ajatella ja äänestää politikkojen puheista syntyneiden mielikuvien mukaan.
Sitä etteivät mielikuvat toteudu selitellään sitten koko vaalikauden ajan ja vaalikauden lopussa sitten vanhat lupaukset ovatkin jo unohtyneet, sitten luodaan jo täyttä päätä uusia mielikuvia ja uusia toiveita äänestäjien päähän.
”Kai nyt käsität kuinka typerä tuo listasi on.”
Nyt olet käsittänyt asiat väärin.
Toki listassa esittämäni vaalilupaukset ovat typeriä,
mutta ei ne minun vaalilupauksiani ole.
Sitäpaitsi minun typeryydelläni ja noillla vaalilupauksilla ei ole mitään tekemistä keskenään ja voit ihan vapaasti syyttää minua typeryydestä ja pitää minua typeränä, mutta sillä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä mistä nyt puhutaan.
Yrität vain epätoivoisesti kääntää keskustelun pois asiasta ……. minuun.
Pitäisikö minun olla imarreltu tästä minuun kohdistuvasta huomiosta?
Ilmoita asiaton viesti
Juuri niin, listassa olevat ”lupaukset” eivät ole edes lupauksia vaan tavotteita. Ei sellaista voi luvata mitä ei hallitse. Jos sanoo pyrkivänsä siihen, että valtion velkaantuminen taittuu, ei se ole ”lupaus” vaan tavoite.
Tunnin junasta on hallitusohjelmassa seuraavaa:
”Investointiohjelman lisäksi valtio toteuttaa Turun tunnin juna -hankkeen, joka käsittää
Espoo–Salo-oikoradan rakentamisen ja Salo–Kupittaa-yhteysvälin parantamisen. Rakentaminen käynnistyy Espoo–Lohja ja Salo–Kupittaa-yhteysväleillä. Rakentamisvaihetta varten
valtio varautuu osana investointiohjelmaa pääomittamaan rahoitusta kokoavaa yhtiötä,
jonka osakkaina voivat valtion lisäksi olla kunnat”.
Kovasti Hallitus pyrkii, vastustuksesta huolimatta, toteuttamaan tämän hankkeen. Mitä siis tarkoitat kysymykselläsi tunnin junasta?
Ilmoita asiaton viesti
”Jos sanoo pyrkivänsä siihen, että valtion velkaantuminen taittuu, ei se ole ”lupaus” vaan tavoite.”
Se on lupaus yrittää, ja jos tämä tavoite ei toteudu, se on joko surkea epäonnistuminen tai sitten tavallinen vaalivalhe. Äänestäjien on syytä miettiä onko tätä lupausta ollut edes tarkoitus pyrkiä täyttämään.
Minä väitän että lupaajat tiesivät aivan hyvin, he ovat varmasti informotuja niiden taholta jotka tietää, että tavoite on mahdoton, tai ainakin mahdoton jos ei tee toimenpiteitä jotka eivät äänestäjiä miellytä.
Siksi tällaisen tavoitteen asettaminen on valheellinen vaalilupaus jota ei ole ollut tarkoituskaan tavoitella, vaan tarkoitukseksi on riittänyt hillotolppapaikka ja se että pääsee kyykyttämään köyhiä, nöyryyttämään duunareita ja kurmoottamaan mamuja. Tämän tavoitteensa hallitus on saavuttanut, muuhun se ei enää pyrikään.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta velkaantumisen kasvun vauhtihan on jo taittunut Orpon hallituksen toimesta. Joten ei aivan pieleen ole mennyt.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole enää koronaa, eikä yrityksille ja kunnille tarvitse syytää lainarahaa. On siis luonnollista että velkaantumisen kasvu on vähän taittunut. Olisi aikalailla kummallista jos ei yhtään.
Ilmoita asiaton viesti
Pian on apinarutto täällä ja sehän on puheenvuoron oikeistolaisten mielestä Marinin vika.Heillä on ikuisesti helppoa. Kaikki on Marinin syytä.
Ilmoita asiaton viesti
”Pian on apinarutto täällä.”
Se tarkoittaa tietysti valtavaa menojen kasvua ja velanoton lisääntymistä.
Oppositio pääsee syyttämään hallitusta holtittomasta rahojen tuhlauksesta.
Pian rukoillaan Marinin paluuta valtaan.
Tällaista tämä, äänestäjä-idiootit päättävät keiden idioottien johdolla maata kullonkin johdetaan.
Voi ihmiset, kun tietäisitte, miten vähällä järjellä Suomea johdetaan, riippumatta hallituksen väriyhdistelmistä.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeisto odottaa kriisiä ja sitä verukkeena käyttäen se tulee lahjoittamaan koko terveysalan kavereilleen veroparatiiseissa. Ne lipivat jo kieliään. Oikeisto haluaa poistaa Suomesta kaiken julkisen terveydenhoidon. Se sosialisoi yksityisten terveysfirmojen riskit ja
ne saavat pitää voitot.
Ilmoita asiaton viesti
Näinhän se taitaa valitettavasti olla.
Kansalainen saa jatkossa kaivaa rahat jostain, jos haluaa saada terveyspalveluita, tililtä tai velaksi. Rahat menee pörriäisille ja sinne veroparatiiseihin, omistajien tileille.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Turun tunnin juna ei toteudu, se ei ole Kokoomuksen eikä pääministerin valhe. Yritystä oli mutta tavoitteeseen ei päästy. Kuten sanoin, sellaista ei voi luvata, mitä ei hallitse. Minä voin luvata sinulle yhden euron mutta en miljoonaa euroa.
Sitten vielä tuosta ad hominem -argumentoinnista. Voin sanoa että listasi on typerä, mutta se ei tarkoita, että Sinä olet typerä. Huomaathan eron.
Ilmoita asiaton viesti
”Minä voin luvata sinulle yhden euron mutta en miljoonaa euroa.”
Aika typerää sinulta luvata sitä yhtäkään euroa.
Sinäkin kulutat valtion lainaamaa rahaa viidellä eurolla päivässä, voit vähentää velkaasi yhden päivän osalta neljään euroon, jos lahjoitat sen valtiolle.
”Sitten vielä tuosta ad hominem -argumentoinnista. Voin sanoa että listasi on typerä, mutta se ei tarkoita, että Sinä olet typerä. Huomaathan eron.”
En huomaa eroa, sillä minähän olen typerä. Mutta ei se minua haittaa , eikä sillä minun typeryydelläni ole vaikutusta siihen että hallitus kamppailee uskottavuusongelman kanssa, annettuaan äänestäjille vaalikampanjansa yhteydessä vääriä mielikuvia siitä mitä kokoomus aikoo tehdä ja mitä se pystyy tekemään päästyään hallitsemaan maata.
Ilmoita asiaton viesti
Se ei ole ad hominem -argumentointia jos itse sanot itseäsi tyhmäksi mutta se on jos minä sanoisin niin. Kirjoitusta saa ja voi arvostella mutta ei kirjoittajaa.
Ilmoita asiaton viesti
Et sinä ole ainut joka minua sanoo tyhmäksi. Niitä on paljon ja sitä sanotaan usein, joka päivä. Eivätkä he väärässä ole sillä tyhmähän minä olen kun tänne kirjoittelen.
Mutta argumentointivirhe se silti on ja siitä minä aina välillä kiltisti yritän muistutella, vaikka itsekin aina välillä syyllistyn argumentointivirheisiin, joskus jopa tahallisesti.
Voi olla että taas syyllistyn argumentointivirheeseen, kun sanon että eihän tänne kirjoittele muut kuin tyhmät. Viisaat kirjoittelee viisauksiaan jonnekin jossa ollaan viisaampia ja ymmärretään ne viisaatkin tekstit. Täällä niitä ei ymmärretä.
Kaikkein viisaimmat eivät varmaankaan kirjoittele mitään, vaan pitävät viisautensa itsellään, eikä heitä oikein missään ymmärrettäisikään, paitsi jos yrittäisivät teeskennellä tyhmää.
Niin että ei se haittaa vaikka pidät minua tyhmänä, vaikka sen sanominen onkin argumentointivirhe.
Ilmoita asiaton viesti
”Niin että ei se haittaa vaikka pidät minua tyhmänä, ” ei minuakaan jos niin luulet.
Ilmoita asiaton viesti
”Kovasti Hallitus pyrkii, vastustuksesta huolimatta, toteuttamaan tämän hankkeen. Mitä siis tarkoitat kysymykselläsi tunnin junasta?”
Pyrkimys on ja pitää olla näyttävää mediassa, mutta todellisuudessa hallitus valmistautuu hylkäämään hankkeen, koska se ei näyttäisi olevan äänestäjien epäsuosiossa oleva hanke. Minä tiekin toivon olevani väärässä, koska uskon että hanke on kannattava ja se pitää toteuttaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vaaditaan myös vähän edellisen hallituksen. Missä on soten säästöt?
Ilmoita asiaton viesti
”Missä on soten säästöt?”
Soten arvioinnit on kaikki asiantuntija-arvioita, eivät politikot tällaisiin arviointeihin pysty, ne vain toimivat arviointeihin perustuen.
En ota kantaa siihen ovatko arvioidut säästöt toteutuneet tai ei. Säästöt voivat näkyä nykytilanteessa siten että kustannusten nousu on pienempää kuin mitä se olisi ilman säästöjä.
Kustannuksethan ovat nousseen monista syistä, inflaatiosta, palkkojen noususta, palkkojen tasauksesta hyvinvointialueen alueella, sekä sairastuneiden potilaiden määrän lisääntymisestä. Todennäköisesti syntyneet säästöt ovat paljonkin pienemmät kuin mitä kustannusten kasvu on.
Ilmoita asiaton viesti
No niin, kokkarit ja persut nyt tietenkin on tähän(kin) syyllisiä. Koita nyt Arto vähän parantaa, ennen sun kommentteja oli kiva lukea, nykyään vähän ykspuolista..
Ilmoita asiaton viesti
”Koita nyt Arto vähän parantaa, ennen sun kommentteja oli kiva lukea, nykyään vähän ykspuolista.”
Kiitos. Mukava kuulla että ennen oli kiva lukea. Parhaani yritän vieläkin, keskityn kuitenkin etupäässä itseni viihdyttämiseen, mutta jos muutkin viihtyvät. edes joku, edes joskus, niin sekin on mukavaa.
En kuitenkaan pidä sitä ensisijaisena päämääränä että muut viihtyvät, vaan että itse viihdyn.
Vaikka se tuntuu ikävältä jos muita ei kiinnosta lukea tekstejäni, niin siihen on sitten vain alistuttava että nyt on näin. Tekstini ovat silloin ikävystyttäviä.
Mutta jatkan kirjoittelua kuitenkin niin pitkään kun kirjoittaminen viihdyttää minua, jos ei viihdytä, niin sitten vain en kirjoita.
Ilmoita asiaton viesti
Nonnii, vastasit kuitenkin. En mäkään kannata köyhien köydyttämistä, työttömien kuristusta, enkä tänne SOPEUTUVIEN mamujen kurmoottamista. Jälkimmäisistä loput ei SOPEUTUVAISET voi sitten kerätä kamppeensa ja häipyä hevon vi…….n täältä.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät kaikki voi sopeutua. On myös paljon kantasuomalaisia, jotka eivät sopeudu, vaan jäävät roikkumaan tulonsiirtojen varaan. Ovat pitkäaikaistyöttömiä. Työttömiä on tänä vuonna 7,8% 1,1% enemmän kuin vuosi sitten (en ole varma ovatko nämä luvut aivan viimeiset luvut), huolimatta hallituksen kyykytystoimista. Se merkitsee yli 200 000 kansalaista. Joukossa on tietysti myös mamuja.
Sinä siis poimisit mamut tästä porukasta ja panisit heidät kokoamaan kamppeensa ja painumaan hevon vi…….n.
Tilastokeskuksen mukaan taas
*************************lainaus*****************************
Kesäkuussa 2024 työllisiä oli 2 696 000 ja työttömiä 242 000.
Työllisiä miehiä oli 15 000 vähemmän ja työllisiä naisia 26 000 vähemmän kuin vuoden 2023 kesäkuussa.
20–64-vuotiaiden työllisyysasteen trendiluku oli kesäkuussa 76,8 %.
15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli kesäkuussa 8,2 %.
**************************************************************
Eipä tuosta ota pirukaan selvää miten nämä tilastonikkarit näitä lukuja saavat, mutta näyttäisi siis siltä että työllisiä olisi yli 2,5 miljoonaa ja myös niissä on paljon mamuja ja mamujen työllisyysaste on lähes yhtä hyvä kuin Suomalaisten.
On olemassa artikkeleita joissa väitetään että Suomen työllisyyden kehitys olisi viime vuosina ollut pelkästään työperäisen maahanmuuton varassa ja että työnantajapiireissä vaaditaan voimakkain äänenpainoin työperäisen maahanmuuton edistämistä:
https://duunitori.fi/tyoelama/tyoperainen-maahanmuutto?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwlIG2BhC4ARIsADBgpVRad7-ypuGv0jVKoSFiPYj-IyJH13YtOT8VYimWt_iQX-wNM-BSnaYaAgZ6EALw_wcB
Työnantajat siis näyttävät suosivan työvoimana ulkomaistaustaista porukkaa työttömien suomalaisten sijaan. He tarvitsevat työvoimana juuri mamuja, vaikka suomalaisiakin olisi tarjolla.
Tämä antaa huomattavasti toisenlaisen kuvan tilanteesta kuin mitä on persujen maahanmuuttokriittinen linja ja sen perusta, Halla-ahon Scripta ja Homma-footumi, jonka aktiivinen kirjoittaja myös Riikka Purra on ollut ja on varmaan vieläkin.
Mamujen työllisyysaste on Suomessa suurinpiirtein samaa luokkaa kuin Ruotsissa ja EU:ssa keskimäärin, se on siinä 80%:n paikkeilla
Voisi myöskin ajatella että suhtautuminen työttömiin mamuihin voisi olla suurinpiirtein yhtä suvaitsevaista kuin mitä on työttömiin suomalaisiin suhtautuminen.
Kaikki eivät vain ole yhtä hyviä duunareina ja heidän on vaikeata päästä työmarkkinoille ja pysyä siellä. Tämä johtuu myös kilpailuyhteiskunnan luonteesta. Toiset pärjää paremmin, toiset huonommin, jotkut eivät ollenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Työperäiset maahanmuuttajat todellakin parantavat tilastoja.
Teoreettisesti heidän työllisyysaste on 100%.
Ilmoita asiaton viesti
Nuo tilastot ei kerro yhtään mitään, tilaaja ilmoittaa mitä lasketaan mukaan, mitä ei lasketa. Näistä on jo riittävästi esimerkkejä ollut. Ruotsissakin näkyvät työllistyvän sen verran hyvin, että Tanska aikoo ottaa rajavalvonnan Ruotsista tuleville käyttöön. Onko se sitten just sitä mitä tällä muuttoliikkeellä haetaan, nämäkin ihanat pohjoismaat samaan malliin kuin tulijoiden lähtömaat?
Ilmoita asiaton viesti
Holtiton velanotto vain ideologisen rahankylvön takia on kai se mistä tätä hallitusta tullaan pitkään muistamaan.
Hallitukselle on isänmaan talous yksi hailea kunhan vaan se saa manifestouda oikeistolaista politiikkaa jolla se kosiskeleen pientä äänestäjäryhmää. Monet hallitusta äänestäneet luulivat että kok OIKEASTI haluaa ottaa vastuuta talousesta. Ne äänestäjät eivät ole kokoomuksen mielessä vaan sen omat viiteryhmät, jotka nauttivat kun heidän toiveitaan räätälöidysti kuunnellaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Monet hallitusta äänestäneet luulivat että kok OIKEASTI haluaa ottaa vastuuta talousesta.”
Se on luonnollista, ei ihmisiä voi siitä syyttää.
Kokoomus on onnistunut näissä viime vaaleissa hämäämään äänestäjät ja jatkaa edelleen hämäystoimintaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Miten selität sen, että kuukaudesta toiseen Kokoomus keikkuu galluppien kärjessä?
Ilmoita asiaton viesti
Täytyy kyllä ittekin sanoo, täysin usko mennyt tuohon Orpon talousosaamiseen. Väkisin yritetään säästää sieltä missä ei mitään säästöjä ole saatavissa. Sitten vielä alvin korotus, ei hel…tti. Mistä meitä äänestäjiä on rangaistu noin tyhmillä päättäjillä? Kokoomuksen kannatukseen en ota kantaa, näin yksinyrittäjänä en ainakaan ikinä anna ääntä tuollaiselle täysin reaalimaailmasta irtautuneelle puolueelle.
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä minkä alan yrittäjä olet mutta miten sinä sopeuttaisit yrityksesi taloutta jos lamasta johtuen tulot eivät riitä peittämään kuluja? Lainaa ei voi ottaa enempää kun jo nykyiset lainanhoitokulut ovat tapissa. Valtio ei voi pistää ”pillejä pussiin”. Arvonlisäveron korottaminen (ei elintarvikkeista) tuottaa aika hyvin mutta valitettavasti vaikuttaa myös kulutuskysyntään. Aika vähän on hyviä konsteja, vai mitä?. Sitäpaitsi ei niitä selviytymiskeinoja Orpo keksi, kyllä niitä tekee VVM:n asiantuntijat.
Ilmoita asiaton viesti
Jep. Kuljetusalalla olen eikä senttiäkään velkaa, siis yksinyrittäjänä. Sopeutin taloutta sillä, että kalusto jäi vaihtamatta, normaalisti 5 vuoden välein uuteen. Paketin hinta oli noussut 40%, jätin vaihtamatta. Eläkepäivät kutsuu vajaan viiden vuoden päästä. Mitä olisit itse tehnyt? Vaihtoehtoina, uuden hankinta, siihen velkaa n. 150000 tai ajella maksetulla vermeellä, merkkihuollossa huolletulla omalla ajokilla? Ja vielä sekin, työt tehdään ripiästi eikä yritetä laskuttaa mitään kynätunteja. Toistaiseksi asiakkaita on riittänyt, vuodesta toiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ei valtion velanotto ole holtitonta, se on vain suurta.
Velkaa otetaan, jotta voitaisiin hoitaa valtion lakisääteiset velvoitteet.
Edelliset hallitukset ovat rakentaneet sellaisia himmeleitä, ettei Suomen kansantalous pysty niitä tulovirroillaan rahoittamaan.
Ilmoita asiaton viesti
On se holtitonta. Velkaannutetaan yhteinen kassa jotta voidaan suosia omia intressiryhmiä kuten turkistarhaajst. Mitä kornimpia sitä läheisempiä Purralle.
Ilmoita asiaton viesti
”Yhteinen kassa” velkaantuu Soten epäonnistumisen vuoksi, jonka duunaili edellinen hallitus.
”Yhteinen kassa” velkaantuu, koska nyt joudutaan maksamaan reaalikorkoa myös edellisen hallituksen ottamalle, runsaalle lainalle.
Mitäs tukia se turkistarhaus on oikein saanutkaan?
Ilmoita asiaton viesti
Turkistarhaus on yksi pähkähulluista rahan syöttökohteista jotka ovat vain jonkun äärikonservatiivin superlobbauksen tulosta. Sairasta meininkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Puolueet antavat vaalilupauksia, ei tuleva hallitus.
Hallitus toteuttaa hallitusohjelmaa, ei puolueet.
Ilmoita asiaton viesti
”Hallitus toteuttaa hallitusohjelmaa, ei puolueet.”
Hallitus tietenkin joutuu hyvin pitkälle hylkäämään äänestäjille antamansa tyhjät lupaukset ja noudattamaan virkamiesten esittämää järkevää linjaa, mikäli haluavat toimia vastuullisesti ja isänmaan edun mukaisesti.
Mutta puolueille ja hallitukselle, joka muodostuu voittajapulueiden kärkinimistä, jää hankala ja kiusallinen ongelma. Heidän pitää yrittää selittää äänestäjille miksi kaikki ei mene niinkuin heille on uskoteltu menevän.
Tähän selittelyyn liittyy myös erilaiset hämäysoperaatiot, sellaiset joiden voidaan kuvitella olevan yrityksiä toteuttaa vaalilupauksia, mutta jotka ovat itseasiassa tehottomia toimia, mutta virkamiehet saadaan tukenaan hallitusta näissä toimissa. Virkamiehethän ovat kuitenkin alisteisia ministereille ja heidän pitää tukea ministereiden päätöksiä ja yrittää selittää niitä parhain päin, vaikka ne päätökset olisivatkin päin peetä.
Ilmoita asiaton viesti
”Hallitus tietenkin joutuu hyvin pitkälle hylkäämään äänestäjille antamansa tyhjät lupaukset…”
Toistetaan vielä kerran: hallitus ei anna vaalilupauksia, koska se ei yksinkertaisesti ole vaaleissa mukana.
Mikäli esim. Kokoomus olisi saanut ehdottoman enemmistön eduskuntaan, voisi se toteuttaa Kokoomuksen vaaliohjelman mukaista hallitusohjemaa.
Koska ollaan demokratiassa, hallitusohjelma on hallituksessa olevien puolueiden sopima hallitusohjelma, joka on kompromissi.
Kyllä hallituspuolueiden äänestäjät ymmärtävät, miksi ikäviäkin asioita joudutaan tekemään.
Valtion tulo- ja menorakenne on sellainen, että ilman talouden nousua velanotto ei lähde näillä hallituksen päätöksillä laskemaan.
Silloin oltaisiin 90-luvun laman tilanteessa, jolloin Oy Suomi Ab ei saanut enää velkaa ulkomailta, vaan joutui (nykyiseen verrattuna) tosi rajulle säästökuurille.
Ilmoita asiaton viesti
”Valtion tulo- ja menorakenne on sellainen, että ilman talouden nousua velanotto ei lähde näillä hallituksen päätöksillä laskemaan.”
Toisin kuin väitettiin ennen vaaleja. Ennen vaaleja puolueiden esittämät vaalilupaukset, niin persujen kuin kokoomuksenkin, ovat osoittautuneet vaalivalheiksi. Sitä tietenkin yritetään selitellä ja äänestäjiä yritetään hämätä. Voi olla että hämäys onnistuu, mutta näin se nyt kuitenkin on kuten minä sen asian olen esiin tuonut.
”Silloin oltaisiin 90-luvun laman tilanteessa, jolloin Oy Suomi Ab ei saanut enää velkaa ulkomailta, vaan joutui (nykyiseen verrattuna) tosi rajulle säästökuurille.”
Joo, silloin ei ollut EU:ta, joka olisi pannut tarkkailuluokalle ja Suomalainen päätöksenteko ohitettiin täysin, tai se oli pelkästään nimellistä päätöksentekoa.
Viinanen reissasi maailmalla ja etsi rahaa, mistä vain, kaikki kelpasi.
Rahoittajat sitten asettivat lainanannolle omat ehtonsa, jotka Viinanen hyväksyi, kertoi ne sitten Aholle, joka yhdessä Viinasen kanssa teki niistä virallisia panemalla hallituksen hyväksymään ne ja sen jälkeen eduskunta joutui hyväksymään ne, koska muussa tapauksessa rahat olisivat loppuneet.
Sitten tuli Nokian ihme ja kaikki muuttui ja Jyrki kataisen tullessa kokoomuksen puheenjohtajaksi ja valtiovarainministeriksi, hallituksella olikin yhtäkkiää ”jakovaraa” mistä sitten kiisteltiin, että miten se oikein jaetaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Ennen vaaleja puolueiden esittämät vaalilupaukset, niin persujen kuin kokoomuksenkin, ovat osoittautuneet vaalivalheiksi”.
Vaalikausi on 4 vuotta. Odotetaan rauhassa.
Ahon mukaan silloinen Suomi ei saanut enää lainaa ulkomailta.
Minä uskon tähän.
Ennen ei ollut EU’ta, mutta oli markka, joka devalvoitui rajusti, mikä mahdollisti osaltaan Nokian nousun teknologia-murroksessa.
Ruotsilla on edelleen kruununsa, joka on devalvoitunut rajusti viime vuosina.
Suomi on €’ssa ja kustannussopeutuminen pitää tehdä muilla keinoilla.
Nämä ”muut keinot” ovat menossa.
Ilmoita asiaton viesti
”Nämä ”muut keinot” ovat menossa.”
Niin ovat.
köyhien kyykytys,
duunareiden nöyryyttäminen
ja mamujen kurmoottaminen.
Aika näyttää miten nämä keinot tepsii.
Vai tuleeko nousukausi taas avuksi, kuten ennenkin.
Nousukausi pelasti myös edellisen sinimustan hallituksen, sen Sipilän hallituksen.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi on köyhä maa. Tämä on valitettavaa.
Myös Suomen kansa on köyhää. Tämäkin on valitettavaa.
Suomessa on vähän rikkaita. Pystyvät hoitamaan omaisuuttaan kansainvälisesti. Eivät pahemmin maksele veroja Suomeen.
Sitten meille jää se kuorman kantaja eli keskiluokka, joiden veroilla tätä yhteiskunttaa ylläpidetään.
Varsinaisia uhrautujia ovat perheet, joilla on omakotitalo ja kaksi autoa.
Ovat oikein varsinainen hillotolppa verottajalle.
Eivät pääse karkuun.
Montakohan Wahloorisin kaltaista talousosaaja on:
– Suomessa?
– Ruotsissa? Veikkaan, että paljon enemmän kuin Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Varsinaisia uhrautujia ovat perheet, joilla on omakotitalo ja kaksi autoa. ”
En tiennytkään että olen ollut sellainen varsinainen uhrautuja. Minulla oli vuosikausia omakotitalo ja kaksi autoa. Onneksi viime syksystä asti enää vain yksi auto.
Ilmoita asiaton viesti