Vaalibudjetti

Nyt puhutaan että hallitus olisi sorvaamassa vaalibudjettia.

Vaalibudjetilla tarkoitettaneen sitä että hallitus ennen vaaleja tekee kaikenlaisia temppuja mitä sillä käytössään on,  erilaisten etujen hankkimiseksi omille äänestäjilleen ja mahdollisille äänestäjilleen.

Tämän toivotaan edistävän hallituspuolueiden vaalimenestystä, mutta toisaalta talousgurut ovat sitä mieltä että tällaisten etujen myöntäminen ei ole hyväksi valtion talouden pidon kannalta,  menot lisääntyvät, samoin paineet lisävelan ottamiseen, tai verotuksen kiristämiseen.

Ehkä niin onkin.  Kaikki puolueet, vuoroin vallassa ollessaan, tekevät tätä.  Kannattaa siis harkita ketä äänestää, jos haluaa hankkia itselleen niitä vaalibudjetin etuja.  Pitää miettiä kenelle se puolue jota äänestät jakaa näitä etuja.


Nyt vallassa ovat siis keskusta, demarit, vihreät, ruotsalaiset ja vasemmistoliitto.  Kuulutko sinä  niihin viiteryhmiin joille joku näistä puolueista budjetoi etuja ennen vaaleja,  vai kuulutko niihin viiteryhmiin joille joku oppositiopuolueista jakaisi rahaa, mikäli olisi hallituksessa, vaalibudjettia tekemässä?

Mille ihmisryhmille esimerkiksi suurin hallituspuolue, demarit,  jakaa nyt rahaa vaalibudjetissa?  Vaalilupaus kohdisti tukea pienituloisille eläkeläisille, mutta tähän mennessä rahaa on jaettu etupäässä koronasta kärsineille yrityksille,  mm.  kapakoitsijoille ja erilaisille esiintyville taitelijoille.


Entäs kenelle tämän hetken suurinta kannatusta nauttiva puolue,  kokoomus, jakaa vaalibudjetissaan rahaa, kun siitä tulee pääministeripuolue seuraavien vaalien jälkeen?

Jos kokoomus pitäisi vaalilupauksensa, se varmasti alentaisi veroja ja lieventäisi veroprogressiota, hyödyttäen täten rikkaita äänestäjiään.


Kannattaa miettiä ketä äänestää.  Vaikka kaikki puolueet, kuten demarit, eivät aina toteuta vaalilupauksiaan, niin vaalibudjetti kuitenkin tehdään.  Ei kannata uskoa vaalilupauksiin,  kannattaa miettiä miten puolueissa ajatellaan.  

Puolueet yrittävät aina maksimoida kannatuksensa ja sillä perusteella laaditaan myös vaalibudjetti.  Kannattaa ensin miettiä mitä väestöryhmiä “lahjomalla” eri puolueet keräävät  suurimman vaalipotin ja  sitten kannattaa miettiä mihin ihmisryhmään sinä kuulut.  

Kannattaa siis äänestää sitä puoluetta joka voi edistää parhaiten omia valtapyrkimyksiään ”lahjomalla” vaalibudjetissa juuri sitä ihmisryhmää johon sinä itse kuulut.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu